Το ευρωπαϊκό όνειρο ξεκινά από την Αλβανία!



Κανένα απολύτως πρόβλημα σε ό,τι αφορά την πρόκριση στον γ’ προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ δεν θα αντιμετωπίσει ο ΑΠΟΕΛ, αφού η αλβανική Σκέντερμπεου δεν αποτελεί φόβητρο.
Η ομάδα που εδρεύει στην πόλη της Κορυτσάς, κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα και τα Σκόπια, είναι μια από τις μικρομεσαίες της χώρας, χωρίς ιδιαίτερες επιτυχίες ή ευρωπαϊκή εμπειρία, κάνοντας ένα ηχηρό μπαμ τη σεζόν 2010-11 με την κατάκτηση του τίτλου.
Το δεύτερο ματς στο ΓΣΠΟ πρώτος αγώνας θα γίνει στις 12 ή 13 Ιουλίου στην Κορυτσά, ενώ το β' παιχνίδι μια εβδομάδα αργότερα στο ΓΣΠ. Η κλήρωση του γ’ προκριματικού, αν ασφαλώς περάσει ο ΑΠΟΕΛ, θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιουλίου.
Στη β’ κατηγορία πριν δύο χρόνιαΗ Σκέντερμπεου αγωνιζόταν στη β’ κατηγορία της Αλβανίας τη σεζόν 2008-09, όπου κατέκτησε τον τίτλο και κέρδισε την άνοδο της στους μεγάλους.
Την περσινή σεζόν 2010-11 η ομάδα της Κορυτσάς κατέκτησε τον τίτλο στην αλβανική Σούπερ Λίγκα, μόλις το δεύτερο στην ιστορία της ομάδας μετά απ’ αυτό του 1933. Παράλληλα η Σκέντερμπεου έχει φτάσει και τρεις φορές στον τελικό του κυπέλλου (1958, 1965 και 1976) χωρίς όμως να κατακτήσουν το τρόπαιο.
Γήπεδο 12.000 θεατώνΤο δημοτικό στάδιο της Κορυτσάς, χωρητικότητας 12.000 θεατών, είναι η έδρα της Σκέντερμπεου. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας και πέρασε από λίφτινγκ το 2010, για να μπορεί να φιλοξενεί ευρωπαϊκά παιχνίδια. Άνοιξε αρχικά το 1957, έχει κυκλικές κερκίδες και στίβου και είναι στεγασμένο μόνο σε κάποια μικρά σημεία της κεντρικής κερκίδας.
Παλαιότερος αλβανικός σύλλογοςΗ Σκέντερμπεου ιδρύθηκε στις 15 Απριλίου του 1909 και είναι η αρχαιότερη ποδοσφαιρική ομάδα της Αλβανίας. Συμμετείχαν στο πρώτο πρωτάθλημα που διοργανώθηκε το 1930, όπου έχασαν τον τίτλο στα πλέι-οφ. Τρία χρόνια μετά κατέκτησαν τον πρώτο τους τίτλο, μια επιτυχία που επανέλαβαν πριν ένα μήνα.
Ρόστερ-προπονητήςΣτο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας της Σκέντερμπεου βρίσκεται ο Σπέτιμ Ντούρο, ο οποίος αντικατέστησε στην 21η αγωνιστική τον Σικελγίμ Μούκα, και κατάφερε στην πρώτη του παρουσία στον πάγκο της ομάδας να οδηγήσει την ομάδα στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, το πρώτο μετά το 1933.
Την πρωτιά την πήρε με 73 πόντους, επτά βαθμούς μπροστά από τη δεύτερη ομάδα στη βαθμολογία Φλαμουρτάρι, η οποία είχε και μείον τρεις βαθμούς στη λίγκα. Η Σκέντερμπεου διαθέτει μια ισχυρή έδρα και είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στη σεζόν που ολοκληρώθηκε σε 17 αγώνες πρωταθλήματος, δεν έχασε ούτε ένα βαθμό, πετυχαίνοντας ισάριθμες νίκες. Μοναδική ήττα στο κύπελλο από την Μπέσα, από την οποία αποκλείστηκε στα προημιτελικά του κυπέλλου.
Στην περσινή χρονιά έγιναν αρκετές αλλαγές, καθώς αποκτήθηκαν 20 ποδοσφαιριστές, ανάμεσα σε αυτούς και ο Ντέγιαν Γκράμπιτς, ο οποίος την περίοδο 2009-2010 αγωνιζόταν στον ΑΠΟΠ/Κινύρα.
Οι παίκτεςΚορυφαίος της αντιπάλου του ΑΠΟΕΛ θεωρείται ο Ραφαέλ Σόσα. Ο 23χρονος Αργεντινός αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή και είναι από τους κινητήριους μοχλούς της ομάδας, ενώ ήταν και ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 13 γκολ. Εννέα έχει πετύχει ο Μουζάκα και οκτώ ο Σκεμπί. Και οι τρεις αγωνίζονται στη μεσαία γραμμή. Πρώτος σε συμμετοχή ο 33χρονος τερματοφύλακάς της Όργες Σέι και ακολουθούν οι αμυντικοί Έντριντ Βράπι και Ερντίμ Φαγκού.

Πηγή: www.kathimerini.com.cy

7 σχόλια:

  1. Κατι οτιδηποτε για καμια μεταγραφη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μεταγραφή?
    εχει ετσι πραμα στο ΑΠΟΕΛ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ως τις 31αυγουστου εχει 2μηνες ακομα μην βιαζεσται :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΑΝΕΛ ΓΙΑΧΙΤΣ ΑΔΕΡΦΙΑ!!!ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. H SKENDERBEU EINAI KALUTERH OMADA APO TON APOEL.O APOEL THA TA VREI SKOYRA....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ate re xoxo 20:57 xese mas pou enna ta vroume skoura....ate stin G9 (Gay 9) kai afismas isixous

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. re 00:41...H SKENDERBEU 8 PERASEI EYKOLA H DUSKOLA TON APOEL....H KUPRIAKH AYTH OMADA DEN APOTELEI FOVHTRO GIA TC ALVANOUS....OUTE KAI KAMIA ALLH KUPRIAKH OMADA...

    ΑπάντησηΔιαγραφή