Tέλος εποχής για τον Μιχάλη Μορφή

Μιχάλης Μορφής
Τέλος εποχής για τον Μιχάλη Μορφή στον ΑΠΟΕΛ. Μετά από 13 χρόνια Μορφής και ΑΠΟΕΛ ακολουθούν διαφορετικούς δρόμους. Ο Μιχάλης Μορφής ήρθε στην πρώτη ομάδα του ΑΠΟΕΛ από τις ακαδημίες και αντικατέστησε τον Άντρο Πετρίδη. Τα περισσότερα χρόνια ήταν ο βασικός τερματοφύλακας της ομάδας και μέλος της «Εθνικής» Κύπρου.

Η σελίδα apoelnews ευχαριστεί και δημόσια τον Μιχάλη Μορφή για όλα όσα πρόσφερε στην ομάδα και για όλες τις χαρές που ζήσαμε μαζί.

Μιχάλη, καλή συνέχεια.
Θα τα θυμόμαστε όλα μα πιο πολύ αυτό:




Μαντούκα
Οι πρώτες δηλώσεις:
«...Σχετικά με το αν η πρόταση του ΑΠΟΕΛ ήταν η καλύτερη που είχε στα χέρια του, δήλωσε: «Ναι ήταν η καλύτερη πρόταση που είχα και για αυτό τον λόγο αποφάσισα να συνεχίσω την καριέρα μου σε αυτή την ομάδα».

Όσον αφορά στο τι γνωρίζει για τη νέα του ομάδα, ο Μαντούκα δήλωσε:
«Ξέρω πολλά πράγματα για την καινούργια μου ομάδα. Πρόκειται για έναν σύλλογο με μεγάλη ιστορία, ο οποίος πέρυσι πήρε μέρος στους ομίλους του Champions League. Είναι μια πολύ καλά οργανωμένη ομάδα με υψηλές βλέψεις και μεγάλους στόχους. Έχει κατακτήσει πολλούς τίτλους και στοχεύει σε ακόμα περισσότερους. Αυτό είναι που ήθελα και εγώ, μια ομάδα που να στοχεύει σε τίτλους. Έδειξαν πως με ήθελαν πολύ και για αυτό αποφάσισα να συνεχίσω εκεί την καριέρα μου. Νομίζω πως έκανα τη καλύτερη επιλογή που θα μπορούσα να κάνω».

Ο Μαντούκα αναφέρθηκε και στο κεφαλαίο που κλείνει στην καριέρα του, αφήνοντας την ΑΕΚ:
 «Ήμουν στην ομάδα τέσσερα χρόνια και πραγματικά πέρασα πολύ ωραία. Αγωνίστηκα σε πάρα πολλά παιχνίδια και σημείωσα πολλά σημαντικά γκολ. Πραγματικά είμαι ευχαριστημένος με την παρουσία μου στην ΑΕΚ. Όμως το τελευταίο διάστημα παρουσιάστηκαν πολλά προβλήματα στην ομάδα και αυτό ήταν σημαντικό για εμένα. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο αποφάσισα να φύγω και να συνεχίσω την καριέρα μου στο ΑΠΟΕΛ. Σίγουρα, η ΑΕΚ θα είναι πάντα μέσα στην καρδιά μου και πάντα θα νοιάζομαι για αυτή. Θα παρακολουθώ την πορεία της και τους αγώνες της και εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να καταφέρει άμεσα η ομάδα να επιστρέψει στους τίτλους και να κατακτήσεις το πρωτάθλημα. Εύχομαι τα καλύτερα».

Για το να πιστεύει πως θα έπρεπε να έχει δεχτεί καλύτερη πρόταση από την ΑΕΚ δήλωσε: «Δέχτηκα μια πρόταση από την ΑΕΚ, η οποία προέβλεπε μειωμένες αποδοχές. Αυτό δε μου άρεσε. Ήθελα να μείνω στην ομάδα, όμως απογοητεύτηκα περισσότερο με την πρόταση που μου έγινε. Μετά μελέτησα τις προτάσεις που είχα στα χέρια μου και αποφάσισα να πάω στον ΑΠΟΕΛ, που έκανε την καλύτερη προσφορά. Πιστεύω πως θα μπορούσα να έχω μείνει στην ΑΕΚ αν το επιθυμούσε και η διοίκηση, δείχνοντάς το με μια καλύτερη πρόταση. Δεν κρατάω κακία όμως και κρατάω μόνο τα θετικά».

Τέλος, ο Γκουστάβο Μαντούκα δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους φιλάθλους της ΑΕΚ, στέλνοντας το μήνυμά του:
«Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους για την συμπαράστασή τους αυτά τα τέσσερα χρόνια που αγωνίστηκα στην ομάδα και τον σεβασμό τον οποίο είχα. Πραγματικά με βοήθησαν σε όλη μου την καριέρα στην ΑΕΚ και παρότι ξέρουν πως φεύγω με συναντούν στο δρόμο και μου μιλούν με τα καλύτερα λόγια και μου εύχονται καλή συνέχεια στην καριέρα μου. Πραγματικά δε θα τους ξεχάσω ποτέ και θα είναι πάντα μέσα στην καρδιά μου. Τους εύχομαι τα καλύτερα, όπως εύχομαι τα καλύτερα και στην ΑΕΚ. Τους ευχαριστώ πολύ».

Τιμωρία έδρας!
Με τιμωρία να παίξει την πρώτη αγωνιστική χωρίς φιλάθλους κεκλεισμένων των θυρών για αντικείμενα που ρίχτηκαν στον τελικό κυπέλλου με τον Απόλλωνα (η ομάδα της Λεμεσού για τον ίδιο αγώνα τιμωρήθηκε με 2 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών).


Ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΠΟΕΛ Πανίκος Χατζηλιασής δήλωσε για το θέμα:
«Η απόφαση είναι άδικη και υπερβολική. Υπό τις περιστάσεις δεν ήταν η αρμόζουσα ποινή. Η ομάδα μας στην φετινή σεζόν είχε τα λιγότερα προηγούμενα ωστόσο η απόφαση της δικαστικής είναι απολύτως σεβαστή».


Νέο σκάνδαλο η κυβερνητική ομάδα;
Η συμφωνία για ανέγερση ξενοδοχείου από το Κατάρ προέβλεπε και χορηγία για την κυβερνητική ομάδα;

Για περισσότερα διαβάστε εδώ: http://christofias-watch.blogspot.com/2010/05/blog-post_27.html

13 σχόλια:

  1. Από τις ομορφότερες και πιο έντονες φάσεις που πανηγυρίσαμε έξαλλα στην κερκίδα αυτή του βίντεο!
    Σε ευχαριστούμε Μιχάλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. παιδιά ειλικρινά, δεν ξέρω κατά πόσο έπρεπε να φύγει ο Μορφής, η Μορφή της ομάδας μας. Περιμένω τα σχόλια σας, δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ Μιχάλη Μορφή.

    Όλοι λέμε πως πέρα από συναισθηματισμούς, έπρεπε να φύγει κτλ κτλ.

    Καλά τα λόγια, διαφορετική όμως η πράξη. Γνήσιος ΑΠΟΕΛίστας ο άνθρωπος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. προχωρουμε ρε παιδια. Αν ηταν ετσι επρεπε να μηνει και ο δασκαλακης και ο οκκαριδης.

    Οσο για το σκανδαλο.. Καποιοι θα θελουν ψηφους στις βουλευτικες... Φκαρτε τα στην φορα αλλιως μαυρο σε ολους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. oxi mono prepi alla EPIVALLETE na kanoume ena match kai na timisoume ton Michali Morfi...
    MICHALI S EUXARISTOUME....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. dite tin sinteu3i tou sto 24sports

    Μορφής: «Κρατάω μέσα μου όλα τα καλά από το ΑΠΟΕΛ»

    Ότι αρχίζει ωραία τελειώνει με πόνο λέει ένας στίχος ενός ελληνικού παλιού τραγουδιού. Αυτός ο στίχος μπορεί να συσχετιστεί με την περίπτωση του Μιχάλη Μορφή, ο οποίος αποτελεί και επίσημα παρελθόν για την ομάδα του ΑΠΟΕΛ μετά από 22 ολόκληρα χρόνια παραμονής του στον Αρχάγγελο και 13 χρόνια παρουσίας στην πρώτη ομάδa.

    «Ασφαλώς και δεν είναι και η καλύτερη στιγμή για μένα. Είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη και φορτική στιγμή. Μετά από τόσα χρόνια παραμονής στην ομάδα του ΑΠΟΕΛ δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα να φεύγεις. Για να πω την αλήθεια δεν περίμενα παλαιότερα ότι θα έφευγα με αυτό τον τρόπο, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Η ζωή συνεχίζεται. Δεν κρατάω κακία σε κανένα. Η ομάδα αυτή θα είναι για πάντα στην καρδιά μου, άλλωστε δεν μπορεί να μην είναι, αφού μεγάλωσα σε αυτή την. Εγώ κρατάω μέσα μου, όλα τα καλά τα οποία πέρασα στην ομάδα όποια δυσάρεστα είχα τα ξεχνάω. Πρόσφερα πολλά σε αυτή την ομάδα, όπως πολλά μου πρόσφερε και η ομάδα από την πλευρά της. Κέρδισα πρωταθλήματα και κύπελλα τα οποία δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ. Ευχαριστώ πολύ τον κόσμο του ΑΠΟΕΛ για την αγάπη που έδειξε προς το πρόσωπο μου και τους την ανταποδίδω. Ευχαριστώ επίσης τους συμποδοσφαιριστές μου και την διοίκηση.»

    Για το αν είναι έτοιμος μετά τον τραυματισμό του να αγωνιστεί δήλωσε: «Ξεπέρασα το πρόβλημα με την επέμβαση την οποία έκανα και είμαι έτοιμος να αρχίσω προετοιμασία. Σίγουρα θα χρειαστώ ένα χρονικό διάστημα προσαρμογής μετά από πέντε μήνες απραξίας, αλλά είμαι απόλυτα έτοιμος και θα δουλέψω σκληρά στη συνέχεια.

    Για το που θα τον βρει η επόμενη μέρα απάντησε: «Δεν θέλω να πω κάτι για την ώρα. Σίγουρα θα γίνουν κάποιες συζητήσεις με ομάδες που ενδιαφέρονται για μένα και αναλόγως θα πράξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιώργο και εγώ συμπαθώ τον Μορφή και έχω και αυτόγραφο του αλλά ναι έπρεπε να φύγει. Ήρθε η ώρα του. Θέλουμε πιο καλό τερματοφύλακα.

    Anti-co Μην ψηφίζετε κανένα που χορηγεί την Ομόνοια και κανένα από τα άλλα κόμματα που τους καλύπτουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΤΙ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟ. ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΑΠΟΕΛ ΠΛΕΟΝ.

    ΟΜΩΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΜΑΣ (ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΥΡΙΩς) ΤΕΛΕΙΩΜΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ.
    ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ Η...ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΟΡΑΤΟ ΣΙΚΟΡΑ!!!!

    ΕΛΕΟΣ ΚΥΡΙΟΙ ΓΙΟΒΑΝΟΒΙΤΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ!!!

    ΚΑΛΑ ΡΕ! ΔΕΝ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΣΑ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΟΤΙΒΟ???

    ΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ, ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΕΠΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΛΑΘΗ. ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΑΙΚΤΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ 1 ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕΙ ΜΠΑΛΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΖΕΡΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ 3ΜΗΝΟ???

    ΚΑΛΑ ΑΦΗΣΑΤΕ ΤΟΝ ΜΙΡΟ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΤΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΑ, ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ....ΣΙΚΟΡΑ????

    ΑΦΗΣΑΤΕ ΠΕΡΣΙ ΤΟΝ ΠΑΟΥΛΙΣΤΑ, ΕΝΩ ΚΟΥΒΑΛΗΣΑΤΕ ΤΟΝ ΖΟΡΖΕ(ΑΦΟΥ ΤΟΝ ΠΗΡΑΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΦΥΣΙΚΑ) ΠΟΥ ΞΕΡΑΤΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ (ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΕΔΙΩΞΕ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ) ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ...

    ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ ΤΟ ΑΠΟΕΛ ΣΤΕΓΗ ΕΥΗΓΗΡΙΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ!!

    ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ "ΑΛΛΑΓΕΣ" ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΑ ΠΡΗΣΑΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ 1 ΜΗΝΑ????
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ????

    ΜΕ ΞΟΦΛΗΜΕΝΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΥΠΟΥ ΣΙΚΟΡΑ, ΖΟΡΖΕ, ΜΙΡΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΕΛΛΟΝ ΚΥΡΙΟΙ ΓΙΟΒΑΝΟΒΙΤΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ.

    ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΘΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΝΩΡΙΣ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΥΑΛΑ.

    ΑΛΛΑ ΦΑΝΗΚΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΙ ΜΥΑΛΑ ΚΟΥΒΑΛΑ ΑΥΤΗ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ "ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΕΙΝΑΙ"... ΚΑΝΕΝΑ ΟΡΑΜΑ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ, ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝ. ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ!!

    ΟΣΟΙ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΕΝΝΟΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είπε το «ναι» για Παπαθανασίου ο Όγιος!

    (http://www.sigmalive.com/sports/football/cyprus/a+league/271190)

    Δέχτηκα κριτική όταν έγραψα την άποψή μου για το συγκεκριμένο παίκτη. Θα συνεχίσω να γράφω την άποψη μου έστω και αν δεν αρέσει σε μερικούς. Τελικά μες τουτον τον κόσμο μόνο στον ΑΠΟΕΛ καταλαβαίνουμεν που μάππαν, ούλλοι άλλοι εν αχάπαρι!

    Το δεδομένο για μένα είναι ένα: αυτή τη στιγμή στο ρόστερ μου οι επιθετικοί μου είναι 2 τραυματίες με καθόλου θετικές ενδείξεις για το αν θα επανέλθουν, πότε και πως + τον τρικόφσκι. Αλλά το κόμπλεξ μας δεν μας επέτρεψε να κρατήσουμε έναν νεαρό, κύπριο με χαμηλό συμβόλαιο έστω για πάγκο. Στο κάτω κάτω εν τζιαι θα κρατούσε τη θέση κανενός. Προτιμούμε να μεν έχουμεν επιθετικούς παρά να αφήναμε και τον Παπαθανασίου. Και μεν μου πείτε εν να πιάσουμε επιθετικούς και για πάγκο. Δαμέν ενα εκαταφέραμεν ακόμα να πιάσουμε κλασσικούς επιθετικούς για την εντεκάδα! Με τον ρυθμό που προχωρούμε για μεταγραφές και σε 2 εμδομάδες αρχίζει η προετοιμασία βλέπω μας να έρκεται η ώρα που εν να βάλουμε τον Γκριτσιάροφ για επίθεση!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Thio o Ivan den empistevotan ton papathanasiou.simfono mazi sou oti den 8a piraze na ton kratousame alla opos ipa paliotera gia mena prosopika den ine oute zesti oute krio gia ton pexti.i ali8ia ine oti oses fores xriastike voi8ise!ti mporoume na kanoume omos??makari na ixa kai ego 10 ekatomiria san ton milti kai 8a mas agoraza oti i8ela.
    pragmatika anisixo pou akoma den exoume vri epi8etiko...8a agorasoume 2 alla sigoura oiparxi megalo risko...o meyong zitise paratasi afou tou exoun gini kai alles protasis.POS PROXOROUME?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σωστά τα λες ρε φιλόσοφε. Έλα όμως που στις μεταγγραφές πάντα κουτσουφλούμε. Θυμάσαι το γεννάρη: "παίκτη καλό, καλός χαρακτήρας, καλή ποσοφαιρική ηλικία, να μην είναι δεσμευμένος με συμβόλαιό και να δεχτεί το λεφτά που του προτείνουμε εμείς!" Καλά τούτα αλλά δυστυχώς το ποδόσφαιρο (τουλάχιστον σήμερα) δεν πάει έτσι. Και αφού εθέλαμεν και Κύπριο για να αυξηθούν οι θέσεις των κοινοτικών.

    Να ξακαθαρίσω κάτι: είμαι φανατικός του Ιβάν και από αυτούς που λένε ότι πρέπει να μείνει χρόνια. Αλλά δε σημαίνει ότι δεν κάνει λάθη και δεν θα τον κρίνουμε. Όπως και πέρσι έτσι καιρό που θεωρώ ότι το μαναδικό μας λάθος ήταν ο Ονουάτσι που έφυγε. Εφέραν μεν τον 1 χρόνο, επρόσαρμόσαμεν τον καλά και εκεί που θα τα έδινεν όλα εν τον αφήσαμεν. Και ήταν "καλός παίκτης, καλή ποδοσφαιρική ηλικία, καλός χαρακτήρας". Απλά έπρεπε να πληρώσουμε και κάτι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ο παπαθανασίου μπορεί να είναι καλός για την ανόρθωση των χίλιων προβλημάτων αλλά όχι για το ΑΠΟΕΛ. Σκεφτείτε μόνο ότι δυόμιση καλούς κυπραίους έχουν (κωνσταντίνου, μαραγκό και ττόφα) είχαν προσύμφωνο με τζέισον δημητρίου και έπιασε τους τον η αεκ!!! θέλουν κυπραίο πορτάρη και καρτερούν τον ασπρογένους να μείνει ελεύθερος που την χοχό (ο πάνος επέτασε). ύστερα πέτε μου που τον είδε ο όγιος τον παπαθανασίου και έδωκε τους το ο.κ. να τον κλείσουν και ύστερα πέτε μου σε ποιάν ομάδα που προπόνησε ο όγιος στην ελλάδα έπαιζε έστω και με ένα έλληνα στην σύνθεση του, ο άνθρωπος έπαιζε μόνο με ξένους.. εν καθαρό ότι ο παπαθανασίου εν για γεμωσια και να μου το θυμηθείτε..
    κυπραίο για να αυξηθούν οι θέσεις των κοινοτικών επιάμε πορτάρη.
    για τον ονουάτσι είπαμε τα. για να παραμείνει έπρεπε να δώσουμε μισό και και εμείς πέρσι εξεκινούσαμε με 1 εκατομύριο πλην.. πιστεύω ότι δεν εκρατούσαμε να τον κρατήσουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ναι ρε, σωστος ο i legend.

    Diladh an ton ekleie o ermis en tha xate parapono alla an ton klisei h ano exete

    ΑπάντησηΔιαγραφή