Η Κύπρος είναι Ελληνική

Σε παλαιότερο άρθρο μου υπό τον ίδιο τίτλο, ημερομηνίας 26.8.2006 είχα εκθειάσει την τόλμη και τον πατριωτισμό των λιγοστών οπαδών του Α.Π.Ο.Ε.Λ. που είχαν συνοδεύσει την ομάδα στον εκτός έδρας αγώνα με την Τουρκική "Τρανσοσπόρ". Οι ηρωικοί οπαδοί του Α.Π.Ο.Ε.Λ. είχαν τότε σχηματίσει με τις φανέλες τους την φράση… «Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ». Ο καθένας από αυτούς είχε από ένα γράμμα στο στήθος και στάθηκαν δίπλα ο ένας στον άλλον για να σχηματιστεί το πιο πάνω σύνθημα που δεν ήταν μόνο αποτυπωμένο στις φανέλες αλλά και στις ψυχές τους.

Έγραψα τότε: «Σε μια φευγαλέα σκηνή, είδαμε στα πρόσωπά τους την Ελληνική λεβεντιά. Δεν ήταν μόνο ποδόσφαιρο αυτό που βλέπαμε. Ήταν άλλη μια επιβεβαίωση του ότι... παρά τις αντιξοότητες, ο αγώνας για να παραμείνει η Κύπρος Ελληνική, συνεχίζεται.» Και τότε κάποιων ξίνισαν τα μούτρα, επειδή οι οπαδοί του της Ελληνικής ομάδας του Α.Π.Ο.Ε.Λ. (Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος Ελλήνων Λευκωσίας) κρατούσαν Ελληνικές σημαίες και ήθελαν τόσο πολύ με την πράξη τους αυτή να τονίσουν ότι η Κύπρος είναι Ελληνική. Ενοχλήθηκαν, ίσως γιατί ήταν πιο νωπό το δημοψήφισμα του 2004, το Ελληνοπρεπέστατο "ΟΧΙ" που εισέπραξαν, η κατάκτηση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου από την Ελλάδα και η θάλασσα των Ελληνικών σημαιών που εμφανίστηκε όλως αιφνιδίως στην Κύπρο, στους πανηγυρισμούς που ακολούθησαν.

Τρία χρόνια μετά και ιδιαίτερα μετά την ανάληψη της εξουσίας από το διεθνιστικό Α.Κ.Ε.Λ., διαπιστώνουμε ότι οι προσπάθειες για τον αφελληνισμό της Κύπρου όχι μόνον συνεχίζονται αλλά έχουν εντατικοποιηθεί. Δυστυχώς, σε κάποια σημεία φαίνεται να υπάρχει ταύτιση απόψεων με τους κακούς δαίμονες του Ελληνισμού, Τούρκους και Αγγλοαμερικάνους. Οι κυβερνώντες έχουν επιδοθεί σε μια εκστρατεία αφελληνισμού της Κύπρου, μέσω της αλλαγής των βιβλίων της ιστορίας, της μεθοδευμένης κατάργηση της ελληνοκεντρικής παιδείας και μέσω μιας ύποπτης εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης. Στόχος τους, να "ανακαλυφθεί" το νέο έθνος των Κυπρίων, έχουν δε την ψευδαίσθηση ότι μ’ αυτό τον τρόπο η "λύση" που επιδιώκουν έχει περισσότερες πιθανότητες να περάσει και να λειτουργήσει.

Οι θιασώτες του αφελληνισμού δεν παρέλειψαν δηλαδή, να κάνουν την απαραίτητη προεργασία. Άλλωστε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας φρόντισε αρκετές φορές σε δηλώσεις του, να τονίσει ότι «… θα πρέπει να το χωνέψουμε ότι η Κύπρος δε θα κυβερνάται από τους Έλληνες.» Η τελευταία "προσφορά" που έκανε για να βοηθήσει τον "σύντροφο Ταλάτ", της εκ περιτροπής προεδρίας με σταθμισμένους ψήφους είναι απόδειξη ότι ένιωσε ότι είχε επιτέλους προετοιμαστεί αρκετά το έδαφος για την προαναγγελθείσα "χώνεψη" (από μέρους μας) της εκ περιτροπής προεδρίας (βασικά του γεγονότος ότι η Κύπρος θα κυβερνάται από Τούρκους).

Τα όσα τραγελαφικά βιώσαμε πρόσφατα με την καταγγελία του Α.Π.Ο.Ε.Λ. στην ΟΥΕΦΑ για τις Ελληνικές σημαίες στον αγώνα με την ΠΟΡΤΟ δεν είναι άσχετα με τα πιο πάνω (την αναληφθείσα προσπάθεια αφελληνισμού της Κύπρου). Θα πρέπει οι πάντες να αντιληφθούν ότι τέτοια λάθη (δήθεν από άγνοια) δεν γίνονται. Κάποιοι σκέφτηκαν αυτό το "κόλπο" για να μετρήσουν αντιδράσεις. Γιατί είναι φανερό πως εκτιμούν ότι η εθνικοφροσύνη των Ελλήνων της Κύπρου στέκεται εμπόδιο στην προώθηση των ύπουλων σχεδίων που έχουν εκπονήσει για να καταστρέψουν την Κύπρο (εξυπηρετώντας Τουρκικά και Αγγλοαμερικανικά συμφέροντα).

Εκτιμούν ότι Εθνικά σωματεία όπως ο Α.Π.Ο.Ε.Λ. στέκονται εμπόδιο στα σχέδια των εχθρών της Κύπρου και πρέπει να πληγούν για να εκλείψουν τα όποια προπύργια Ελληνικής αντίστασης. Έχουν δυστυχώς συμμάχους εντός των τειχών στις επιδιώξεις τους αυτές. Δεν είναι αποκυήματα της φαντασίας μας αυτά. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι κάποιοι με τετράγωνη λογική (την ψυχρή λογική της επιβολής της θέλησης του ισχυρού) επιδιώκουν να απονευρώσουν Εθνικά, σταδιακά και με μέθοδο, τους Έλληνες της Κύπρου. Σε αυτή την χρονική περίοδο, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι συνομιλίες για εξεύρεση "λύσης" Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας (η οποία καθιστά την Ελληνική πλειοψηφία του 82% σε ισότιμο συνέταιρο της Τουρκικής μειοψηφίας του 18% και μετατρέπει την Ελληνική Κύπρο σε συνεταιρικό κράτος με τους Τούρκους), φρονούν ότι θα πετύχουν πολλά εάν πλήξουν τα "εθνικά αποθέματα" των Ελλήνων Κυπρίων. Σκέφτηκαν ότι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να ενεργοποιήσουν (εκ νέου) αυτή την ανίερη προσπάθεια αφελληνισμού των "ιθαγενών", είναι να διωχθεί η Ελληνική σημαία.

Είναι τόσο δύσκολο να αντιληφθούν οι κυβερνώντες (και άλλοι συνοδοιπόροι τους στην φρούδα επιδίωξή τους για "λύση" Δ.Δ.Ο.) ότι αυτή η συμπόρευσή τους με τα ξένα συμφέροντα θα αποβεί μοιραία για τον Κυπριακό Ελληνισμό; Είναι τόσο δύσκολο να καταλάβουν ότι ό,τι ο προτεινόμενος αυτός αφελληνισμός της Κύπρου που προωθείται μανιωδώς από τους αγγλοαμερικάνους, αποτελειώνει τον Κυπριακό Ελληνισμό και επαναφέρει στην Κύπρο την Τουρκοκρατία;

Ας το βάλουν όμως όλοι καλά στο μυαλό τους: Ο Ελληνισμός της Κύπρου δε θα πάψει να αντιστέκεται. Η Κύπρος είναι Ελληνική! Το γράφει η ιστορία στα βιβλία, το γράφουν τα αγγεία στα μουσεία, το γράφουν κι οι πέτρες στους αγρούς. Παρά τις σατανικές μεθοδεύσεις τους, με τα σχέδια Ανάν τους, παρά την πλύση εγκεφάλου που επιχειρείται με τον έλεγχο των Μ.Μ.Ε., παρά τους "πιασμένους" της ΟΥΕΦΑ και των Βρυξελών, η καρδιά, ο νους μας, το αίμα που ρέει στις φλέβες μας, τα κόκαλα μας, παραμένουν προς πείσμα τους Ελληνικά.

Πανίκος Ελευθερίου – Άσσια – Κατεχόμενη Αμμόχωστος (19.11.09)

11 σχόλια:

 1. H Κυπρος κ. Ελευθρεριου είναι αυτη που είναι.
  Για κατι υπερέλληνες εφτασαμε κ. Ελευθεριου δαμε που εφτασαμε.Δωστε μας την αλλη μιση , την κατεχομενη και να φωναξω κι εγω μαζι σας η κυπρος είναι ελληνική.Μεχρι τοτε σκεφτειται τι εκαμαν οι ΕΘΝΙΚΟΠΑΤΡΙΩΤΙΚΕΣ κορωνες

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Όταν είναι κανείς αδιάβαστος και φανατισμένος, πετάσσει τις πιο μεγάλες μπούρδες.

  Φίλε ανώνυμε, παρά να επιρρίπτεις ευθύνες στους συμπατριώτες, μη βλέποντας μάλιστα τις δικές σου, καλύτερα να ανοίξεις κανένα βιβλιο να διαβάσεις, μπας και ξεστραβωθείς.

  Η Κύπρος, έφτασε εδώ που έφτασε, διότι κάποιοι σαν κι εσένα δεν κατάλαβαν τα από δεκαετιών σχέδια Άγγλων-Αμερικανών κ Τούρκων. Γιατί κάποιοι σαν κ σένα, δεν κατάλαβαν ποτέ και συνεχίζουν να μην καταλαμβαίνουν τα γεγονότα.

  Η Κύπρος, σαφώς κ είναι Ελληνική, όσο Ελληνική είναι η μητροπολιτική Ελλάδα, κι ακόμα παραπάνω. Οι Άγγλοι το ήξεραν καλά, αλλά ως φιλότουρκοι που ήταν και συνεχίζουν να είναι, δεν ήθελαν ποτέ να παραδώσουν την Κύπρο στην Ελλάδα.

  Σχεδίασαν από την 1η μέρα που πάτησαν το πόδι τους στην Κύπρο τη διχοτόμηση. Αυτοί πρώτοι χώρισαν τον λαό σε Έλληνες κ Τούρκους. Αυτοί είναι που με νύχια κ με δόντια συγκράτησαν τους Τούρκους να μη μεταναστεύσουν στην Τουρκία όπως ήθελαν. Αυτοί προσελάμβαναν στις υπηρεσιές, στα δημαρχεία και αλλού, 2 Έλληνες και 1 Τούρκο. Αυτοί επομένως έσπερναν και μεθόδευαν την διχόνοια, τη διάκριση και τη διχοτόμηση.

  Τα σχέδια τους τα χαλάσαμε συνολικά τέσσερις φορές στην πρόσφατη μας ιστορία:
  (1) ΕΟΚΑ: Τους υποχρεώσε την Ανεξαρτησία με ενιαίο κράτος. Φρόντισαν όμως να σπείρουν πάλι διχοτομικά στοιχεία, και λίγα χρόνια μετά, μεθόδευσαν την Τουρκανταρσία.
  Ερώτηση: Αλήθεια, το ΑΚΕΛ, τι ρόλο έπαιξε σ' αυτή την καμπή της ιστορίας; Πόσο κατάλαβε τα γεγονότα; Τι σχέσεις ανέπτυξε έκτοτε με τους Άγγλους;;;
  (2) Κάθοδος της Ελλαδικής Μεραρχίας στην Κύπρο: Η μεγαλύτερη ίσως ανατροπή της ιστορίας. Κατάφεραν όμως να τα ξαναγυρίσουν με τη Χούντα, ένα μήνα πριν αναλάβει τη κυβέρνηση ο Γεωργίος Παπανδρέου (θα σάρωνε στις εκλογές που προγραμματίζονταν για τον Μάιο του 1967), ο οποίος με τον Μακάριο μεθόδευαν την Ένωση.
  (3) Η επιβίωση του Μακαρίου: Τα σχέδια των Αγγλο-Αμερικανών, προνοούσαν δολοφονία Μακαρίου και διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Διασωζόμενος ο Μακάριος, διέσωσε τη συνέχεια της Κυπριακής Δημοκρατίας, της μεγαλύτερης μας ασπίδας κατά των Αγγλο-Αμερικανικών και Τουρκικών σχεδίων.
  (4) Ένταξη στην ΕΕ και απόρριψη του Σχεδίου Ανάν: Η τελευταία ανατροπή, που ξεκίνησε με την εκλογή του αείμνηστου Τάσου Παπαδόπουλου.

  Δυστυχώς όμως, πάλι πέφτουμε στην παγίδα των Άγγλων και παίζουμε το παιγνίδι τους. Η λύση που έρχεται μοιάζει να είναι χειρότερη κι από αυτή του σχεδίου Ανάν.

  Το χειρότερο όμως είναι ότι με τα μυαλά που κουβαλάμε, μετά την λύση, δεν θα υπάρχουν και καθόλου αντιστάσεις. Διότι έχουμε κάτι σαν τον ανώνυμο που επιρρίπτουν τις ευθύνες στους συμπατριώτες τους και οι ίδιοι το παίζουν Άγιοι. Δεν υπάρχει παιδεία, αγωνιστικότητα και φρόνημα στο λαό. Δεν υπάρχουν πιστεύω και στόχοι. Ο λαός έγινε σχιζοφρενής:
  1. Πετάσσει τσιόφτες του τύπου "δεν είμαι Έλληνας" και νομίζει ότι με αυτό έρχεται πιο κοντά στους Τούρκους και στην "λύση". Και δεν αντιλαμβάνεται ότι με αυτό έρχεται πιο κοντά στην τελική του καταδίκη. Διότι όλοι εκτός από αυτόν, και ιδίως οι Τούρκοι, τον θεωρούν Έλληνα κι θανάσιμο εχθρό.
  2. Ενώ απειλείται η φυσική του παρουσία από 50.000 πάνοπλους και λυσσασμένους Τούρκους στρατιώτες (θυμηθείτε Ισαάκ και Σολωμού), πετάσσει τσιόφτες του τύπου "εν χρειαζόμαστε στρατό".

  Επειτα, οι Τούρκοι μας κοροϊδεύουν από το 1977 ότι τάχα μου θέλουν λύση Δ.Δ.Ο., την ίδια ώρα που μεθοδεύουν την διχοτόμηση και την κατάληψη ολόκληρης της Κύπρου. Εμείς, σαν μαστουρωμένοι δεν βλέπουμε τα γεγονότα (ανακήρυξη ψευδοκράτους, έποικοι, καταπάτηση περιουσιών, προσπάθειες αναγνώρισης, απειλές για βομβαρδισμό αν φέρναμε αμυντικούς πυραύλους σαν τους S-300, παρελάσεις εορτασμών '74, κοροϊδία με τους αγνοούμενους, η σημαία στον Πενταδάκτυλο κτλ) και δυστυχώς κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου.

  Ξυπνήστε επιτέλους, και αντισταθείτε. Η Τουρκία καταλαμβαίνει μόνον όταν την κτυπάς εκεί που πονά. Και εκεί που πονά τώρα είναι:
  1. Πορεία ένταξης: Πλήρες μπλοκάρισμα αν δεν αποσύρει τα κατοχικά στρατεύματα.
  2. Καταδικαστικες αποφάσεις δικαστηρίων με εκδίκαση αποζημιώσεων

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ (και σε όποιον αρέσει)!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Pros 2o anonimo.Valta gilia soy gia soy fii i miopia.
  Eftasame dame giati kapioi tiflomenoi ethnikofrones tipou griva eoka b ktl ihan sto nou tous tin enosi kai eftasame se toynto hali.
  GIa toys s-300 na rotisis ston tsohatzopoulo kai ton kliridi pou mas to epeze mprosta stes kameres iperpatriotis pou otan akoue gia apiles tis toyrkias gia endehomeno polemo elale..."as kopiasoyn".
  Meta de toso polla eniastike gia ton ellinismo pou mas efere kai to annan.
  Apla gia ksestravoma(h pliroforish )

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Κόλλημα ρε παιδί μου...
  Η Κύπρος έσσιει ΝΟΜΙΜΟΥΣ κατοίκους που νοιώθουν Έλληνες, Τουρκοκύπριοι, τούρκοι, ελληνοκύπριοι σκέτοι Κυπραίοι. Τζε η "ταυτότητα" εν πλέον επιστημονικά καθορισμένη ως το τι νοιώθει ότι εν ο καθένας. Σεβαστή η κάθε ταυτότητα.
  Το η Κύπρος είναι Ελληνική παραπέμπει στην θέση ότι οι μη Έλληνες εν ανοίκουν στην Κύπρο τζε η Κύπρος εν τους ανοίκει. Τζε τούτον εννεν σωστό.

  Γιαυτό το απαγορεύει η Ουέφα όπως κάθε διεθνής οργανισμός. Άλλο να λαλείς ότι είσαι Έλληνας τζε άλλο να διας το μύνημα ότι οι υπόλοιποι εν ανοίκουν στην Κύπρο τζε η Κύπρος εν τους ανοίκει

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Pantos vlepo oti o diahiristis ipokrinete.
  Anti na katevnasi ta pathi t me to i kipros ine elliniki kai alla paremferi pou dimioyrgoyn antithesis ,vlepo oti mono sta logia miniski stin paraksi tou houliganismoy apo merkas toy.
  Perimeno sinenesi .Perimeno na tin do.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Πήγαινε γιόκκα μου να σου κάμει ένα τσαγάκι η μάμμα σου...αίς τα ξεπουλήματα πατριωτισμού...
  Εμείς εν να αγοράσουμε τον τζαιρό που εν ακριβός και όχι τωρά που εν μούχτην...
  Έλπιζω να σου κόβει αρκετά για να καταλάβεις τι εννοώ...
  Πατρι'ωτες της ατάκας και του συνθήματος..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Sosta dioti tzie tzinoi pou efonazan ta patriotika sinthimata efonazan giati itan mouthi.
  Otan irten o tzieros omos na ton agorasoyn itan pleon panakrivos kai eprotimisan ton annan pou itan tzie tzino... mouhti

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Τζε τα συνοδευτικά του "Η Κύπρος είναι Ελληνική":
  -ο πετροβολισμός των τουρκοκυπριακών αυτοκινήτων
  -το τρύπημα των λάστιχων τους,
  -τα ρατσιστικά συνθήματα τύπου "καλός τούρκος νεκρό τούρκος" τζε "αλλάξτε χώρα εδώ είναι Ελλάς" (είδα το με τα μμάδκια μου στο σωματείο
  -τα σύμβολα των Νεοναζί(είδα τα επίσης με τα μμάδκια μου στο σωματείο)
  εν αφήνουν άλλην ερμηνεία που το ότι οι μη Έλληνες εν ανοίκουν στην Κύπρο τζε η Κύπρος εν τους ανοίκει.

  Κάτσε τωρά να πείσεις τον Ξένο ότι εν απλώς ένα δίκαιο, αυτονόητο, κεκτημένο, παραδοσιακό, αδιαμφισβήτητο, σύνθημα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. επειραξεν σε το τρύπημα των λαστιχων των τουρκοκυπριων αλλα η δολοφονία του ισαακ και του σολωμου εν φαινεται οτι σε πειραξαν τοσο. ανοιξε η πρασινη γραμμη πήγαινε να ζεις μαζί τους φιλοτουρκε. και που θα σε γαμήσουν και μετα θα σε σφάξουν σαν το αρνί θα ειναι αργα να αλλάξεις τις φιλοτουρκικές σου θέσεις

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. mathe prwta tin istoria tou topou s k meta na mas laleis oti to "tourkos kalos mono nekros" einai ratsistiko

  ΑπάντησηΔιαγραφή