Το κτίσιμο του νέου ΑΠΟΕΛ: αρχή με Ατόρνο

Ο ΑΠΟΕΛ θα κρατήσει τον περσινό κορμό τις ομάδας και θα κάνει μόνο κάποιες ποιοτικές μεταγραφές που θα βοηθήσουν την ομάδα.
Ο Άλτο Ατόρνο άνοιξε το χορό των μετεγγραφών στον ΑΠΟΕΛ και επιβεβαίωσε την έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών ότι οι «γαλαζοκίτρινοι» ήταν πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της πρώτης τους μετεγγραφής. 
Ο Παραγουανός μεσοεπιθετικός έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο διάρκειας δύο χρόνων και την 1η Ιουνίου θα ανακοινωθεί και επίσημα η απόκτησή του από τη διοίκηση της εταιρείας.
 
Η απόκτηση του Παραγουανού πρώην άσου του Απόλλωνα μπορεί να μην προκάλεσε αίσθηση στους φίλους του ΑΠΟΕΛ, ωστόσο δεν παύει να είναι μια πολύ αξιόλογη λύση που μπαίνει στο οπλοστάσιο του Γιοβάνοβιτς.
 
Ο Ατόρνο γνωρίζει πολύ καλά τι εστί ΑΠΟΕΛ, καθώς αγωνίζεται στο κυπριακό πρωτάθλημα τα τελευταία πέντε χρόνια και έχει ξεκάθαρη εικόνα για το πού θα συνεχίσει την καριέρα του.
 
Φημίζεται για την ταχύτητά του, την εκρηκτικότητά του και την άριστη τεχνική κατάρτιση που διαθέτει.
 
Στην Κύπρο κατηφόρισε πριν από πέντε χρόνια σε ηλικία μόλις 23 χρονών και στέριωσε στο νησί. Η Ένωση Νέων Παραλιμνίου ήταν η πρώτη του ομάδα στη Κύπρο και εκεί ξεχώρισε με τις εμφανίσεις του. Ακολούθως μετεγγράφηκε στην ΑΕΚ και για δύο χρόνια ήταν βασικό στέλεχος της λαρνακιώτικης ομάδας. Τα τελευταία δύο χρόνια ο Ατόρνο αγωνιζόταν στον Απόλλωνα και είχε σταθερά καλή απόδοση. Μάλιστα, η φετινή χρονιά ήταν και η πιο παραγωγική για τον 29χρονο μεσοεπιθετικό, αφού σε 27 συμμετοχές στο πρωτάθλημα πέτυχε εφτά τέρματα.
 
Για τον Ατόρνο ξεκινά μια νέα σελίδα στην καριέρα του και φιλοδοξεί να πανηγυρίσει τον πρώτο τίτλο πρωταθλήματος (πήρε κύπελλο με Απόλλωνα), στην καριέρα του, αλλά και ν' αγωνιστεί στην Ευρώπη. Ο Σέρβος τεχνικός θεωρεί ότι ο Ατόρνο είναι σε θέση να του δώσει πολύτιμες βοήθειες, αφού μπορεί ν' αγωνιστεί σε πολλές θέσεις με την ίδια ευκολία. Μπορεί ν' αγωνιστεί ως δεξιός εξτρέμ σε σύστημα 4-3-3, αγωνίζεται ως δεύτερος επιθετικός, αλλά και σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τους επιθετικούς.

Καμιά ανησυχία στον ΑΠΟΕΛ
Στον Απόλλωνα, με το άκουσμα της μετεγγραφής του Ατόρνο στον ΑΠΟΕΛ από τα ΜΜΕ, υπήρξε μεγάλη αναστάτωση, αφού θεωρούσαν ότι ο Παραγουανός θα ανανέωνε γι' ακόμα ένα χρόνο. Ο πρόεδρος της λεμεσιανής ομάδας Γιώργος Παυλίδης σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις τόνισε ότι ήδη το δικαίωμα ανανέωσης που είχε ο Απόλλωνας ασκήθηκε, ωστόσο τα πράγματα έβαλε στη θέση τους ο μάνατζερ του Ατόρνο, Πέτρος Κονναφής, ο οποίος ουσιαστικά επιβεβαίωσε την αποχώρηση του παίκτη από τον Απόλλωνα. Δεν θέλησε ν' αναφέρει ότι υπέγραψε συμβόλαιο στον ΑΠΟΕΛ ο πελάτης του, ωστόσο θεωρείται δεδομένο ότι υπέγραψε.
 
Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η διοίκηση των «γαλαζοκιτρίνων» δεν ανησυχεί από τις τοποθετήσεις του προέδρου του Απόλλωνα και θεωρεί τον Ατόρνο ποδοσφαιριστή του ΑΠΟΕΛ.

Το χρονικό της μετεγγραφής
Η απόκτηση του πολυσύνθετου παίκτη μπορεί να προκάλεσε έκπληξη σε αρκετούς, ωστόσο η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ από την επομένη του τελικού κυπέλλου δούλεψε αθόρυβα για να κλείσει τον παίκτη, χωρίς να διαρρεύσει οτιδήποτε. Πράγμα που πέτυχε απόλυτα, αφού η είδηση γνωστοποιήθηκε όταν ο ποδοσφαιριστής υπέγραψε. Ο Γιοβάνοβιτς παρακολουθεί την πορεία του Ατόρνο τα τελευταία χρόνια και, μετά τις φετινές του επιδόσεις, πείστηκε ότι μπορεί να προσφέρει και στον ΑΠΟΕΛ. Οι επαφές με τον εκπρόσωπο του παίκτη έγιναν σε πολύ καλό κλίμα και δεν προέκυψαν διαφορές, γεγονός που διευκόλυνε την υπόθεση, αφού και ο Παραγουανός ήθελε να συνεχίσει την καριέρα του στον ΑΠΟΕΛ, τον οποίο θεωρεί ως την καλύτερη κυπριακή ομάδα.

Έκλεισε μεσοεπιθετικά…
Ήταν που ήταν γεμάτο με πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές το ρόστερ του ΑΠΟΕΛ στη μεσοεπιθετική γραμμή, ήρθε να προστεθεί και ο Άλντο Ατόρνο, κάτι που θα μεγαλώσει τον ανταγωνισμό για μια θέση στην ενδεκάδα ή ακόμα και στην αποστολή, αφού είναι αδύνατο να χωρέσουν όλοι αυτοί στη 18μελή αποστολή.
 
Πάντως, η μετεγγραφή του Παραγουανού είναι η πρώτη και η τελευταία για τη μεσοεπιθετική γραμμή. Μοναδικό ενδεχόμενο να προκύψει νέα προσθήκη, είναι πωληθεί ο Ιβάν Τρισκόφσκι σε άλλη ομάδα, κάτι που θέλει ο ίδιος. Για την ώρα δεν υπάρχει κάποια επίσημη πρόταση στον ΑΠΟΕΛ και ως εκ τούτου αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα είναι σε μεταγενέστερο στάδιο.
 

Κλείνει τα μετόπισθεν…
Όλοι περίμεναν ότι η πρώτη προσθήκη θα αφορούσε αμυντικό ποδοσφαιριστή, αλλά η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ βρήκε τον τρόπο να διαψεύσει τους πάντες, με την απόκτηση του Ατόρνο. Ωστόσο, όπως και να 'χουν τα πράγματα, ο προγραμματισμός των «γαλαζοκιτρίνων» θα συνεχιστεί με την απόκτηση αμυντικών ποδοσφαιριστών, προκειμένου να κλείσουν οι τρύπες που δημιουργήθηκαν με την αποχώρηση των Γκριντσάροφ και Μπρούερς. Ο Θεόδωρος Κυριακίδης, μετά από εισήγηση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, προσέγγισε ορισμένους ποδοσφαιριστές, τους οποίους ξεχώρισε μετά από μελέτη αρκετών μηνών. Λογικά οι εξελίξεις δεν θ' αργήσουν να έρθουν, καθώς οι διοικούντες την εταιρεία αφήνουν να νοηθεί ότι υπάρχουν επαφές σε πολύ προχωρημένο στάδιο.
 
 

5 σχόλια:

  1. ΠΟΥΤΣΑ ΠΟΥΤΣΑ ΟΜΟΝΟΙΑ ΠΟΥΤΑΝΑ ΕΧΩ ΜΙΑ ΚΑΒΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΜΑΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. H omada me 3-4 nousimes metagrafes ston kentro-amyntiko tomea tha mas kamei kai pali xaroumenous.

    prosoxi omos dioti an ta kataferome na mboume omilous to protathlima to xarizome kai pali - elpizo oxi stous tourkoxoxous

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ομονοια θέλει να μειώσει το μισθολόγιο κατα ένα εκ. Τη νυφη φαίνεται θα πληρώσουν αλωνεφτης και κων/νου. Αν βεβαια δεκτούν τετοια μείωση, γνωρίζοντας οτι η αποκοπες πιθανότατα θα καταλήξουν στην αποζημίωση του οκκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. konstantinu proseggise apoel. akoma tze mouxti erkete ftani na glitosei pou tous koummounous

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δαμε επιε που βαζελο σε γαβρο εννα σκεφτει τους χοχους;
    Εν εχει chance να τον πιαμε και να θελει. Δαμε ο μισος μας προυπολογισμος παει πας τους επιθετικους.. Εν βαστουμε ουτε μεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή