Ο Ζιβανάρης, ο Φοίβος και οι οργανωμένοι του ΑΠΟΕΛ


Παραιτήθηκε ο Ζιβανάρης
Την παραίτησή του από το Δ.Σ. του ΑΠΟΕΛ υπέβαλε σήμερα (15/6) το πρωί ο Κυριάκος Ζιβανάρης, με επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο Φοίβο Ερωτοκρίτου. Ο κ. Ζιβανάρης, ο οποίος εκλέγηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου πριν από μερικές μέρες, πήρε αυτή την απόφαση μετά τα τελευταία γεγονότα και τις έντονες αντιδράσεις μερίδας οπαδών των «γαλαζοκιτρίνων».

Δηλώσεις Φοίβου Ερωτοκρίτου
«Μια βδομάδα μετά από ότι έγινε ένιωσα την ανάγκη να τοποθετηθώ. Δεν απαγορεύεται σε κανένα να βάλει υποψηφιότητα για το συμβούλιο. Είμαι υπόχρεος να σεβαστώ την ετυμηγορία της γενικής συνέλευσης. Σέβομαι και τις προθέσεις του οποιουδήποτε. Ένας από τους στόχους τα τελευταία χρόνια που είμαι στην προεδρία είναι να διασφαλίσω την ενότητα, κάτι που το έχουμε πετύχει σε μεγάλο βαθμό.

Ο ΑΠΟΕΛ δεν είναι απλός ένα ποδοσφαιρικό σωματείο. Είναι ιδέα. Έχουμε χιλιάδες οπαδούς όμως κανένας δεν μπορεί να ελέγξει αυτή την ιδέα. Έχουν ακουστεί πολλά αυτές τις μέρες και θλίβουν τον κάθε υποστηρικτή της ομάδας. Ο καθένας έχει το δικαίωμα της άποψης και είναι σεβαστό. Έχουν ληφθεί αποφάσεις γενικών συνελεύσεων και οι αποφάσεις λαμβάνονται πάντα με τα καλώς νοούμενα και τα συμφέροντα του ΑΠΟΕΛ.

Από την μέρα που έγινε η συνέλευση προέκυψε μια εξέλιξη με τον κ. Ζιβαρνάρη να υποβάλλει την παραίτησή του. Έχει βγει μάλιστα σχετική ανακοίνωση από τον ΑΠΟΕΛ. Ο μόνος που δεν εκλέγηκε είναι ο Χριστόφορος Ποταμίτης και θέλω να τον ευχαριστήσω γιατί είναι ένας άνθρωπος που αγαπά την ομάδα και δούλεψε για αυτήν. Μέχρι στιγμής η ομάδα λειτουργούσε με σύμπνοια και ηρεμία. Μόνο καταστροφικές συνέπειες μπορεί να φέρει η διχόνοια.

Προσπάθεια μου είναι να επανέλθει άμεσα η ηρεμία στην ομάδα και ο αλληλοσεβασμός και καλώ τους πάντες να αποφύγουν ακρότητες που δεν συμβαδίζουν με την ιστορία και την παράδοση του ΑΠΟΕΛ. Είμαι σίγουρος πως αν εισακουστώ θα βγούμε από αυτή την κρίση η οποία ήταν εντελώς αχρείαστη.

Πρέπει να αφήσουμε πίσω όλα αυτά που έγιναν. Τα τελευταία χρόνια όλοι μιλούν για τον καλό τρόπο που λειτούργησε η εταιρεία και τα αποτελέσματα της ομάδας. Σ' αυτό συνέβαλαν όλοι, οπαδοί, παράγοντες και πρώην παράγοντες. Είναι δικαίωμα όποιου είναι μέτοχος να διεκδικεί θέση στο συμβούλιο. Είναι δικαίωμα του κάθε οπαδού να έχει άποψη, αλλά οι αποφάσεις είναι της διοίκησης. Θέλουμε σύμπνοια, αυτοπεποίθηση και πίστη στους στόχους μας για να προχωρήσουμε μπροστά.

Στόχος είναι να συνεχίσω ότι άρχισα για να προχωρήσει ο ΑΠΟΕΛ. Με τα όσα ζήσαμε όμως τις τελευταίες μέρες αυτό δεν μπορεί να γίνει. Πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά ενωμένοι και σοβαροί. Εμείς μετά τη συνέλευση καταρτιστήκαμε σε σώμα, έγινε μια εκτελεστική επιτροπή που μέχρι τώρα ήταν άτυπη. Κατανεμήθηκαν ευθύνες σε όλους και στόχος είναι η εταιρεία ασχέτως συμβουλίου και προέδρου να μπορεί να λειτουργεί χωρίς προβλήματα. Τελειώνοντας θα ήθελα πάλι να αναφέρω ότι πρέπει να συνεχίσουμε με σύμπνοια, ενότητα και ηρεμία».

