Και τώρα στο μυαλό μας μόνο οι Σλοβάκοι - Ακτινογραφία της Σλόβαν Μπρατισλάβας

Μετά την  τεσσάρα στους Αλβανούς μέσα στο ΓΣΠ το μυαλό όλων μας ταξιδεύει στον επόμενο μας Ευρωπαϊκό σταθμό, την Μπρατισλάβα! 

Ιστορία:  Η Σλόβαν Μπρατισλάβας ιδρύθηκε στις 3/5/1919. Είναι ομάδα της πρωτεύουσας της Σλοβακίας, που έχει, περίπου, 400.000 κατοίκους. Χρώματα του συλλόγου είναι το μπλε και το άσπρο.
Η Σλόβαν είναι το ποδοσφαιρικό «καμάρι» της χώρας, έχοντας την πιο πλούσια ιστορία και τους περισσότερους φίλους. Έχει κατακτήσει 10 πρωταθλήματα Σλοβακίας, αφού μέχρι τώρα μόνο τα 24 χρόνια της ιστορίας της ομάδας η Σλοβακία ήταν ανεξάρτητο κράτος και όχι Τσεχοσλοβακία( 4  πρωταθλήματα από  1938-1944  και άλλα 6 στην οριστική ανεξαρτητοποίηση της Σλοβακίας  1993-2011).  Έχει επίσης κατακτήσει και  3 κύπελλα αλλά και 4 Σούπερ Καπ
Έδρα της είναι το Tehelné pole (τουβλάδικο) ,  χωρητηκότητας 30,085. Παρόλα αυτά χρησιμοποίει το το Πασιένσκι  (Štadión Pasienky) που είναι χωρητικότητας 13,000 θεατών.

ΕΥΡΩΠΗ:  Σε ότι αφορά στις ευρωπαϊκές επιτυχίες της, το 1969, ως ομάδα της Τσεχοσλοβακίας, κατέκτησε ο Κύπελλο UEFA, ενώ το 1971 αποκλείστηκε απ’ τον Παναθηναϊκό στο Πρωταθλητριών Ευρώπης, όταν  ο ΠΑΟ έφτασε μέχρι και τον τελικό του «Γουέμπλεi».
 Στην φετινή περίοδο έχει αποκλείσει σχετικά άνετα την Νπομόλ από το Καζακστάν κερδίζοντας την με 2-0 στην Μπρατισλάβα παίζοντας και για μεγάλο χρονικό διάστημα με 10 παίχτες και φέροντας 1-1 στο Καζακστάν σκοτώνοντας το παιχνίδι από την αρχή αφού προηγήθηκε από το 16ο λεπτό της αναμέτρησης .  Στον πρώτο αγώνα σκόραραν το αστέρι της ομάδας  Σέπο και ο 26χρονος μέσος Γκουέντε από το Τόγκο. Στον επαναληπτικό σκόραρε ο  25χρονος ακραίος επιθετικός  Γκλαντράμπσκι. Να σημειώσουμε ότι ο Γιουράι Χέλεναρ που δέχτηκε απουθείας κόκκινη στο πρώτο παιχνίδι δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής μαζί μας!
Την Περσινή περίοδο 2010–11 αγωνίστηκε  στο UEFA Europa League αποκλείοντας στον 3ο προκριματικό τον Ερυθρό Αστέρα Βελιγραδίου  με συνολικό σκορ 3-2.   Φέροντας  1–1  στη Μπρατισλάβα  και κερδίζοντας  1-2 μέσα στο Βελιγράδι.
Στην συνέχεια στα Play-off του ίδιου θεσμού αποκλείστηκε (πολύ δύσκολα) από την πανίσχυρη Γερμανική Στουτγάρδη με συνολικό σκορ 2-3 χάνοντας 0–1 μέσα στην Μπρατισλάβα  και φέρνοντας  2–2  μέσα στην Γερμανία. Αξίζει να σημειώσουμε ότι είχε καταπληχτική απόδοση μέχρι το 55ο λεπτό,   κέρδιζε με 0-2 και είχε και 2 δοκάρια, στην συνέχεια έμεινε με 10 παίχτες και κατάρρευσε. Μπορείτε να δείτε εκτενή στιγμιότυπα http://www.youtube.com/watch?v=-rnKRVobvAY 


Προπονητής: Κάρελ Γιάρολιμ (Karel Jarolím): Ο 55χρονος προπονητής της Σλόβαν γεννήθηκε στις 23/8/1956, κατάγεται από την Τσεχία και βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας από το 2010. Τα προηγούμενα 5 χρόνια από  2005 μέχρι το 2010 ήταν προπονητής  στη Σλάβια Πράγας έχοντας επιδείξει πολύ καλό έργο.

Αστέρι:  Φίλιπ Σέπο (Filip Šebo).
Ο Σέπο είναι 27 χρονών (24/02/1984(1984-02-24)) και κατάγεται από την πόλη της Μπρατισλάβας (Σλοβένος). Αγωνίζεται στη θέση του κεντρικού επιθετικού και τον διακρίνει η εξυπνάδα η εκρηκτικότητα, η δύναμη και το πάθος αλλά και η ευχέρεια του στο σκοράρισμα. 
Την περσινή περίοδο  πέτυχε 23 γκολ σε 24 αγώνες. Έχει επίσης 13 συμμετοχές στην εθνική Σλοβακίας επιτυγχάνοντας  7 τέρματα.

Πρόεδρος της ομάδας είναι ο Ιβάν Κμότρικ (Ivan Kmotrík).


Οπαδοί: Οι οπαδοί στης Σλόβαν θεωρούνται  ιδιαιτέρα ένθερμοι και αυτοαποκαλούνται Belasá šlachta αλλα και ULTRAS (όπως και οι ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ). Συχνά πυκνά κάνουν επεισόδια. Επεισόδια έκαναν και πέρσι στον ευρωπαϊκό αγώνα με την Γερμανική Στουττκαρδη. Δείτε το βίντεο με τα επεισόδια http://www.youtube.com/watch?v=l9BbL7Xgyd8 
Κινούνται κατά ομάδες και αρέσκονται στο να χορεύουν στους δρόμους αλλά και στις κερκίδες το αγαπημένο τους HardBass. Δείτε τα βίντεο: 1. http://www.youtube.com/watch?v=IoN2HegR2L0     και  2. http://www.youtube.com/watch?v=dSlfwF1Mq_4
Γεμίζουν το γήπεδο τους μόνο πολύ μεγάλα στα ντέρμπι αλλά και στα Ευρωπαϊκά τους παιχνίδια. Στο πρωτάθλημα έχουν μέσο όρο κοντά  στα 5.000 εισιτήρια

Συμπέρασμα: Πρόκειται για μία πάρα πολύ καλή ομάδα με υψηλούς στόχους στην Ευρώπη, με πολύ ποιοτικούς παίχτες, με έμπειρο προπονητή, με αρκετό και φανατικό κοινό, με δυνατή έδρα, με ιστορία και με καλές ευρωπαϊκές εμπειρίες . Χρήζει του ανάλογου σεβασμού (όχι φόβου)  και σοβαρότητας. Εκτίμηση μας είναι ότι οι πιθανότητες μας είναι 50-50.
Γι αυτό ΟΛΟΙ ΓΗΠΕΔΟ ΜΕ ΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΜΑΣ, με τα κασκόλ και τις σημαίες μας, με πάθος και φωνή να ακλουθούμε τον παλμό των οργανωμένων και να τους δείξουμε τι πάει να πει έδρα.
Ας κάνουμε το ΓΣΠ κόλαση όπως μόνο εμείς ξέρουμε….

ΘΡΥΛΕ ΘΕΕ (ξανα)ΤΑΞΙΔΕΨΕ ΜΑΣ

3 σχόλια:

  1. Θελει πολύ προσοχή!!!
    Δυνατα και προσγειωμένα... Ατε ΑΠΟΕΛάρα μου.....
    **ΘΡΥΛΕ ΘΕΕ ΤΑΞΙΔΕΨΕ ΜΑΣ**

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. MILTI AGORASE VAZELINES FETOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ωραίο αρθρακι! ολοι φανατισμένοι να το κανουμε κολαση! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή