Τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε στο Ελσίνκι




Η Φιλανδική Ελσίνκι κέρδισε με 2-1 στον επαναληπτικό τους Σκοπιανούς της Ραμποτνίσκι και θα βρεθεί αντιμέτωπος του ΑΠΟΕΛ.

Με βάση αυτά που είδαμε και στα δύο παιχνίδια αλλά και τα στοιχεία που συλλέξαμε μπορούμε να εξάγουμε τα ακόλουθα συμπεράσματα:

Η Ελσίνκι είναι με διαφορά η καλύτερη ομάδα του Φιλανδικού πρωταθλήματος το οποίο ουσιαστικά έχει «καθαρίσει» από τώρα.
Το στάδιό τους (Sonera Stadium) είναι χωρητικότητας 10,300 φιλάθλων. Οι οπαδοί της είναι αρκετά εκδηλωτικοί και στα καλά τους τραγουδούν όλο το ενενηντάλεπτο.
Η ποδοσφαιρική αξία της Ελσίνκι (σύμφωνα με το transfermarket) είναι 6,75 εκατομμύρια ευρώ, την στιγμή που η αξία του ΑΠΟΕΛ είναι 15,85 εκατομμύρια. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο πιο πολύτιμός τους παίκτης είναι ο Γκανέζος Demba Savage που αγωνίζεται στο δεξί άκρο της επίθεσης (ποδοσφαιρική αξία 700 χιλιάδες ευρώ – για να έχουμε μια σύγκριση αναφέρουμε ότι ο πιο ακριβός παίκτης του ΑΠΟΕΛ στην ίδια ιστοσελίδα αναφέρεται ο Tiago Gomez με 1,5 εκατομύρια).
Και στους δύο αγώνες απέναντι στους Σκοπιανούς οι Φιλανδοί ήταν καλύτεροι (άσχετα αν η πρόκριση ήρθε δύσκολα – με μια ισοπαλία 0-0 εκτός και μια νίκη 2-1 εντός).
Η Ελσίνκι είναι μια συγυρισμένη ομάδα και αν υπερτερεί σε κάτι έναντι στον ΑΠΟΕΛ, αυτή την στιγμή, είναι η ομοιογένειά της και το γεγονός ότι οι παίκτες της έχουν πολλά παιχνίδια στα πόδια τους.
Ο ΑΠΟΕΛ από την άλλη είναι πολύ πιο ποιοτική ομάδα. Αν καταφέρει να διαχειριστεί σωστά το γεγονός ότι δεν βρίσκεται ακόμα στο επιθυμητό επίπεδο δυνάμεων και αντοχών, τότε είναι το ακλόνητο φαβορί.
Ακόμα και χωρίς την συμπλήρωση του ρόστερ του και με τις ελλείψεις που έχει, ένας σοβαρός ΑΠΟΕΛ  μπορεί να περάσει στον επόμενο γύρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου