Όλη η αλήθεια για τα επεισόδια στο Basket με τους τούρκους

Σαν σελίδα καταδικάζουμε κάθετα όλα τα επεισόδια που συμβαίνουν στους αγωνιστικούς χώρους! Είμαστε της άποψης ότι η απελευθέρωση της πατρίδας μας δεν θα επιτευχθεί μέσα στα γήπεδα ούτε από οπαδούς!

Παρουσιάζουμε, όμως, τα πραγματικά γεγονότα που συνέβησαν στον αγώνα καλαθόσφαιρας μεταξύ του ΑΠΟΕΛ και της τουρκικής ομάδας.

Τα επεισόδια τα οποία καταδίκασε ο πρόεδρος Χριστόφιας όπως δεν καταδίκασε ποτέ (αντίθετα τους έδωσε και άλλοθι) τις προβοκατόρικες ενέργειες των τούρκων όταν διέκοπταν την λειτουργία σε χριστιανικές εκκλησιές στα κατεχόμενα!

ΠΡΟΣΕΞΤΕ:

Ο καπνός που φαίνεται πριν μπουν οι οπαδοί στο παρκέ είναι από δακρυγόνο που έριξε αστυνομικός της κυβέρνησης Χριστόφια!

Σημειώνω ότι απαγορεύεται η ρίψη δακρυγόνων σε κλειστό χώρο γιατί μπορεί ακόμη και να σκοτώσει άτομα με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα.

5 σχόλια:

  1. Πηγή από την Αστυνομία είπε στην «Κ» ότι «είναι κανόνας: δεν ρίχνεις δακρυγόνα σε κλειστούς χώρους, αφού αν υπάρχει κάποιο άτομο με αναπνευστικά προβλήματα, μπορείς να τον σκοτώσεις». Το δακρυγόνο που ρίχτηκε σχεδόν ένα λεπτό μετά το τέλος του αγώνα ΑΠΟΕΛ-Καρσίγιακα, με 2.000 άτομα να βρίσκονται εκείνη τη στιγμή στο «Ελευθερία», ήταν με λίγα λόγια μια εγκληματική πράξη. Πέρα από τα αναπνευστικά, υπήρχε πιθανότητα πρόκλησης πανικού στον κόσμο, με πιθανά ποδοπατήματα και νεκρούς.

    Ρωτήσαμε τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, Μιχάλη Κατσουνωτό, την επομένη του αγώνα, γιατί ρίχτηκε δακρυγόνο σε κλειστό γήπεδο. Ο ίδιος, αν και φαινόταν ότι δεν ήταν απόλυτα ενήμερος για όλα όσα έγιναν, αφού κάποια απ’ αυτά που είπε έρχονταν σε αντίθεση με μαρτυρίες ατόμων που ήταν στη σκηνή, πήρε θέση, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «αν ρίχτηκε εντός γηπέδου, αυτό έγινε αφού εξαντλήθηκαν όλα τα περιθώρια». Τώρα, πώς γίνεται να εξαντλήθηκαν όλα τα περιθώρια σε διάστημα λιγότερο από ένα λεπτό, δεν γνωρίζουμε.

    Μακάρι όμως το δακρυγόνο να ήταν η μόνη αμαρτία της Αστυνομίας εκείνο το βράδυ. Με μια τουρκική ομάδα να βρίσκεται στην Κύπρο, με ό,τι ιδιαιτερότητες έχει αυτό, και με διάφορα του στυλ «τουρκικά σκυλιά», «βρομιάρηδες» και πολλά άλλα χαριτωμένα να «παίζουν» για μέρες σε Facebook και οπαδικά site, οι πιθανότητες για επεισόδια ήταν αυξημένες. Αναμέναμε λοιπόν ένα ολοκληρωμένο πλάνο δράσης και προστασίας από την Αστυνομία. Κάτι τέτοιο όμως δεν υπήρχε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βρισκόμουν στο γήπεδο εκείνη τη μέρα και όντος πιστεύαμε ότι ήταν δακρυγόνο... όμως άκουσα αργότερα ότι πιθανόν να ήταν καπνός από πυροσβεστήρα (δεν φαίνεται στο βίντεο κάποιος αστυνομικός εκεί που είναι ο καπνός). Αν ήταν πράγματι δακρυγόνο τότε από θαύμα δεν έπαθε κανείς τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ρε παιδιά είναι πυροσβεστήρας, γιατί ήμουν εκεί όταν ένα άτομα τον άνοιγε μετά την λήξει του αγώνα με τους τούρκους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στους δρόμους οι Κύπριοι

    Διαμαρτυρία σήμερα, έξω από το Προεδρικό Μέγαρο

    Η νεοσύστατη πρωτοβουλία «Εθνική και Κοινωνική Παρέμβαση» είναι διοργανωτής της εκδήλωσης διαμαρτυρίας κατά της πολιτικής Χριστόφια, η οποία διαφημίζεται κατά κύριο λόγο μέσω διαδικτύου ανάμεσα στη νεολαία.

    «Κανείς δεν μπορεί να ανεβεί στην πλάτη σου εάν εσύ δεν σκύψεις», είναι η πρώτη πρόταση της πρόσκλησης που απηύθυνε η πλατφόρμα «Εθνική και Κοινωνική Παρέμβαση» προς όλους τους Κύπριους πολίτες, οι οποίοι είναι δυσαρεστημένοι με την πολιτική Χριστόφια σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο και επιθυμούν να ενώσουν τις φωνές τους και να διαμαρτυρηθούν για το γεγονός. Η εκδήλωση διαμαρτυρίας οργανώνεται σήμερα, έξω από το Προεδρικό Μέγαρο στις 6.00 το απόγευμα και η μεγάλη διεργασία φαίνεται να γίνεται μέσω του κοινωνικού δικτύου facebook και του διαδικτύου γενικότερα, μιας και, όπως δηλώνεται και στην πρόσκληση, πρόκειται για νεανική πρωτοβουλία.
    Η εκδήλωση, που έχει ως κεντρικό άξονα την έκφραση της δυσφορίας για τους χειρισμούς του Προέδρου Χριστόφια στο Κυπριακό αλλά και σε ζητήματα που αφορούν την κυπριακή κοινωνία ευρύτερα, αναμένεται να έχει ειρηνικό χαρακτήρα. Η Αστυνομία, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Μιχάλη Κατσουνωτό, λαμβάνει όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα, ώστε να διασφαλιστεί κάτι τέτοιο.

    Παραμερισμός αξιοπρέπειας
    «Ως ευσυνείδητοι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε αυτήν την πρωτοβουλία γιατί η κοινωνική ανελευθερία, η οικονομική παρακμή και φυσικά οι εθνικές υποχωρήσεις της πολιτικής μας ηγεσίας έχουν φέρει το λαό μας σε ένα βήμα πριν από τον οριστικό παραμερισμό της αξιοπρέπειάς του», αναφέρεται στην ανακοίνωση της πρωτοβουλίας. Η πρωτοβουλία εθνικής και κοινωνικής παρέμβασης επιδιώκει την οριστική παύση της συνεχιζόμενης πολιτικής της υποδούλωσης και του συμπλέγματος της ηττοπάθειας, εξηγούν.
    «Εμείς, η νέα γενιά αυτού του τόπου, δεν ανεχόμαστε πλέον την υπονόμευση των ίδιων των ανθρώπων που αποτελούν την κυπριακή κοινωνία. Οι καιροί ήταν πάντα δύσκολοι. Καιρός όμως να αντιδράσουμε, να αντισταθούμε στο εθνικό μας ξεπούλημα, να χειραφετηθούμε από τις «μικρές» πολιτικές μας ηγεσίες και να διαδραματίσουμε το ρόλο που μας ανήκει στο δικό μας τόπο», τονίζουν. Επισημαίνουν ότι η λέξη διεκδίκηση δυστυχώς έχει διαγραφεί από το λεξικό της πολιτικής μας ηγεσίας και έχουν αντικατασταθεί από τον συμβιβασμό και την υποχώρηση.

    Πρό(σ)κληση να φωνάξουμε
    Οι πλάτες του κυπριακού λαού έχουν επιβαρυνθεί ανησυχητικά και είναι πλέον ανάγκη, για την εθνική μας επιβίωση, να φωνάξουμε για το δικό μας μέλλον και των παιδιών μας, σύμφωνα με την Πρωτοβουλία. Οι νεαροί εύχονται η κίνηση αυτή να προσφέρει ώθηση και σε άλλες πολλές πρωτοβουλίες, με σκοπό την άρση «της εθνομηδενιστικής πολιτικής του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας».
    «Καλούμε λοιπόν όλο το λαό, υπεράνω κομματικών συμφερόντων, να συμπορευτεί με την πρωτοβουλία μας, ούτως ώστε να επέμβουμε όλοι μαζί στη μηδενιστική πολιτική του Δημήτρη Χριστόφια και των συμμάχων του και να ξεπεράσουμε την ηττοπάθεια των τελευταίων 36 χρόνων, με την ελπίδα μιας νέας επανάστασης εθνικής, κοινωνικής και πάνω απ' όλα ελληνικής», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
    «Αποδεχόμενοι την πρό(σ)κληση του κ. Δημήτρη Χριστόφια, ωραίοι ως Έλληνες σας καλούμε να φωνάξετε μαζί μας ενάντια στη λήθη και στη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία», τονίζεται. Να απαιτήσουμε την καταδίκη της Τουρκίας και την είσοδό της στο τραπέζι των συνομιλιών ως κατηγορούμενη και υπεύθυνη για τα δεινά της πατρίδας μας, καταλήγει.

    http://sigmalive.com/simerini/politics/reportaz/342008

    ΑπάντησηΔιαγραφή