Σε επαγγελματικά επίπεδα κινείται πλέον ο Θρύλος

Χαρά στον κάθε ΑΠΟΕΛίστα προσφέρει η Ομάδα τις εποχές που ζούμε. Μπορεί πέρσι να χάσαμε πρωτάθλημα και κύπελλο στο παρά πέντε ωστόσο η απογοήτευση δεν ήταν μεγάλη αφού οι περισσότεροι από εμάς, για πρώτη φορά ίσως στην ιστορία του συλλόγου, χειροκροτήσαμε την Ομάδα αμέσως μετά από τις δυο συνεχόμενες αποτυχίες. Και αυτό έγινε γιατί όχι μόνο η Ομάδα έκανε «πράματα και θάματα» στην Ευρώπη, αλλά γιατί ήταν από τις φορές που χάσαμε με το κεφάλι ψηλά αφού μέχρι και το τελευταίο λεπτό οι ποδοσφαιριστές έδιναν τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο.


Φέτος η χρονιά ξεκινάει με ακόμα καλύτερες προοπτικές. Μπορεί να μην αγωνιζόμαστε στο Champions League, ωστόσο το όνειρο των ομίλων του Europa League δεν είναι μικρό. Και αν στο Champions League χάσαμε την πρόκριση μόλις στο ένα τέρμα από την κάτοχο του Europa League, Αθλέτικο (!!!) ευελπιστούμε πως μια πιθανή μας συμμετοχή στους ομίλους του θεσμού φέτος ίσως μας προσφέρει την ευκαιρία για το κάτι παραπάνω!

Είναι νωρίς να μιλάμε γι’ αυτό σήμερα. Προέχει ο επαναληπτικός με την Γιαμπλονετς που κάθε άλλο παρά τυχαία ομάδα έδειξε να είναι. Μπορεί το όνομα να μην έχει το εκτόπισμα της Σπάρτα Πράγας, ωστόσο σήμερα αποτελεί ίσως τον μοναδικό σημαντικό ανταγωνιστή της στο Τσέχικο πρωτάθλημα – και αυτό λέει πολλά.

Η αλήθεια είναι πως κάποιοι θέλουν να υποτιμούν το Κυπριακό πρωτάθλημα , ίσως βέβαια αυτό να είναι κάποιο επικοινωνιακό παιγνίδι αλλά είναι καλό να γνωρίζουμε πως Τσεχία και Κύπρος βρίσκονται πολύ κοντά στον πίνακα της UEFA. Συγκεκριμένα η Τσεχία βρίσκεται στην 18η θέση με 18,600 βαθμούς ενώ η Κύπρος στην 20η με 17,124. Σε σωματειακό επίπεδο, η Ομάδα μας βρίσκεται στην 119η θέση με 12,424 ενώ η Γιάμπλονετς στην 201η με 4,720. (οι χόχοι μόλις στην 183η με 5,924).

Θετικό κλίμα επικρατεί στις τάξεις της Ομάδας μας για πολλούς λόγους. Κατ’ αρχή για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια ολοκληρώσαμε τον προγραμματισμό μας έγκαιρα και οι νεοφερθέντες αγωνίστηκαν σχεδόν όλοι από τα πρώτα μόλις παιγνίδια, κάτι που σε άλλες χρονιές δεν βλέπαμε. Ένα άλλο θετικό στοιχείο είναι το γεγονός πως βλέπουμε ποιοτικό επίπεδο από νωρίς. Άλλοτε, τέτοια εποχή βλέπαμε περισσότερο αγώνες ουσίας με πρώτιστο στόχο το αποτέλεσμα – ενώ σήμερα βλέπουμε και θέαμα, όρεξη από όλους τους ποδοσφαιριστές και θετική ενέργεια στο γήπεδο. Η επιστροφή του Σολάρι αλλά και όλες οι προσθήκες που έγιναν χαροποίησαν τον κόσμο με αποτέλεσμα να κατευθυνόμαστε προς την κατάρριψη του ρεκόρ των εισιτηρίων διαρκείας, σε μια εποχή που μάλιστα τα οικονομικά του κάθε ενός από εμάς δεν βρίσκονται σε ακμή. Το κερασάκι στην τούρτα ήταν η ενσωμάτωση του καλύτερου ποδοσφαιριστή της Κοπεγχάγης, Άιλτον Αλμέιδα, που τόσο πολύ ταλαιπώρησε την άμυνα μας πέρσι.

Η διοίκηση μας, μπορεί να είναι χαμηλότερων τόνων από τις προηγούμενες, αλλά αποδεικνύει πως ξέρει να δουλεύει και να διοικεί σωστά την Ομάδα. Βλέπουμε πως κινείται με επαγγελματικό ρυθμό προς το καλύτερο, με πρόσφατα παραδείγματα την καινοτομική κυκλοφορία των εισιτηρίων στο διαδίκτυο, την δημιουργία της ταινίας «148 ημέρες» σε cinema και DVD καθώς επίσης και την παραδειγματική τιμωρία του οπαδού που πέταξε αντικείμενο στον αγώνα με την Γιάμπλονετς. Πράγματα μικρά-μικρά τα οποία ωστόσο αναβαθμίζουν την Ομάδα και ανεβάζουν τον πήχη στα ποδοσφαιρικά δρώμενα στην Κύπρο.

Ένα άλλο γεγονός που χρήζει αναφοράς είναι η σταθερότητα που δείχνει η Ομάδα στην τεχνική ηγεσία. Για πρώτη φορά μετά από αρκετές δεκαετίες η Ομάδα φαίνεται πως απέκτησε σταθερότητα με τον Γιοβάνοβιτς να αποδεικνύει πως έχει και η ηλεκτρική καρέκλα του ΑΠΟΕΛ τον διακόπτη της, φτάνει να ψάξεις και να τον βρεις. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός φαίνεται πως το έκανε αυτό από την πρώτη στιγμή που κάθισε. Κέρδισε τον σεβασμό όλων στις τάξεις της Ομάδας και κυρίως την εμπιστοσύνη τους. Και για να θεωρείσαι επιτυχημένος – αυτό σίγουρα πρέπει να το κάνεις αλλιώς το παιγνίδι χάθηκε. Χειρίζεται με μαεστρία το υλικό του ενώ μπορεί να «δημιουργήσει» ποδοσφαιριστές αφού βλέπει τις ικανότητες τους έστω και αυτές δεν βγαίνουν πολλές φορές στο γήπεδο. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον ξεγραμμένο από τον Ουζουνίδη Μοράις που σήμερα είναι αναντικατάστατος; Ποιος πίστευε πως ο γερασμένος Χατζί θα μπορούσε να βοηθήσει τόσο πολύ την Ομάδα πέρσι; Και όταν την μια και μοναδική φορά η διοίκηση έθεσε βέτο και έφερε τον Πάολο Κώστα στην Ομάδα, ο Ιβάν και πάλι βγήκε σωστός αφού δεν τον ήθελε κυρίως λόγο χαρακτήρα.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και φέτος, με τους Σολωμού να κερδίζουν την εμπιστοσύνη του σε μια καινούργια θέση (αυτή του μπακ-δεξί) αλλά και τον Μποαβεντούρα στου οποίου το άκουσμα δεν άρεσε σχεδόν σε κανέναν και όμως τώρα όλοι τρίβουν με ικανοποίηση τα χέρια τους όταν τον βλέπουν να αγωνίζεται. Ο Τρισκόσκυ εξελίσσεται στο αγαπημένο παιδί της κερκίδας ενώ ο «Μαντού» προσφέρει την ποιότητα που χρειάζεται η Ομάδα.

Αιλτον Αλμέιδα. Περιμένετε και θα δείτε!

Όσον αφορά με τον Σικόρα – για να επιμένει τόσο πολύ ο Ιβάν αυτό πάει να πει πολλά. Υπομονή και μακριά από τραυματισμούς και θα δούμε αν και αυτή τη φορά ο «πεισματάρης» προπονητής μας δικαιωθεί!

Το μοναδικό κεφάλαιο το οποίο παραμένει ανοικτό είναι η αναβάθμιση και η επένδυση στον τομέα των ακαδημιών μας. Φαίνεται ωστόσο πως με το καινούργιο κέντρο που προγραμματίζεται στην Κοκκινοτριμιθιά, στόχος της διοίκησης είναι η κίνηση προς σ’ αυτή την κατεύθυνση.

Υπομονή και Επιμονή!

8 σχόλια:

  1. re kopelia anakoinwthike poios tha dei3ei to match?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. FK JABLONEC – APOEL (UEFA Europa League) 21:00 LTV

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. panta arkoun re Apoeltrella.j persi ta idia ixame.epezamen me kopenhagi j oi faneles den itan etimes

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παιδιά επειδή αρκετοί φίλοι της ομάδας βρίσκονται εκτός Κύπρου και ψάχνουν πως θα δούν το παιχνίδι της ομάδας μας από το διαδίκτυο, παρακαλώ όποιος έχει υπόψη του κάποια ΣΙΓΟΥΡΗ και ΑΣΦΑΛΗ ιστοσελίδα, να ενημερώσει σχετικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή