To overdraft της Ομόνοιας έφαγε τον Καρυδά


Η άρνησή του να δεχθεί αύξηση του ορίου του τραπεζικού λογαριασμού της Ομόνοιας, αλλά και αρνητική προσέγγιση σε σχέση με λογαριασμούς του ομίλου Λαϊκού και της εταιρείας Telegraphos που εκδίδει τη Χαραυγή είναι οι λόγοι που επέφεραν την απομάκρυνση του ανώτατου διευθυντή της Τράπεζας Κύπρου, Νικόλα Καρυδά, σύμφωνα με υπόμνημα του ιδίου που αποκαλύπτει ο Πολίτης.

Εξάλλου, ο κ. Καρυδάς τονίζει πως η απαίτηση της Κεντρικής Τράπεζας για απομάκρυνσή του αφορούν καθαρά πολιτικά κριτήρια και δεν περιστρέφονται γύρω από εργασίες της τράπεζας.

Μάλιστα ο απερχόμενος διευθυντής της τράπεζας αναφέρει στο υπόμνημά του τέσσερεις περιπτώσεις τις οποίες αξιολογεί και ως τους λόγους απομάκρυνσής του:
 
1. Άρνηση έγκρισης πληρωμής του σωματείου Ομόνοια καθʼ υπέρβαση του εγκεκριμένου ορίου του λογαριασμού του. Εξάλλου, ο κ. Καρυδάς τονίζει πως η εξέλιξη έφερε μεταφορά του λογαριασμού σε άλλο τμήμα που είναι υπό τον «έλεγχο» του ΑΚΕΛ.
 
2. Η παραπομπή αιτήματος του Μιλτιάδη Νεοφύτου για έγκριση δανείων που θα αφορούσαν την Ομόνοια, αποτελεί επίσης λόγο απομάκρυνσης του κ. Καρυδά σύμφωνα με το υπόμνημά του.
 
3. Άρνηση έγκρισης ορίων της εταιρείας Telegraphos που εκδίδει τη Χαραυγή, και ότι ζήτησε έκθεσε για όλο το συγκρότημα του Λαϊκού. Όπως ανάφερε επίσης ο κ. Καρυδάς το Λαϊκό χρηματοδοτεί έμμεσα την Ομόνοια.
 
4. Γίνεται αναφορά σε άλλες τρεις εταιρείες για τη χρηματοδότηση των οποίων υπήρξε αρνητική στάση. Οι εν λόγω εταιρείες είναι επίσης συνδεδεμένες με το ΑΚΕΛ και πιθανή χρηματοδότησή τους θα επέφερε απώλεια σημαντικών ποσών τονίζει ο κ. Καρυδάς. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου