Ο Σμάϊχελ για το καμίνι του ΓΣΠ και τον ΑΠΟΕΛ!



Το 2009, εγώ, ως σχολιαστής, αλλά και οι παίκτες, οι οποίοι είχαν αγωνιστεί σε κάθε είδους γήπεδο, πάθαμε σοκ! Ουδέποτε στο παρελθόν είχα βιώσει ό,τι σ' εκείνο το βράδυ στη Λευκωσία.
«Ουδέποτε φοβήθηκα οποιονδήποτε παίκτη. Ανέκαθεν ήμουν πολύ υπερήφανος που αντιμετώπισα ορισμένους από τους μεγαλύτερους, ισχυρότερους και πιο διάσημους παίκτες. Πολύ νωρίς στην καριέρα μου αποφάσισα πως δεν επρόκειτο να φοβηθώ κανέναν, γιατί πίστευα πως, αν φοβόμουν κάποιον, θα με είχε κερδίσει ήδη».
Τάδε έφη Πίτερ Σμάιχελ, ο οποίος έπαιξε μαζί και απέναντι στους κορυφαίους σε παγκόσμιο επίπεδο και αγωνίστηκε στις πλέον «καυτές» έδρες. Κι αποτελεί αληθινό παράσημο για τον ΑΠΟΕΛ και το κοινό του ότι ουδεμία εξ αυτών προκάλεσε στον εμβληματικό Δανό τερματοφύλακα τέτοιο σοκ και δέος όσο το ΓΣΠ, για το οποίο προειδοποίησε τη Λιόν εν όψει του επαναληπτικού της Τετάρτης! Με τον ζωντανό θρύλο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου είχαμε την τύχη και την τιμή να μιλήσουμε πριν από μερικές μέρες, στο πλαίσιο της επίσκεψής μας στην Κοπεγχάγη.

-Πώς κρίνετε την παρουσία του ΑΠΟΕΛ στο Τσάμπιονς Λιγκ;
-Θεωρώ ότι είναι η μεγαλύτερη έκπληξη στην ιστορία της διοργάνωσης! Το 2009, στον επαναληπτικό αγώνα της Κοπεγχάγης με τον ΑΠΟΕΛ, ήμουν στη γραμμή του γηπέδου και, ως σχολιαστής, έβλεπα το παιχνίδι ως ακόμη ένα από εκείνα που η Κοπεγχάγη έπρεπε να κερδίσει. Αλλά τόσο εγώ όσο και οι παίκτες, οι οποίοι είχαν αγωνιστεί σε κάθε είδους γήπεδο και υπό κάθε είδους πίεση, πάθαμε σοκ. Ουδέποτε στο παρελθόν είχα βιώσει ό,τι σ' εκείνο το βράδυ στη Λευκωσία. Η ατμόσφαιρα ήταν εκπληκτική, υπήρχε πίεση, στην οποία ανταποκρίνονταν οι παίκτες: οι του ΑΠΟΕΛ, ανεβάζοντας στροφές, οι της Κοπεγχάγης υφιστάμενοι σοκ. Επομένως, δεν με εξέπληξε τόσο ότι ο ΑΠΟΕΛ τα πήγε καλά στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά αυτό που εν τέλει πέτυχε… Θεέ μου, είναι στους 16 και έχει ευκαιρία απέναντι στη Λιόν μετά το 1-0 του πρώτου αγώνα.

-Ποια είναι η άποψή σας για τον επαναληπτικό;
-Νομίζω πως στη Λιόν δεν αντιλαμβάνονται πόσο δύσκολα θα είναι τα πράγματα. Αγνοούν πόσο δύσκολο είναι να παίξεις σ’ αυτό το γήπεδο. Ο ΑΠΟΕΛ έκανε εκπληκτική σεζόν και ήταν πολύ σημαντικό που είχε τον Αΐλτον. Ήταν ο πιο ακριβός παίκτης στην ιστορία του δανέζικου πρωταθλήματος. Πλήρωσαν περίπου 3,3 εκατομμύρια ευρώ γι’ αυτόν, αλλά δεν απέδωσε τ’ αναμενόμενα. Δεν ξέρω γιατί, έπαιξε φανταστικά στη Σουηδία, εδώ δεν μπορούσε και τώρα παίζει εκ νέου φανταστικά.

Πηγή: http://www.sigmalive.com/sports/football/cyprus/a%20league/469831

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου