Η ιστορία επαναλαμβάνεται χωρίς να διδάσκει …και στο ποδόσφαιρό!

Η ιστορία φαίνεται τελικά να επαναλαμβάνεται και μάλιστα πολύ σύντομα. Αυτή τη φορά απλά με διαφορετικούς πρωταγωνιστές. Πέρσι η Ανόρθωση μετά την μεγάλη επιτυχία της άρχισε σιγά σιγά να παίρνει το δρόμο για το ναδίρ και το μεγάλο ρεζίλι. Και είναι σε αυτές τις στιγμές που φαίνεται μια ομάδα εάν είναι μεγάλη και πόσο. Εδώ και λίγες εβδομάδες (τέλος Αυγούστου και ας μην κρυβόμαστε) άρχισαν τα «προεόρτια» στη δική μας μεγάλη αγάπη, στο πραγματικό Θρύλο της Κύπρου, με αποκορύφωμα τα χθεσινά ρεζιλίκια στο Δ.Σ. της Δευτέρας.
Και ξέρεται κάτι κύριοι; αν στην περίπτωση της Ανόρθωσης υπήρχε ένα μικρό άλλοθι για τη γενική απειρία της Κύπρου σε τέτοιες τεράστιες επιτυχίες, στη δική μας περίπτωση δεν υπάρχει η παραμικρή δικαιολογία γιατί υπάρχει το προηγούμενο της Ανόρθωσης. «Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού». Και φαίνεται ότι δεν είστε σοφοί κύριοι αλλά επικίνδυνοι. Ναι κύριοι επικίνδυνοι γιατί κινδυνεύει η ιστορία της ομάδα. Ναι, από εσάς! Κινδυνεύει, δίπλα από τη χρυσή σελίδα που έγραψαν ο Ιβάν και οι «στρατιώτες» του, να γραφτεί μια μαύρη σελίδα από εσάς του Δ.Σ. κύριοι και να τρίζουν σήμερα τα κόκκαλα του Γεωργίου Πούλια, του Διομήδη Συμεωνίδη και των άλλων εμπνευστών και ιδρυτών της μεγάλης αυτής ιδέας, του Αθλητικού Ποδοσφαιρικού Ομίλου Ελλήνων Λευκωσίας.
Κινδυνεύει κύριοι γιατί νομίζεται ότι ο ΑΠΟΕΛ σας ανήκει λες και ήσασταν εσείς ανάμεσα στα 40 άτομα που μαζεύτηκαν στο ζαχαροπλαστείο του Xαράλαμπου X'Iωάνου στην Λήδρας, την 8η Νοεμβρίου του 1926. Και μη μας πείτε το «κλασσικό» ότι βάζεται χρήματα κλπ κλπ γιατί δεν περνάνε αυτά σε μας. Και ξέρετε γιατί; Γιατί ο ΑΠΟΕΛ είναι ιδέα και η ιστορία του είναι μεγάλη και δεν μπορεί να τον αγοράσει κανένας σας, όσα χρήματα και αν διαθέτει.
Ο ΑΠΟΕΛ ανήκει στον κόσμο του και σε κανένα κύριο Ηλιάδη, Ιωαννίδη, Ερωτοκρίτου ή άλλο μέλος της εκάστοτε διοίκησης. Και εάν είστε εκεί ή βρεθήκατε κάποτε εκεί είναι για να υπηρετήσετε το Θρύλο και όχι για αποκομίσετε το οποιοδήποτε κέρδος. Και αυτό να το βάλετε καλά στο μυαλό σας κύριοι. Και οι νυν και οι πρώην! Και καλά κάνετε να το κατανοήσετε αυτό και όσοι έχετε βάλει στο μυαλό σας τον τελευταίο καιρό αλλότρια πράγματα.
Όσοι ξαφνικά θυμηθήκατε ότι είστε ΑΠΟΕΛΙΣΤΕΣ και θέλετε να εκμεταλλευτείτε την μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ για προσωπικό σας ατομικό συμφέρον - είτε πολιτικό είτε οικονομικό είτε οποιοδήποτε άλλο – καλά κάνετε να απομακρυνθείτε το συντομότερο. Αλλά και όσοι έφυγαν νύχτα και τώρα θυμήθηκαν ότι τάχα ο ΑΠΟΕΛ τους χρωστά χρήματα (και ξέρουν ποιοι είναι αυτοί) καλά κάνουν να απομακρυνθούν και αυτοί το συντομότερο. Γιατί αν κάνουμε ταμείο θα βρεθούν να «χρωστούν» πολύ περισσότερα από όσα νομίζουν ότι έχουν να παίρνουν. Και στις περιπτώσεις αυτές ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ δεν συγχωρά κύριοι. Να το θυμάστε!
Το λιγότερο που έχετε να κάνετε κύριοι του νυν Δ.Σ. είναι να βγείτε να απολογηθείτε στον κόσμο του ΑΠΟΕΛ για τα ρεζιλίκια σας και να κόψετε το κεφάλι σας να διορθώσετε την κατάσταση άμεσα πριν έρθουν τα χειρότερα. Και όσοι δεν μπορείτε ή δεν έχετε τα κότσια να το κάνετε να σηκωθείτε και να φύγετε. Να φύγετε και να μην ξαναπατήσετε. Δεν είναι ο ΑΠΟΕΛ το επιτραπέζιό σας παιχνίδι και όπως θυμηθείτε να έρχεστε στο Δ.Σ. και όποτε θυμηθείτε να φεύγετε γιατί δεν έγινε το δικό σας ή γιατί διαφωνήσατε με τους υπόλοιπους. Ο κόσμος θυμάται κύριοι! Και τον εκάστοτε προπονητή, πόσο μάλλον τον Ιβάν που έγραψε μια από τις λαμπρότερες σελίδες στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ, να τον αφήσετε να κάνει τη δουλειά του. Ο καθένας τη δουλειά του είτε είναι προπονητής είτε παίχτης είτε Δ.Σ. συμβούλιο είτε κόσμος. Γιατί κύριοι είναι με την «ξεροκεφαλιά» του Ιβάν που πήραμε το πρωτάθλημα και με την «ξεροκεφαλιά» του Ιβάν που μπήκαμε στους ομίλους του Champions League. Όσο και εάν δεν σας αρέσει, αυτή είναι η πραγματικότητα, γι αυτό να αφήσετε τον εγωισμός σας και να σκύψετε το κεφάλι να υπηρετήσετε το ΑΠΟΕΛ. Αλλιώς να πάτε στα σπίτια σας. Ναι κύριοι να πάτε τώρα που είναι γρήγορα πριν κάνετε ανεπανόρθωτες ζημιές, γιατί τότε θα έρθει η σειρά σας. Η δική σας σειρά να πληρώσετε. Και θα πληρώσετε γιατί δεν θα μπορείτε να ξεφύγετε. Και δεν θα μπορείτε να ξεφύγετε γιατί αυτός που θα σας περιμένει δεν θα είναι κανένας άλλος από τον κόσμο του ΑΠΟΕΛ. Ο πραγματικός κόσμος του ΑΠΟΕΛ που πάντα είναι δίπλα στην ομάδα όπου και αν έπαιξε ή παίζει, από το παλιό ΓΣΠ και την Αθήνα μέχρι το Βελιγράδι και τη Μαδρίτη. Και ο πραγματικός κόσμος είναι αυτός που με το υστέρημα της οικογένειάς του ακολούθησε την ομάδα και όχι αυτοί που θυμήθηκαν τώρα ότι είναι ΑΠΟΕΛΙΣΤΕΣ και έτρεξαν να κλείσουν μια VIP θέση και να ποζάρουν στην κάμερα στο αεροδρόμιο αλλά και στις φωτογραφίες για να το δημοσιοποιήσουν ότι πήγαν. Αυτός λοιπόν ο πραγματικός κόσμος είναι που θα σας περιμένει στη γωνιά να πληρώσετε!

Thios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου