Ο ΑΠΟΕΛ των υπερβάσεων




Το φετινό ευρωπαϊκό όνειρο ξεκίνησε από την Αλβανία και τελείωσε την Ισπανία. Στο μεταξύ  στον φετινό ΑΠΟΕΛ υποκλίθηκαν : η Σκεντερμπέου (Αλβανία), Σλόβαν (Σλοβακία), Βίσλα (Πολωνία), Σαχτάρ (Ουκρανία), Πόρτο (Πορτογαλία), Ζενίτ (Ρωσία) και Λυών (Γαλλία) για να φτάσει να αποκλειστεί από την καλύτερη και πλουσιότερη ομάδα του κόσμου, την Ρεάλ Μαδρίτης!

Ο ΑΠΟΕΛ έγινε η πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα που ξεκίνησε από τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League και παίζοντας 16 (!!!) παιχνίδια έφτασε μέχρι τις 8 καλύτερες ομάδες του θεσμού!

Ο ΑΠΟΕΛ μέχρι τον αποκλεισμό του φιγούραρε στην 7η θέση των κορυφαίων ομάδων τις Ευρώπης με 20.82250 βαθμούς (πίσω μόνο από τις Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Μπενφίκα, Άρσεναλ, Μίλαν και Νάπολι) και μπροστά από τις Μπάγιερν, Βασιλεία, Μαρσέιγ και όλες τις υπόλοιπες ομάδες της Ευρώπης!!!   

Ο ΑΠΟΕΛ έχει κάνει την καλύτερη σεζόν που έχει κάνει ποτέ ελληνική ομάδα (πίσω μόνο από τον Παναθηναϊκό του 2001-2002).

Ο ΑΠΟΕΛ με το 1% του προϋπολογισμού ομάδων όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, έφτασε μέχρι τους 8 βελτιώνοντας την επίδοση της Κύπρου κατά 770% (με 7 νίκες, 4 ισοπαλίες και 5 ήττες).

Δεν είναι υπερβολή να πούμε λοιπόν ότι ο ΑΠΟΕΛ έβαλε την Κύπρο στον ποδοσφαιρικό χάρτη της Ευρώπης. Δεν είναι τυχαίο που και ο ίδιος ο Μουρίνιο χαρακτήρισε τον ΑΠΟΕΛ ως την πιο επιτυχημένη ομάδα του Champions League!

Σ’ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΡΥΛΕ ΘΕΕ (άντε, και του χρόνου)!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου