Η άποψη μου …


Πολλοί λένε πως στον Αρχάγγελο συμβαίνουν πολλά. Προβλήματα που δήθεν υπήρχαν αλλά οι συνεχόμενες επιτυχίες δεν επέτρεπαν να βγουν στην επιφάνεια. Μαλακίες!

Και το λέω αυτό με σιγουριά. Προβλήματα φυσικά και υπάρχουν. Και σίγουρα κάποιοι θα έχουν παράπονα. Απόλυτα φυσιολογικό. Τι νομίζατε δηλαδή. Πως μπορούν 25-30 ποδοσφαιριστές να είναι όλοι υπερευχαριστημένοι; Το θέμα όμως είναι η κατάσταση να είναι ελεγχόμενη. Και στον Αρχάγγελο είναι. Και σ’ αυτό έχει συντείνει στα μέγιστα η τεχνική ηγεσία, η διοίκηση αλλά κυρίως οι ίδιοι ποδοσφαιριστές που γνωρίζουν ακόμα και οι ίδιοι πότε πρέπει να μείνουν στον πάγκο και πότε όχι. Επαναλαμβάνω όμως πως παραπονούμενοι πάντα θα υπάρχουν σε όλες τις ομάδες του κόσμου.

Άρχισε η κριτική σε σοβαρότερο ρυθμό. Και αναφέρομαι στον Ιβάν. Συμφωνώ πως σε ορισμένες περιπτώσεις ο πεισματάρης στρατηγός μας φαίνεται να επιμένει και να εμμένει! Καθυστερημένες αλλαγές από τον πάγκο, η μη χρησιμοποίηση συγκεκριμένων μονάδων – αλλά και η απίστευτη επιμονή προς χρησιμοποίηση ποδοσφαιριστών που έχουν πολλά λεπτά συμμετοχής πάνω του. Τo «rotation» δεν φαίνεται να το δουλεύει σωστά. Ωστόσο όλοι εμείς που βρισκόμαστε έξω από τον χορό κρίνουμε τα πάντα εύκολα.

Αν π.χ. μείνει ο Μοράις στο πάγκο και στην θέση του περάσει ο Χρύσης – και η Ομάδα δεν καταφέρει να κερδίσει, είμαι σίγουρος πως η πλειοψηφία θα ξεσηκωθεί και θα πει «11άδα που κερδίζει δεν αλλάζει».  Αν δεν το κάνει και χάσει τότε θα βγουν κάποιοι καλοθελητές και θα πουν «Ε κανεί! – έκρουσες τον Μοράις και τον Πίντο». Ότι και να κάνει ο Ιβάν πάντα θα έχει κριτική.
Άκουσα και αυτό. «Λήγουν συμβόλαια ποδοσφαιριστών και μιας και είναι αβέβαιο το μέλλον τους δεν αποδίδουν αφού ψυχολογικά είναι χάλια». Εγώ σας λέω το αντίθετο. Αν είχαν όλοι συμβόλαια υπογραμμένα διαρκείας 3-4 χρόνων (βλέπε κινέζους) δεν θα λέγαμε «ε βέβαια αφού δεν έχουν κίνητρο για να αγωνιστούν – γιατί τους δώσαμε τα συμβόλαια στο χέρι από τώρα;» Και πάλι ότι κάνει ο Ιβάν – εκ του αποτελέσματος θα είναι λάθος.

Επιμένω. Αν η Ομάδα βρίσκεται εκεί που βρίσκεται οφείλεται καθαρά στον ΙΒαν. Και είναι ο καθόλα αρμόδιος για αυτό.  Ας τον αφήσουμε να κάνει την δουλειά του. Μας έχει αποδείξει την τελευταία τριετία πως αξίζει της εμπιστοσύνης μας. Ας μην γίνουμε και εμείς κινέζοι να αρχίσουμε να κριτικάρουμε «στα Κυπριακά»  τον άνθρωπο-σημαία για την Ομάδα μας. Πίστεψα πως κάτι άλλαξε στην Ομάδα  τα τελευταία τρία χρόνια. Και αναφέρομαι σε καθαρά θέμα νοοτροπίας και προπονητοφαγίας! Ας  βγω αληθινός!

Στην Ομάδα μας δεν χωράνε οι «φιλο-Ιβανικοί» και «αντι-Ιβανικοί» φιλάθλοι. Όλοι μαζί ένα, με πίστη, υπομονή, στήριξη στην Ομάδα μας και τα αποτελέσματα θα ΄ρθούν.

13 σχόλια:

  1. Mynamiti: eisai dynamikos kai oreos stin Skepsi. Embedose afti tin skepsi se kamia 100k apoelistes kai tha eise kai telios.
    Apoel 1973

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Re paidia giati en kamnete kanena twitter a/c gia to blog?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. simfono kai epaf3ano. dn ine dinato tr na xoristoume se 2 omades, i mia na 8eli dikeologimena tn ivan afou mz m auton tn an8ropo i omada ms epien j pistefko oti 8 sinexisi n paeni 4ila os jiame p en ftanoun oi alloi, j i alli n mn tn 8eli na laloun oti jinos fteei p xanoume ts 2 teleutees agonistikes, oti evare8ikan na pezoun oi pextes j oti t idia ekaman j persi. o 8eos pion dld! logikeftite gliora prin n en arga.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. T kalitero itan p kapios egra4e oti epian peripato ta onira p ekm ts jairo. As apantisi kapios s ttn o opios fantazoume oti 8eli n tn apokaloun j fanatismeno apoelista, dosmeno stin omada, oti mia omada g n pieni opos pieni i diki mas ine 8ema enotitas, j stiri3is proponiti-pexton-opadon. Oi 3 tt paragontes otan dn ine enomeni san gro8ia, otan dn ipostirizounte meta3i ts j otan dn katanooun o enas tn allo en km tt j ginounte rezili, vlepe omonoia.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εν πολλοί τούτοι που λένε όταν ξεκινά μια χρονιά "Φέτος δεν έχουμε υπόθεση και θα το δείτε".

    Αν τελικα πάρουμε το πρωτάθλημα - αυτοί κρύβονται στην πορτοκαλί μάζα και πανυγυρίζουν!

    Αν ωστόσο χαθεί το πρωτάθλημα , φκαίνουν όπως τους καραόλους μες την βροσιή τζιε αρκέφκουν : "Εγώ ελάλουν σας τα! Εγώ ήξερα τα!"

    έτσι οπαδούς δεν τους θέλουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κανένας προπονητής έννεν τέλειος.Έτσι όπως εν το ποδόσφαιρο τωρά προχώρούν μόνο οι ομάδες που ακολουθούν μια σταθερή γραμμή και φιλοσοφία. Ο Ιβαν πιστεύκω εν ακριβώς ότι πρέπει για το ΑΠΟΕΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. file ise oraios simfono kai epaksano mazi sou APOEL os tin na fi o jovanovits pou to pagko mas PAME YIA TO 21o

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μαζί σου φίλε μου. Ο Ιβάν απέδειξε προ πολλού ποιός είναι. Είναι μεγάλη τύχη για τον ΑΠΟΕΛ που τον έχει στον πάγκο του. Πάρουμε δεν πάρουμε πρωτάθλημα, θέλω να μείνει ο Ιβάν μέχρι να πάθει Αλτζχάϊμερ.

    ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΜΑΣ. ΣΠΑΩ ΜΟΥΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ούτε να τον θεοποιείτε ούτε να τον δαιμονοποιείτε απλά να γίνεται σωστή και μετρημένη κριτική. Νούσιμα όχι όπως τα αρνιά τους χόχους.
    Το γεγονός είναι ότι με ένα σταθερό καλό προπονητή η ομάδα πάει καλύτερα. Θυμάστε που τους αλλάσαμε κάθε 6 μήνες? Αν θέλομε να πάμε ένα επίπεδο πάνω από τους κάφρους τους χόχους τους ανώμαλους και τους λοιπούς κομπλέξες πρέπει να σοβαρευτούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για όνομα του θεού να πιστέυκουν κάποιοι ότι εν να κάμει καλό στην ομάδα να έρτει ΟΠΟΙΣΔΗΠΟΤΕ άλλος προπονητής τούντην στιγμή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. OOOO ΑΠΟΕΛ ΘΡΥΛΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΑΑΑΑΑΑ ΟΟΟΟΟΟΟΟ Ο ΑΠΟΕΛ ΘΡΥΛΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΑΑΑΑΑΑ OOOO ΑΠΟΕΛ ΘΡΥΛΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΑΑΑΑΑΑ ΟΟΟΟΟΟΟΟ Ο ΑΠΟΕΛ ΘΡΥΛΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΑΑΑΑΑΑ OOOO ΑΠΟΕΛ ΘΡΥΛΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΑΑΑΑΑΑ ΟΟΟΟΟΟΟΟ Ο ΑΠΟΕΛ ΘΡΥΛΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Na mas poun oi xoxoi an tha thewrh8ei kai gia shmera h8ikos autourgos o xatziliashs.

    Anamenoume tis apofaseis tis dikastikhs!

    Mpravo sthn omada. Auto htan APOEL
    Mpravo ston Kissa pou antapokrithike 100% sthn proklhsh(malaka trifonos)

    ΑπάντησηΔιαγραφή