Στη συνέχεια ο Φοίβος Ερωτοκρίτου απάντησε σε ερωτήσεις που δέχθηκε από τους δημοσιογράφους που ήταν παρών στη συνέντευξη Τύπου. «Δεν είχαμε καμία επικοινωνία με τους οργανωμένους. Ό,τι έκαναν το έκαναν μόνοι τους. Είναι σεβαστές οι απόψεις οποιουδήποτε. Αποφασίσεις για την εταιρεία παίρνει η γενική συνέλευση και το Δ.Σ. Κάναμε τη συνεδρία όπως έπρεπε, αποδεχτήκαμε αυτούς που κέρδισαν την ψηφοφορία και προχωρήσαμε βάσει του καταστατικού της εταιρείας το οποίο είμαι υπόχρεος να το δεχτούν όλοι», είπε αρχικά ο πρόεδρος.

Για το αν θα στηρίξει τον Πρόδρομο Πετρίδη σε περίπτωση που συνεχιστούν οι αντιδράσεις από τους οργανωμένους ανέφερε: «Εγώ δεν θα στηρίξω κανένα και δεν θα πάω κόντρα με κανένα. Είναι προσωπικό θέμα του κ. Πετρίδη τι θα κάνει όπως έγινε και με τον κ. Ζιβανάρη. Οι οργανωμένοι είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι. Τους σεβόμαστε γιατί είναι οπαδοί μας. Από κει και πέρα πρέπει να ρωτήσετε τους ίδιους».

Αναφορικά με την περίπτωση του
Allegra τόνισε: «Αυτό δεν έχει να κάνει καμία σχέση με το θέμα. Οι όροι που έχει το Allegra είναι πιο ευνοϊκοί από ό,τι είχαμε με άλλους. Το περιβάλλον είναι πολύ καλύτερο και η τεχνική ηγεσία το έχει προτιμήσει».

Ερωτηθείς αν υπάρχουν σκέψεις για να αποχωρήσει, ο Φοίβος Ερωτοκρίτου είπε: «Είμαι υπεύθυνος άνθρωπος και δεν θα άφηνα κάτι στη μέση. Στον ΑΠΟΕΛ υπάρχουν πολύ καλύτερες προϋποθέσεις από οποιαδήποτε άλλη φορά και έχουμε την ελπίδα να πάμε ένα σκαλί παραπέρα. Θέλω να κρατήσω την ομάδα εκεί που τις αξίζει και χρειάζεται σύμπνοια όχι μόνο καλοί ποδοσφαιριστές».

Για τις μετοχές τόνισε: «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν εκκρεμότητες για να μπορεί κάποιος να πάρει μετοχές. Για να συμβεί αυτό πρέπει κάποιος να πληρώσει και να εγκριθεί από το συμβούλιο και τις γενικές συνελεύσεις. Στο παρελθόν είπα ότι η ομάδα ήθελε βοήθεια, αλλά ποιος ενδιαφέρθηκε να αγοράσει; Κανείς. Υπάρχουν ακόμη μετοχές αδιάθετες 250 χιλιάδων ευρώ που κανένας δεν ενδιαφέρεται να αγοράσει».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους οργανωμένους: «Πρέπει να ηρεμήσουν και να ακούσουν αυτά που είπα σήμερα. Σέβομαι τις απόψεις τους, όμως τις αποφάσεις τις παίρνει η εταιρεία. Και πέρσι είχαμε κάποια προβλήματα, έκανα κάποιες επαφές και αυτά ελαχιστοποιήθηκαν. Το συμφέρον του ΑΠΟΕΛ ήταν να γίνει καλύτερο και το αντιλήφθηκαν αυτό. Θα προσπαθήσω να μιλήσω μαζί τους για να αρχίσει η χρονιά χωρίς προβλήματα».

Για τις κατηγορίες σε βάρος μελών της εταιρείας: «Αυτά είναι λασπολογίες. Όσο είμαι εδώ τα τελευταία τρία χρόνια, το κάθε μέλος έχει προσπαθήσει να βοηθήσει και είμαι κατηγορηματικός σ' αυτό. Σας διαβεβαιώνων πως τα μέλη του σωματείου που έχουν κατηγορηθεί προσπαθούν για το καλό του ΑΠΟΕΛ».

5 σχόλια:

  1. να παραιτηθεί και ο πετρίδης να ησυχάσουμε... ανθρωποι που δεν μπορουν να προσφέρουν χρήμα και ώρες στον ΑΠΟΕΛ δεν εχουν θέση! ας ξοφλήσει τα χρέη που άφησε στο σωματειο ο αμπάκκιρος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. απ'ότι ξέρω ο μανιταράς ειναι πτωχεύσας. Πως γίνεται κάποιος παττισμένος που δεν μπορεί να έχει καν επιταγές να είναι στο συμβούλιο???
    δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. file o manitaras en pezei simantiko rolo stin torini dioikisi.en aplo melos,alla men agxoneste gt o Foivos enna kanonisei j touton to thema...e mallon en fei j jinos!
    tora to simantiko einai na doume tin omada.pollin prosoxi edokamen tis dioikisis kanei tin..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ton Koutsokoumni me to kaskol tis t/k omadas ston laimo eidete ton? Paei tou ennen?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ρε 4900 τα διαρκειας εννα μας πελλανουν!!!
    ως προχτες ήταν 4157....
    βέβαια στις 22 λήγει το 5% της εκπτωσης και απελευθερώνονται οι θέσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή