Μπορούμε αλλά προσοχή στο ύπουλο 1-1




Δεν χωράει αμφιβολία ότι σε διπλούς νοκ άουτ αγώνες, η εκτός έδρας ισοπαλία με γκολ (1-1) είναι πολύ καλό σκορ για τους φιλοξενούμενους.
Ο ΑΠΟΕΛ με το 1-1 που κατάφερε να πάρει μέσα στη Δανία, μπορεί να προκριθεί ακόμα και με 0-0 στην έδρα του (αυτό ακριβώς μας έκανε η Μάριμπορ πέρσι όταν μας απέκλισε από τους ομίλους του Champions League: 1-1 στο ΓΣΠ και 0-0 στο Μάριμπορ).

Το 1-1 είναι καλό σκορ, αρκεί να το διαχειριστείς σωστά. Δυστυχώς, τις δύο τελευταίες φορές που καταφέραμε να πάρουμε ισοπαλία 1-1 εκτός, τελικά αποκλειστήκαμε μέσα στην έδρα μας (το 2013 από την Ζούλτε χάσαμε τελικά στο ΓΣΠ με 1-2 και το 2012 χάσαμε ξανά στο ΓΣΠ από την Νέφτσκι Μπακού με 1-3).

Δεν είμαστε προληπτικοί, ούτε πιστεύουμε στις επαναλήψεις. Πιστεύουμε μόνο στον ΑΠΟΕΛ και στις δυνατότητές του.

Για όποιον θέλει να δει το ποτήρι μισογεμάτο, πάντως, θυμίζουμε ότι τις δύο τελευταίες φορές που προκριθήκαμε σε ομίλους του Champions League, είχαμε δυσκολότερο έργο από το φετινό (το 2009 είχαμε να ανατρέψουμε το 1-0 της Κοπεγχάγης και τελικά κερδίσαμε στο ΓΣΠ με 3-1, και το 2011 είχαμε να ανατρέψουμε το 1-0 της Βίσλα την οποία κερδίσαμε τελικά στο ΓΣΠ επίσης με 3-1).

Αν η ομάδα μας εμφανιστεί με αυτοσυγκέντρωση και κάνει το παιχνίδι της είμαστε σίγουροι ότι θα περάσει στην επόμενη φάση των ομίλων του Champions League. Εξάλλου στο γήπεδο θα βρίσκονται και οι χιλιάδες οπαδοί που θα τραγουδήσουν ξανά το «Θρύλε που το πας…» (Η ερώτηση θα είναι βέβαια ρητορική, αφού όλοι θα ξέρουμε ότι ο Θρύλος θα πάει ξανά στα αστέρια…)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου