Σημαντικό βήμα για την πρόκριση

Η ομάδας μας έβαλε το ευρωπαϊκό της κουστούμι και με κάθε σοβαρότητα αντιμετώπισε την ύπουλη Γιάπλονετς. Οι παίκτες και ο προπονητής δεν παρασύρθηκαν από το διασυρμό της αντιπάλου στο τοπικό πρωτάθλημα και επέβαλαν το ρυθμό τους σχεδόν σε όλο το ενενηντάλεπτο. Η Γιάπλονετς που έπαιξε αμυντικά αρκέστηκε σε μερικές αντεπιθέσεις που σε 1-2 περιπτώσεις παρολίγο να μας στοιχίσουν. Κατά τα άλλα έδειξε ότι δεν είναι καθόλου τυχαία ομάδα και δικαιώθηκαν όλοι (και κυρίως ο Ιβάν) που δεν υποτίμησαν σε καμία περίπτωση τον αντίπαλο. Η ομάδα μας έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις της (το μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού παιζόταν κάτω από το κέντρο προς την άμυνα της Γιάπλονετς) και αυτό που έλειπε ήταν το γκολ, το οποίο ήρθε σχετικά νωρίς στο β΄ μέρος (από τον πλέον συνήθη ύποπτο Tano) και βοήθησε ψυχολογικά τους παίκτες μας.Ανεβασμένος ήταν ο Μαρσίνιο που εντυπωσίασε ενώ ηγετικό χαρακτήρα έδειξε για ακόμη μια φορά ο Μαντούκα. Ο Μπρούερς έφυγε τραυματίας ενώ σε αρκέτες περιπτώσεις, στο διάστημα που αγνωίστηκε, ήταν αργός με αποτέλεσμα να υστερούσε στα ανασταλτικά του καθήκοντα.

ΑΠΟΕΛ: Χιώτης, Ζόρζε, Γκριντσάροφ, Σολωμού, Μπρούερς (77΄ Σατσιάς), Μαντούκα, Πίντο, Σολωμού, Μαρσίνιο, Χαραλαμπίδης (77΄ Τρισκόφσκι), Σολάρι (92΄ Αλεξάντρου), Μποαβεντούρα.

Ικανοποιημένος ο Ιβάν
Στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι, ο Ιβάν εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόδοση της ομάδας (πάντα με βάση το ότι βρισκόμαστε στην αρχή της νέας περιόδου) όχι όμως και για το τελικό σκορ το οποίο μπορούσε, όπως είπε, να ήταν 2 ή και 3-0. Κράτησε προσγειωμένους τους παίκτες και κόσμο δηλώνοντας ότι απλά ο ΑΠΟΕΛ έχει ένα μικρό προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού.

Συγκλονιστικός ο κόσμος
Για άλλη μια φορά ο κόσμος της ομάδας ήταν συγκλονιστικός. 15000 ΑΠΟΕΛίστες γέμισαν τις 3 κερκίδες του ΓΣΠ θυμίζοντας το παιχνίδι με την Παρτιζάν πριν ένα χρόνο. Ο πρόεδρος μάλιστα το δήλωσε ότι δεν περίμενε τόσο μαζική παρουσία του κόσμου.

Προκλητικός ο Α΄ βοηθός
Προκάλεσε με τις αποφάσεις του ο Α' βοηθός αφού δεν ήταν λίγες οι φορές που ήταν λανθασμένες με αποκορύφωμα την υπόδειξη του Σολάρι σε θέση οφσάιντ στο α΄ μέρος, τη στιγμή που καλυπτόταν 1 - 1,5 μέτρο. Απαράδεκτη όμως και η συμπεριφορά του οπαδού να ρίξει πλαστικό ποτήρι στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα να προκληθεί αναστάτωση τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου. Ο διαιτητής διέκοψε για να δώσει το αντικείμενο στον παρατηρητή (αναμένεται τιμωρία από την ΟΥΕΦΑ) ενώ ο οπαδός οδηγήθηκε από την  ασφάλεια αλλά και άλλους οπαδούς εκτός αγωνιστικού χώρου. Λέγεται ότι, σε περίπτωση χρηματικής τιμωρίας ο ΑΠΟΕΛ ίσως κινηθεί νομικά εναντίον του συγκεκριμένου οπαδού.

Ταλαιπωρία (και σήμερα) εκτός γηπέδου
Ταλαιπωρία υπήρξε και σήμερα (ευτυχώς σε μικρότερο βαθμό από την προηγούμενη Πέμπτη) τόσο στα εκδοτήρια όσο κυρίως στις θύρες. Οι υπεύθυνοι πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψην τις απόψεις του κόσμου και να βρουν τον τρόπο για ομαλότερη διαδικασία στον έλεγχο κατά την είσοδο των φιλάθλων.

Σε 7 βράδια στη Τσεχία
Την ερχόμενη Πέμπτη ο επαναληπτικός στην Τσεχία και θα πρέπει να παρουσιαστούμε με την ανάλογη σοβαρότητα. Η Γιάπλονετς αναμένεται να παρουσιαστεί πιο επιθετική στην έδρα της για να ανατρέψει τα δεδομένα. Αρκετοί είναι οι φίλοι της ομάδας μας που ετοιμάζονται να ταξιδέψουν και να βρεθούν στο πλευρό της. 

Χειροκροτήθηκε ο Άιλτον
Καταχειροκροτήθηκε ο Άιλτον πριν την έναρξη του παιχνιδιού από τον κόσμο και πήρε μια πρώτη γεύση από τους πορτοκαλί ως παίκτης πλέον της ομάδας μας.

1 σχόλιο: