Να αναλάβουν ΟΛΟΙ τις ευθύνες τους!



Ο ΑΠΟΕΛ δεν είναι, φέτος,  η ομάδα που όλοι εμείς οι φίλοι του θα θέλαμε να βλέπουμε στον αγωνιστικό χώρο. Δεν αποδίδει στο γήπεδο όσα θα περιμέναμε και τα αντίστοιχα του προϋπολογισμού της ομάδας και των μισθών των παικτών. Υπάρχει ξεκάθαρα πρόβλημα το οποίο πρέπει να επιλυθεί ΑΜΕΣΑ αν θέλουμε να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα το οποίο τόσο πολύ έχουμε ανάγκη.
Για να λυθεί ένα πρόβλημα, όμως, πρέπει πρώτα να το αναγνωρίσεις και  να το παραδεχτείς. Δυστυχώς, οι διοικούντες και η τεχνική ηγεσία δεν δείχνουν (τουλάχιστον όχι δημόσια) να αντιλαμβάνονται τα εγκλήματα (όχι απλά λάθη) τα οποία έχουν διαπράξει φέτος εις βάρος του ΑΠΟΕΛ!
Αντίθετα, αντί να σκύψουν το κεφάλι και να διορθώσουν, ότι μπορεί  να διορθωθεί, προσπαθούν να πείσουν πρώτα τους εαυτούς τους και μετά εμάς, ότι όλα πάνε καλά… Ενοχλούνται μάλιστα από την όποια κριτική!

Διοίκηση
Είναι πλέον κοινώς παραδεκτό ότι τα έχει κάνει θάλασσα στα μεταγραφικά αποδυναμώνοντας σημαντικά την ομάδα. Επιβάλλεται να κάνουν την υπέρβαση και με διορθωτικές κινήσεις να ενδυναμώσουν την ομάδα. Ας τολμήσει, επιτέλους, όπου χρειάζεται, να αποδεσμεύσει παίκτες και να φέρει άλλους!

Τεχνική ηγεσία
Οι ευθύνες της είναι αβάστακτες τόσο για τις επιλογές παικτών όσο και για την απαράδεκτη αγωνιστική συμπεριφορά της ομάδας.  Θα πρέπει μακριά από πείσματα, κολλήματα  και κοντόφθαλμες προσεγγίσεις να δουλέψει ώστε να βρει τις λύσεις μέσα στο γήπεδο με τους παίκτες που η ίδια η τεχνική ηγεσία επέλεξε να έχει στο ρόστερ!

Παίκτες
Αυτοί και αν είναι απαράδεκτοι (και δεν αναφέρομαι σε αυτούς που τους φέραμε στην ομάδα αλλά δεν μπορούν…). Αναφέρομαι στους καλοπληρωμένους παικταράδες που δεν δείχνουν το αναμενόμενο πάθος για νίκη μέσα στο γήπεδο!

Ο κόσμος
Οι φίλαθλοι έχουν δείξει απίστευτη ανοχή. Είναι πάντα στο πλευρό της ομάδας κόβοντας τα περισσότερα εισιτήρια (έστω και αν τα πληρώνουν ακριβότερα από άλλους φιλάθλους) και θα είναι εκεί μέχρι τέλους.

Ας αναλάβουν λοιπόν  όλοι και οι υπόλοιποι τις ευθύνες, τους πριν είναι πολύ αργά,  ώστε να οδηγήσουν την ομάδα εκεί που της αξίζει – στην κορυφή!

1 σχόλιο:

  1. Η μοίρα κάθε σχετικά μικρής ομάδας (αναφέρομαι σε ευρωπαϊκό επίπεδο) όταν πετύχει έναν θρίαμβο όπως αυτόν που πέτυχε πέρσι η ομάδας μας στο Πρωτάθλημα Πρωταθλητριών (Champions League) είναι η ίδια. Κάποιοι από τους καλούς της παίχτες θα φύγουν με μεταγραφή (βλέπε Άϊλτον, Τρισκόφσκι κτλ) και όσοι μείνουν θα είναι και κάπως στεναχωρεμένοι που δεν έφυγαν κι αυτοί.

    Σε μικρογραφία, το ίδιο συμβαίνει και στα τοπικά πρωταθλήματα. Αν δηλαδή μια μικρή ομάδα τοπικού πρωταθλήματος κάνει μιαν καλή πορεία, την επόμενη χρονιά θα της έχουν φύγει οι καλύτεροι της παίχτες.

    Το ζήτημα είναι το πως διαχειρίζεσαι αυτή την πραγματικότητα. Η σωστή διαχείριση λέει να βάλεις στην άκρη τα περισσότερα χρήματα, και με την ίδια τακτική να φέρεις καινούργιους παίχτες και να ξανακτίσεις ομάδα. Αυτό βέβαια χρειάζεται χρόνο κι επομένωνς από τους φιλάθλους υπομονή.

    Αυτό έκανε πολύ σωστά και η ομάδα μας φέτος. Μπορεί να μην μας βγήκαν οι μεταφραφές ναι. Αλλά η ομάδα είναι εκεί, όπως τα τελευταία 10 χρόνια, και διεκδικεί το πρωτάθλημα. Και κατά τη γνώμη μου θα το πάρουμε.

    Κιχ όμως από όλους για τον ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ μας. Έχουμε τον καλύτερο προπονητή που πέρασε, όχι μόνον από το ΑΠΟΕΛ αλλά και από τα Κυπριακά γήπεδα. Είναι ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ, ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΟΛΗ να ακούγεται το παραμικρό.

    Και μην σας ξεγελούν με την προπαγάνδα τους οι χόχοι που θέλουν να μας δημιουργήσουν προβλήματα.

    Ο Γιοβάνοβις ΠΡΕΠΕΙ να μείνει στον ΑΠΟΕΛ για ΠΑΝΤΑ. Ώσπου να πάθει Αλτζχάϊμερ. Κάτι σαν τον Άλεξ Φέργκιουσον στον Μάντσεστερ Γιουνάϊτετ.

    ΘΕΜΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΣΤΟΝ ΑΠΟΕΛ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΕΠ' ΑΟΡΙΣΤΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή