ΣΕΒΑΣΜΟΣ


«Απομονώστε αυτούς που κάνουν ζημιά στην Ομάδα μας!»


Και δεν αναφέρομαι μόνο στα  30-40 άτομα που πάνε στο γήπεδο για να ξεσπάσουν από την ρουτίνα της καθημερινότητας ή αλλιώς το «κοινωνικό πρόβλημα» όπως πολλοί αναφέρουν πάντα επί «περίοδο χουλιγκανισμού». Όσο και αν αυτό ακουστεί πρωτότυπο ο χουλιγκανισμός μπορεί να αντιμετωπιστεί. Τις θέσεις μου τις έχω αναφέρει και σε προηγούμενες εκδόσεις της στήλης του «Δυναμίτη» και πολύ ευχαρίστως θα τις επαναλάβω λίαν συντόμως αν χρειαστεί.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ομάδα αυτή τη στιγμή προκαλείται από τους προπονητές της κερκίδας (ή καλύτερα προπονητές της «πολυθρόνας» αφού πολύ αμφιβάλλω αν αυτοί μπαίνουν στο κόπο να πάνε στο γήπεδο παρά μόνο σε τελικούς κυπέλλων και ευρωπαϊκά). Έτυχε να ανοίξω για ένα 20λεπτο χθες (σσ. Τρίτη, 16 Μαρτίου) την εκπομπή του Ράδιο Πρώτο «Το βήμα των φιλάθλων» και πραγματικά έφριξα με το τι άκουσα. Ακροατές με δικές τους παρεμβάσεις να λένε ένα σορό βλακείες και ανοησίες της μορφής, ‘Η διοίκηση μας είναι τσιγκούνηδες, μόνο να τρωνε λεφτά από το ταμείο ξέρουν’, ή ΄Φταιει ο προπονητής που δεν έφερε ποδοσφαιριστές τον Ιανουάριο’, ή ‘φταιει ο προπονητής που δεν έφερε τον Φερνάντεζ και αντί αυτού έφερε τον Μαρσίνιο’. Και το ωραίο της φάσης να σου λεει ο ίδιος πως ‘Φταιει ο προπονητής που δεν άφησε τον Μαρσίνιο μέσα στον αγώνα με τον Απόλλωνα’. Φταιει επειδή δεν χρησιμοποιεί τον Σολωμού και αντί αυτού χρησιμοποιεί τον «κουτσό» Κοσόφσκι που βγάζει δεν βγάζει 30 λεπτά αγώνα.

Λοιπόν, απλά για να μπουν τα πράγματα στην θέση τους:

  • Έχει αποδειχτεί πως τα λεφτά και οι ηχηρές μεταγραφές δεν φτιάχνουν τις πραγματικές Ομάδες. Στην καλύτερη περίπτωση θα φτιάξουν πυροτεχνήματα. Δείτε παραδείγματα της τάξης των Κινέζων των τελευταίων χρόνων αλλά και ακόμα αυτής της φετινής Ανόρθωσης. Δείτε παραδείγματα ομάδων μεγαλύτερης εμβέλειας όπως αυτά των Τσέλσι, Μάντσεστερ Σίτυ και Ρεάλ. Μπορεί να «αγόρασαν» ετοιμοπαράδοτες λύσεις, αλλά ποτέ δεν άντεξαν στον χρόνο. Πάντα κάποιες ομάδες με σωστές υποδομές όπως Μάντσεστερ Γιουναϊτετ, Μπαρτσελώνα και Άρσεναλ ήταν εκεί για να τις εκτοπίσουν.

  • Με δεδομένο το πιο πάνω, η διοίκηση μας προτίμησε να επενδύσει τα λεφτά του Champions League σε σωστές βάσεις. Να κτίσει ολοκαίνουργιες και υπερσύγχρονες βάσεις για το μέλλον κάτι που η οποιαδήποτε μοντέρνα ομάδα πρέπει να έχει αν θέλει να ονομάζεται «υγιείς» ομάδα. Παρά να πετάξει τα λεφτά μας πάνω σε Οκκάδες, Μακρίδιες και ένα σορό άλλους μισθοφόρους – που και στην καλύτερη περίπτωση θα μας κέρδιζαν ένα πρωτάθλημα (θα το έκαναν όμως?) προτίμησε να τα βάλει μέσα βαθιά στα σπλάχνα της ιστορίας της Ομάδας και να μείνουν εκεί. Να αξιοποιούνται από την Ομάδα για πολλά χρόνια, και όχι για να ικανοποιήσει μια στιγμή στο παρόν. Και πολύ καλά κάνουν!
 Σεβασμός!

Ξεχάσατε που βγαίνατε στα ραδιόφωνα και παρακαλούσατε θεούς και δαίμονες να βοηθήσουν να μπούμε στους ομίλους και ας περάσει και μια πενταετία για να δούμε πρωτάθλημα ξανά; Τα καταφέραμε. Μπήκαμε στους ομίλους. Και δεν σταματήσαμε εκεί. Κάναμε την Ευρώπη ολόκληρη να μιλάει για τον ΑΠΟΕΛ. Αγωνιζόμασταν σε όλους ανεξαιρέτως αγώνες μέχρι το 90+ για να κερδίσουμε κάτι. Δεν χάσαμε αγώνα με πάνω από ένα τέρμα διαφορά και ο αντίπαλος σε καμία περίπτωση δεν έκανε περίπατο στο γήπεδο. Όποιος και ήταν αυτός.

Φωνάξαμε όλοι μαζί το «Σ’ ευχαριστώ Θρύλε Θεέ» αμέτρητες φορές. Τι άλλαξε τώρα; Δεν είμαστε κοντά; Δεν είμαστε εντός στόχων σε πρωτάθλημα και κύπελλο; Αλλά και να μην ήμασταν εκεί – ποίοι είμαστε εμείς που θα έχουμε την απαίτηση να κερδίζουμε πρωταθλήματα, κύπελλα, Ευρώπη χωρίς να χάνουμε βαθμούς;

Σεβασμός σε αυτόν τον προπονητή ...
που έσπασε όλα τα ρεκόρ όλων των εποχών. Στον προπονητή που τον σεβάστηκαν όλοι οι αντίπαλοι μας. Στον προπονητή που θαύμασε ακόμα και ο θρύλος της προπονητικής Αντζελότι. Εσύ ποιος είσαι που θα κατακρίνεις τον προπονητή μας χωρίς να ξέρεις τι έστι προπονητής. Κάποιος λογιστής; Τραπεζιτικός; Ασφαλιστής; Οικοδόμος; Πόσα καταλάβεις εσύ που δεν ξέρει ο Γιοβάνοβιτς; Βλέπεις τι κάνουν κάθε μέρα στις προπονήσεις οι ποδοσφαιριστές; Γνωρίζεις ποιος ποδοσφαιριστής ζητάει από τον προπονητή του να μην αγωνιστεί γιατί ψυχολογικά μπορεί να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα και να πιστεύει πως ο συμποδοσφαιριστής του μπορεί να προσφέρει περισσότερα αυτήν την αγωνιστική; Ξέρεις ποιος ποδοσφαιριστής τρέχει περισσότερο στις προπονήσεις; Ξέρεις με ποια κριτήρια επιλέγει ο προπονητής την 11άδα του σε κάθε αγώνα; Είσαι με την εντύπωση πως ο Γιοβάνοβιτς δίνει χρόνο σε άτομα που δεν ενδιαφέρονται για την Ομάδα;

Απλά ερωτήματα που δίνουν πολλές απαντήσεις. Δυστυχώς όμως για να έχουν φτάσει πολλοί να σκέφτονται έτσι, ακόμα και στην στήλη εδώ θα αρχίσουν να μουρμουρούν και να σχολιάζουν. Και δυστυχώς, ποτέ καλόπιστα!

Σεβασμός και στους ποδοσφαιριστές ...
που με τον δικό τους ιδρώτα μας έχουν κάνει περήφανους όπως δεν έκαναν οι κινέζοι τους δικούς οπαδούς. Όπως δεν μπορούν να κάνουν οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ και του Απόλλωνα στις χιλιάδες φίλους τους. Αν οι ποδοσφαιριστές μας δεν έδιναν τον εαυτό τους στο γήπεδο κανένας προπονητής δεν θα μπορούσε να κάνει ότι έκανε και ο Γιοβάνοβιτς. Και για να προλάβω τους άπιστους, κάντε μια έρευνα στις ομάδες με τους μικρότερους προϋπολογισμούς που έχουν μπει ποτέ στους ομίλους του Champions League.

Σεβασμός και στους αγνούς οπαδούς μας ...
Σε αυτούς που κάθε εβδομάδα δεν χάνουν αγώνα σε όποια βαθμολογική θέση  αν βρισκόμαστε. Στους θρυλικούς οπαδούς που δεν καταλαβαίνουν από θερμοκρασίες και κλιματολογικές συνθήκες αλλά ούτε αποστάσεις. Σε αυτούς που μαζί με τους αγνούς πορτοκαλί της Νότιας συμπληρώνουν το παζλ της καλύτερης κερκίδας κάθε εβδομάδα!


Σεβασμός και στην διοίκηση!
Ναι ρε! Και στην διοίκηση. Αφού είσαι μάγκας και ξέρεις τι πάει λάθος γιατί δεν αφήνεις τις δουλειές σου και την οικογένεια σου και να τρέξεις να διορθώσεις τα λάθη; Για να μην αναφερθώ στο οικονομικό μέρος.
  
Ελπίζω και θέλω να πιστεύω πως όλοι αυτοί που βγαίνουν στα ραδιόφωνα και κάνουν τους ειδήμονες δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια συντονισμένη προσπάθεια του αντιπάλου για να προκαλέσει διχόνοια στην Ομάδα. Γιατί όλοι ξέρουν πως μόνο ένα διχοτομημένο ΑΠΟΕΛ μπορεί να χάσει τίτλους.

Γι΄ αυτό την επόμενη φορά που θα σηκώσεις το ακουστικό ή θα ανοίξεις το στόμα στην κερκίδα σκέψου καλά τι θα πεις και σκέψου σφαιρικά όλες τις εκδοχές προτού ρίξεις το δηλητήριο σου. Και σκέψου το μέγεθος της ζημιάς που προκαλείς (άθελα σου ίσως) και πόση μεγάλη χαρά δίνεις στον κάθε κινέζο!

«Δυναμίτης»

12 σχόλια:

  1. ΦΙΛΕ ΔΥΝΑΜΙΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΕ ΣΥΓΧΑΙΡΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ!!!!
    ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΧΘΕΣ...
    ΜΑΚΑΡΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΑΠΟΕΛ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΝ ΟΠΩΣ ΕΣΕΝΑ....
    ΕΙΣΑΙ ΑΞΙΟΣ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΩΝ!!!!!

    ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΡΙΖΕΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΕΛ...

    ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΟΜΑΔΑ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΔΥΝΑΜΙΤΗ...

    ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΓΙΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ

    Μadrillenos..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. tin kiriaki 8a kerdisoume re!!!pisti stin omada!!!!
    EMIS PISTEVOUME APOEL 8RILOS PROTA8LIMA!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. APOELARA MIA ZOI ite ine 1o ite 5o ite 15o!!!!!
    APOELARA 8RILOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. kati akousa oti to apoel milouse me ena die8ni aristero mpak prin liges meres, kseri kanenas kati?

    apoel 94'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. φιλοι ΑΠΟΕΛΙΣΤΕΣ - τώρα μας χρειάζεται η ομάδα
    ο καθένας απο το πόστο του, διοίκηση , προπονητής, ΠΑΙΧΤΕΣ, και εμείς φωνή απο τη κερκίδα, και θα μας κάνουν περήφανους ακόμα μια φορα. θα το δείτε.

    NOTIOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο σεβασμός φίλε δυναμίτη, δεν απαιτείται ούτε και επιβάλλεται, κερδίζεται. Και μέσα σε αυτά τα πλαίσια θα συμφωνήσω μαζί σου ότι οι παίκτες και ο προπονητής της ομάδας, με βάση την προσφορά τους, έχουν εδω και καιρό κερδίσει τον απόλυτο σεβασμό των φιλάθλων του ΑΠΟΕΛ και ανεξάρτητα του πως θα εξελιχθεί τελικά αυτή η χρονιά και ειδικότερα εαν θα πάρουμε ή όχι κάποιο τίτλο, δικαιούνται να απολαμβάνουν το απυρόβλητο. Για τους ίδιους ακριβώς λόγους, θα διαφωνήσω μαζί σου σε ότι αφορά την διοίκηση. Το να είσαι πρόεδρος ή και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΑΠΟΕΛ, αποτελεί μεγάλη δόξα και τιμή και είναι απόλυτα φυσιολογικό εκείνοι που απολαμβάνουν αυτή την δόξα και τιμή να καταβάλλουν αντίτιμο όχι μόνο τον χρόνο τους αλλά και χρήμα όπως ακριβώς γίνεται σε όλα τα σωματεία ακόμα και μικρότερης εμβέλειας απο την δική μας ομάδα. Και επειδή ακριβώς αμφισβητώ την συνδρομή της διοίκησης στο μπατζετ της ομάδας, αναμένω απο την διοίκηση του ΑΠΟΕΛ να κερδίσει τον σεβασμό μου με πράξεις που θα οδηγήσουν στην ενίσχυση της ομαδας τοσο αγωνιστικά όσο και επικοινωνιακά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΙΑ ΖΩΗ ΕΛΛΑΔΑ, ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΠΟΕΛ!

    Nick the Greek

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. χομονοια στα στημενα! Φως φαναρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. θα συμφωνήσω 100% με τα λεγομένα του φίλου που σεβέται όλους εκτός από την συνδρομή της διοίκησης.
    Το οτι φτασαμε μεχρι εδω ειναι απο την μαγκια του Ιβαν και των 12-13 παιχτων του. και να μην ξεχνουμε πιανου μεταγραφες ηταν ο Μοραις Πιντο Χρυσις, Χιωτις κλπ.
    Για να βγαλεις ταλεντα δεν χρειαζεται να εχεις υπερσιχρονες εγκαταστασεις και αυτο το αποδικνειει τα ταλεντα που εχει βγαλει παλια ι Κυπρος.Απλα τωρα φαινονται μονο οι καλυτεροι λογο του υψηλου ανταγωνισμου με τους κοινοτικους.
    Και οσο για το οικονομικο μερος, απο την στιγμη που εχω season ticket, apoel visa card, δινω 50 ευρω για καθε εκτος εδρας παιχνιδι, συνδρομη στον ΠανΣυφι, νιωθω οτι κανω στο ακεραιο το καθηκον μου για την ομαδα με βαση την οικονομικη μου κατασταση. Αρα απο την στιγμη που θελεις να εισαι μελος αυτης της διοικησης πρεπει να ξερεις οτι θα βαλεις το χερι στην τσεπη διαφορετικα μην θελεις μονο καρεκλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. o pio adunatos sundesmos filathlon stin kipro....akoma kai tous mathites parnountous pio sta sobara i dioikisi tous...kseftila

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ξεκινώντας την τοποθέτηση μου θα ήθελα να εκφράσω την λύπη μου και να καταδικάσω τα επεισόδια που έγιναν στο Τσίρειο. Ήμουν παρόν και είδα ότι από την ώρα που κατέβηκαν οι οπαδοί από τα λεωφορεία ήταν «κουρτισμένοι» για επεισόδια. Γιατί χωρίς αντίπαλους οπαδούς και χωρίς μεγάλη παρουσία αστυνομίας, που ίσως να προκαλούσε, τι άλλο παρά αλήτης και αναρχικός μπορεί να χαρακτηριστεί κάποιος που προσπαθεί να βάλει φωτιά με πυρσό σε ξένη περιουσία ή που προσπαθεί να σπάσει βιτρίνες ή που πετροβολεί την αστυνομία χωρίς λόγο και αιτία, πριν καν ξεκινήσει το παιχνίδι. Το τι έγινε μετά το παιχνίδι ήταν φυσικό επακόλουθο αφού φαίνεται ότι ασχέτως αποτελέσματος τα αίσχη που είδαμε θα γίνονταν. Αυτά για τους «οπαδούς» μας.

    Ας περάσουμε όμως και στην διοίκηση του Φοίβου Ερωτοκρίτου οι οποίοι αισθάνομαι και γω και άλλοι συνΑΠΟΕΛίστες με τους οποίους συζητώ, ότι την έχουν δει οι «Σωτήρες»του ΑΠΟΕΛ αλλά το μόνο που καταφέρνουν τον τελευταίο καιρό είναι να εκνευρίζουν τους ΑΠΟΕΛίστες και να μας γελοιοποιούν. Εντάξει κύριε, παίξαμε Τσ. Λιγκ και οι παίχτες είναι κουρασμένοι. Τι κάνατε όμως γι αυτό; Φτάνει πια με την πιπίλα του Τσάμπιονς Λιγκ και με την κούραση των παιχτών. Σε μας τι το λέτε; Εσείς έπρεπε να το καταλάβετε έγκαιρα και να φέρετε παίχτες να ξεκουράσουν τους κουρασμένους. Αν τα καταφέρει η ομάδα μας να πάρει πρωτάθλημα αυτό θα οφείλεται αποκλειστικά στη μαγκιά του Γιοβάνοβιτς και στα πνευμόνια των παιχτών. Αν δεν τα καταφέρει οι ευθύνες θα βαραίνουν τη διοίκηση που φύλαξε τα εκατομμύρια του Τσ. Λιγκ και άφησε 12-13 παίχτες να βγάλουν προκριματικά, ομίλους, πρωτάθλημα και κύπελλο.

    Και επειδή σε μένα δεν αρέσει να εκστομίζω χαρακτηρισμούς χωρίς στοιχεία λέω: Κύριοι της διοίκησης ΕΙΣΤΕ ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΧΕΙΡΙΣΤΟ ΤΡΟΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΠΟΕΛ. Και ορίστε και οι αποδείξεις. Αναφέρω μόνο 2 δηλώσεις: «10.01.10 – Ο αντιπρόεδρος του ΑΠΟΕΛ Γιώργος Γεωργίου, ερωτώμενος για τη μεταγραφική ενίσχυση την οποία περιμένουν με αγωνία οι φίλοι του ΑΠΟΕΛ, απάντησε ότι αυτή εβδομάδα θα είναι βδομάδα 2 μεταγραφών». Από τις γνωστές δηλώσεις του Γεννάρη. Και μάλιστα οι αθεόφοβοι μας μιλούσαν για δυο-δυο μεταγραφές! Και ο Ιβαν μίλησε εμμέσως πλην σαφώς στις 14.01.01. Είπε ότι θέλει παίχτες που θα ανεβάζουν τον πήχη και οχι εναλλακτικές λύσεις. Ο άνθρωπος έδωσε λίστα στη διοίκηση με τις απαιτήσεις του και η διοίκηση του έφερε... τον Σοφρώνη... και τον... Κουτσόπουλο που δεν είναι εναλλακτικές λύσεις και ανεβάζουν τον πήχη. Θου Κύριε...


    Υ.Γ. Το πιο πάνω άρθρο γράφτηκε ως συνέχεια άρθρων που είχαν δημοσιευτεί και στην apoellas.com και σε άλλες ιστοσελίδες του ΑΠΟΕΛ μεσούσης ακόμα της μεταγραφικής περιόδου του Γεννάρη τα οποία άρθρα όμως φαίνεται αποτείνονταν σε ώτα μη ακουόντων. Συνεχίζω λοιπόν να γράφω μπας και κάνουμε καμιά μεταγραφή το καλοκαίρι ή τουλάχιστον του χρόνου του Γεννάρη. Γιατί το βλέπω το παραμύθι να επαναλαμβάνεται. Βλέπω τη διοίκηση (αν δεν αλλάξει) να κυκλοφορεί με το λιχνάρι ως νέος Διογένης και να ψάχνει παίχτες με ελάχιστα χρήματα (βλ. Σοφρώνη) ή να προσπαθεί να κάνει μαγικά για να εξοικονομήσει μερικές χιλιάδες ευρώ από τους μάναντζερ. Και θα βγαίνουν ξανά στα ραδιόφωνα και θα λεν «Η ομάδα είναι πλήρης και δεν χρειάζεται μεταγραφές» ή θα ακούμε πάλι για μεταγραφές από βδομάδας και τελικά «ναυάγια». Για να μη μιλήσουμε και για τις ανανεώσεις συμβολαίων... Ο ΑΠΟΕΛ κύριοι της διοίκησης είναι ο κόσμος του. Αν δεν αφουγκράζεστε τι θέλει να σας πει να πάτε στα σπίτια σας.

    Υ.Γ.2. Για το παιχνίδι με τους χόχους ας ευχηθούμε μόνο να βάλει ο Θεός το χέρι του και οι παίχτες μας τα πόδια τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΑΝ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟΕΛΙΣΤΑΣ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΟΜΟΝΟΙΑΤΗΣ!!!! ΑΝΤΡΑΠΟΥ ΡΕ ΛΙΟΝ ΚΑΡΑΚΙΟΖΗ, ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΕ ΠΟΥ ΘΑ ΜΙΛΑΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ. ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟΕΛΙΣΤΑΣ ΕΙΣΑΙ ΟΜΟΝΟΙΑΤΗΣ. ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΓΓΙΖΕΙ Η ΕΝΤΕΧΝΑ ΔΙΑΤΥΠΩΜΕΝΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΟΥ ΣΚΑΤΟΚΟΥΜΜΟΥΝΑΡΕ .
    ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή