Κερδίσαμε το πρώτο ντέρμπι και σε κάποιους δεν αρεσε!

Αυτό ήταν  ΑΠΟΕΛ
Μπορεί να μην ήταν η σούπερ εμφάνιση αλλά η εμφάνιση της ομάδας δεν είχε καμία σχέση με αυτή στο Παραλίμνι. Η απόδοση της ομάδας έφτασε σε ικανοποιητικά επίπεδα και έδειξε ότι η εμφάνιση της περασμένης αγωνιστικής ήταν μια κακή παρένθεση.  Σε ένα παιχνίδι ντέρμπι η ομάδα μας δημιούργησε πολλές ευκαιρίες ενώ ο αντίπαλος περιορίστηκε σε μερικές αντεπιθέσεις.
Δείτε τα στατιστικά-αξιολόγηση του παιχνιδιού, με τη βοήθεια πάντα του Δυναμίτη (πατήστε για μεγέθυνση):


Μπίδης
Σίγουρα ο Μπίδης είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για την ομάδα μας. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δε θα του γίνεται κριτική ούτε ότι μπορεί να συμπεριφέρεται με τέτοιο τρόπο προς την κερκίδα. Από την άλλη, ο κόσμος θα πρέπει να αντιμετωπίζει τους παίκτες μας και κυρίως ένα παίκτη με το χαρακτήρα του Μπίδη με σεβασμό, ενώ η οποιαδήποτε κριτική δεν μπορεί να προσβάλει το ήθος και το χαρακτήρα του παίκτη.

Η ευαισθησία των ΜΜΕ
Αίσθηση προκαλεί η ευαισθησία με την οποία τα ΜΜΕ και ειδικά κάποιοι αθλητικογράφοι ασχολούνται με τη φάση του πρώτου γκολ της ομάδας μας. Κατά τη περσινή χρονιά, μερικοί κόντεψαν να αλλάξουν τους κανονισμούς για καταφέρει η κυβερνητική ομάδα να πάρει πρωτάθλημα (ο ένας χόρευε μπροστά από τον τερματοφύλακα σε θέση οφσάιντ ενώ σε άλλο παιχνίδι έπαιζε βόλεϊ και το πανηγύριζε περήφανος, ο άλλος έπεφτε σα μαριονέττα στην περιοχή  και έπαιρνε πέναλτι, οι διαιτητές έβλεπαν πέναλτι από το πουθενά) και οι τρομεροί αθλητικογράφοι μας έλεγαν για ανθρώπινα λάθη και για το ότι δεν επηρεάζουν τη τελική βαθμολογία. Δεν υπήρξε όμως αντίστοιχη ευαισθησία τότε αλλά ούτε και φέτος όταν την περασμένη αγωνιστική παίκτης της ΑΕΚ ήταν σχεδόν κολλημένος στο Σβαλοφσκι στο γκολ της ΑΕΚ καθώς και για την παρωδία παιχνιδιού ποδοσφαίρου μεταξύ μάνας και κόρης το Σάββατο. Μάλιστα τόσο ευαίσθητοι είναι που προσπαθούσαν να προκαλέσουν τους διοικούντες της Ανόρθωσης να παραπονεθούν για τη διαιτησία. Το βράδυ της Κυριακής, ο Αβραμίδης επέμενε να μας πείσει ότι η Ανόρθωση φωνάζει για τη διαιτησία τη στιγμή που ο πρόεδρος της Ανόρθωση που ήταν στο τηλέφωνο του έλεγε ότι η ομάδα του αν και όταν έχει παράπονο από τη διαιτησία θα κάνει τις παραστάσεις στα αρμόδια όργανα και όχι στα ΜΜΕ! Ευτυχώς όμως αυτή τη φορά πήραν και επίσημα απάντηση από τη διοίκηση του ΑΠΟΕΛ (η ανακοίνωση της διοίκησης) αν και τους πρόλαβε (πάλι) πρώτος ο Ιβαν: "Η νίκη μας ήταν ΠΟΛΥ δίκαιη!".

Έλα ρε Πανίκο μου
Ο κατά τα άλλα δίκαιος αθλητικογράφος, ο «έλα ρε Πανίκο μου» είχε τη φαϊνή ιδέα να κάνει και έρευνα για να μας πείσει ότι η χοχό δεν παίρνει περισσότερα σφυρίγματα. Στη προσπάθεια του να βρει δύο σφυρίγματα υπέρ του ΑΠΟΕΛ θυμήθηκε ότι στο παιχνίδι με τον Ερμή, στο β ημίχρονο ο Σατσιάς έπρεπε να πάρει δεύτερη κίτρινη κάρτα ενώ ταυτόχρονα στη σπουδαία μελέτη του για να μην αναφερθεί στο φονικό κτύπημα του Μαραγκού στον Τρισκόφσκι μας λέει «Για τις κίτρινες που έπρεπε να χρεωθούν ή να μην χρεωθούν το ξεκαθαρίζουμε πως δε θα μπούμε σε μια τέτοια διαδικασία για καμιά ομάδα γιατί θα  δημιουργηθεί φαύλος κύκλος»! Πώς γίνεται ρε Πανίκο μου; Εκτός φυσικά αν εννοείς για καμία ομάδα πλήν του ΑΠΟΕΛ! Αντίστοιχα έπρεπε να βρει και για τη χόχο μόνο δύο σφυρίγματα υπερ. Αφού όπως μας είπε δε αναφέρεται σε κάρτες (γιατί τότε θα ήταν διψήφιος ο αριθμός), μας έγραψε για το οφασάιντ του Εθνικού (την οποία μάλιστα χαρακτήρισε δύσκολη φάση για το βοηθό) και το γκολ που έβαλαν με την Αλκή όταν προηγουμένως η μπάλα πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου. Δεν υπήρχαν άλλα ρε Πανίκο μου; Για παράδειγμα το πέναλτι που έκανε ο Χαραλάμπους στον επιθετικό της Αλκής και δε δόθηκε, δεν ήταν σφύριγμα υπέρ της ομόνοιας; Εκτός και αν δεν μετρά είτε επειδή ο Χαραλάμπους (όπως και πέρσι) έχει …άλλοθι, είτε γιατί η Αλκή δεν ενοχλείται όταν αντίπαλος είναι η μαμά ομόνοια. Φυσικά εάν έπαιζε με το ΑΠΟΕΛ ο Λίλης θα έσκιζε τα ιμάτια του!

Έλα ρε Πανίκο μου [2]
Γιατί δε κάνεις και μια αντίστοιχη «διδακτορική» μελέτη και για την περσινή χρονιά; Ή μήπως δε θα σου την εγκρίνει ο Καυκαρίδης;

7 σχόλια:

  1. Πανικος= Το φερέφωνο του παραρτήματος στο Sport-fm και ένα εκ των πιονιών του Καυκαρίδη (πιο πολλα να τον γλύφει αμα του μιλα, ειμαι σίγουρος οτι ειναί προσυνεννοημένες οι συζητήσεις τους, Λαλει του ο καυκαριδης θα με ρωτήσεις τουτο, τουτο τζαι τουτο) .
    Παντού υπαρχει ενας τέτοιος, ειναι πολλοι εκει εξω, τα μάτια σας 14.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην ιστορική σου διαδρομή για τα γεγονότα του 1948 ξέχασες να αναφέρεις πως η ¨επιστολή¨ που εστάλη τότε από το Αποέλ ήταν κατόπιν εντολής του ΣΕΓΑΣ που έθετε ως προϋπόθεση την γραπτή δήλωση υποταγής στους εθνικόφρονες και την "απόταξη του Κομμουνισμού από όλους τους Ελληνας αθλητάς" για να επιτρέψει την συμμετοχή Κυπρίων στους Αγώνες.
    Το Αποέλ αντί να σεβαστεί το γεγονός πως ήταν ένα σωμάτιο που εξέφραζε όλους του κύπριους, μιας και είχε στις τάξεις του και κομουνιστές και να πράξει ως όφειλε απαντώντας στην ελληνική κυβέρνηση πως δεν επιθυμεί να εμπλακεί και να μεταφέρει τον αδελφοκτόνο εμφύλιο στη Κύπρο, επέλεξε να υπακούσει και να δηλώσει γραπτώς τυφλή υποταγή στη μία εκ των δύο παρατάξεων του πολέμου. Μεταφέροντας ουσιαστικά τον εμφύλιο στη Κύπρο.

    Οι αριστεροί που αποχώρισαν - εκδιώχθηκαν από το Αποέλ δεν ίδρυσαν Α.Π.Ο.Κ.Ε.Λ (Κ=Κομουνιστών Ελλήνων Κύπρου) Αλλά την ΟΜΟΝΟΙΑ για να τονίσουν ακριβώς την αντίθεση τους σε αυτούς που ήθελαν την διχόνοια και την εθνική διάσπαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λαγε τρεχα φυγε απο δω. Ουστ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Thios, πολύ καλό το άρθρο σου! Δίνει απαντήσεις με στοιχεία!

    @kyriakos, εδώ γράφουμε τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ γεγονότα του 1948 και όχι αυτά που διδάσκουν στην ΕΔΟΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. hahahahaha oreos o kyriakos... istera fteme p sas leme arnia ***** tin istoria m mesa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. α ρε κυριάκε μα αφού δεν θέλετε να αποκαλείστε έλληνες γι'αυτό και καλά εκάμετε και επήετε στην χόμοσπορ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. re kiriako ekames tin episimansi s ate tr sto kalo..re ma en exete dika sas site??kirie eleison pion..
    DAME EN APOEL!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή