Λύσεις εδώ και τώρα!

Προσωπικά δεν πιστεύουμε, όσα μέτρα και αν δοκιμάσει η ΚΟΠ η οποιαδήποτε άλλη ομοσπονδία πως πρόκειται να αλλάξει κάτι.

Οι «χούλιγκαν» έχουν αποδείξει πως ποσώς τους ενδιαφέρει αν τους κάνει παρατήρηση κάποιος αστυνομικός ή αν θυμώσει ο Αβραμίδης στο Replay. Ειδικά οι αστυνομικοί με τα όσα έχουν συμβεί στο πρόσφατο παρελθόν (βλέπε ξυλοδαρμό φοιτητή στην Λευκωσία με τα γνωστά βίντεο-ντοκουμέντα του Πολίτη) δεν φαίνεται να είναι ικανοί να επιβάλουν την τάξη σ’ αυτούς τους πραγματικά λίγους σε
αριθμό νεαρούς που ξέφυγαν πραγματικά.

Είμαι σίγουρος πως αν ζητηθεί σε μια ραδιοφωνική εκπομπή να πει ο καθένας την άποψη του ως προς τα μέτρα που θα βοηθούσαν στην επίλυση του προβλήματος, ίσως να καταλήγαμε σε ποιο σοβαρές λύσεις από αυτές που προτείνουν η ομοσπονδία και τα σωματεία κάθε φορά και αποτέλεσμα έχουν το 0!

Προσωπικά δεν πιστεύω πως υπάρχει σωτηρία. Μόνο δυο πράγματα έχουν απομείνει να δοκιμάσουμε.

1. Επιτέλους να ψηφιστούν αυστηρότατα μέτρα κατά του χουλιγκανισμού και γενικά κατά των βανδαλισμών και επεισοδίων.

Άμεση προφυλάκιση και άμεση εκδίκαση με το μικρότερο μέτρο κάποιο αριθμό μηνών φυλάκισης και απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα για πάνω από 2-3 χρόνια! Γνωρίζω πως οι αυστηρές και άμεσες ποινές είναι επικίνδυνες αφού ως γνωστό «παρά ένας αθώος φυλακή καλύτερα 10 ένοχοι ελεύθεροι», ωστόσο αναφέρομαι στις περιπτώσεις (όπως και στα πρόσφατα γεγονότα) όπου υπάρχουν βίντεο – φωτογραφίες και δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία πως πρόκειται για ένοχο.

Αν το μέτρο αυτό δεν λειτουργήσει σαν αποτρεπτικός παράγοντας τότε σίγουρα θα λειτουργίσει σαν σκούπα – αφού αυτοί που τα κάνουν θα μας αδειάσουν την γωνιά σιγά-σιγά!

2. Σε περίπτωση που δεν «δουλέψει» ούτε αυτό, τότε το μοναδικό μέτρο που μας μένει να λειτουργήσει (και σίγουρα θα έχουμε αντιδράσεις τόσο από τις μεγάλες ομάδες, όσο και από τις μικρές) είναι οι αγώνες να διεξάγονται χωρίς φιλάθλους της αντίπαλης ομάδας. Θα ζημιώσουν οι μικρές ομάδες που ο κόσμος των μεγάλων είναι το μοναδικό τους εισόδημα – θα ζημιώσουν και οι μεγάλες ομάδες που δεν θα έχουν την υποστήριξη των οπαδών τους. Ωστόσο δεν βλέπω άλλη διέξοδο και παρά να το κλείσουμε εντελώς το μαγαζί καλύτερα αυτό.

Θα συμφωνήσω πως μέχρι σήμερα από καθαρά θέμα τύχης δεν θρηνήσαμε νεκρό στα γήπεδα μας. Όταν όμως συμβεί αυτό τότε όλοι θα αναζητούμε ποιος και γιατί!

11 σχόλια:

  1. Orea.Pete tis diikisi sas os proton kai pio efikto metro na apotrepsi ta fasistaria me tis svastiges kai tin kapilia ton ellinikon simeon kai pame na to sizitisoume.
    Ta logia en efkola.Oi praksis en pou ehoun kostos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για να πάει κάποιος φυλακή πρέπει να μαρτυρήσουν 2 εναντίον του. Υπάρχουν αποελίστες με αρχίδια να μαρτυρήσουν εναντίων συν-οπαδών τους; Εσύ Δ. κάμνεις το;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προς τον πρώτο φίλο ανώνυμο:

    Κάνεις το λάθος που κάνουν όλοι. Ενώ ψάχνουμε από κοινού να βρούμε λύσεις, εσύ το πήρες από την πλευρά των δικών σου "πιστεύω" και ιδεολογιών. Αν σου απαντούσα και εγώ πίσω για τις τουρκοκυπριακές σημαίες στην κερκίδα σου, τότε θα μου απαντούσες και εσύ για κάτι άλλο, εγώ για άλλο ... και αμα βρεθούμε στο γήπεδο θα αλληλοκτυπιόμαστε. Αυτό γίνεται μέχρι σήμερα. To συγκεκριμένο άρθρο τοποθετήθηκε εκπροσωπώντας μεγάλη μερίδα Κυπρίων φιλάθλων και όχι ενώς φανατικού.

    Ανώνυμος 2

    Αμα αναγνωρίσω κάποιον στην τηλεόραση να κτυπάει κάποιον λες και είναι γκρίζος λύκος, ΦΥΣΙΚΑ και θα μαρτυρήσω εναντίων του, ΑΜΑ γνωρίζω πως θα τιμωρηθεί. Γιατί σήμερα και να πάρω θέση κανείς δεν θα ασχοληθεί μαζί μου.

    Και ναι, όταν είναι να κάνει κακό και να βλάψει τον Θρύλο, τότε δεν θα ασχοληθώ με το χρώμα της σημαίας που κρατά στο χέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Na vroume lisis?Se parakalo.Kita to ifos ton anartiseon tou blog.
    Gia ola ftei i omonia taha kai i kivernisi taha.
    Aerologies dld.THimizete m tin mizeria ton vazelon stin ellada pou gia ola ftei i kivernisi k to sistima kai i dietisia .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλά θα μας τρελλάνετε εντελώς;;; Εδώ οι οπαδοί της ομόνοιας, τύφλωσαν και τώρα ουσιαστικά σκότωσαν φιλάθλους του ΑΠΟΕΛ, και έχεις το θράσος να του ρωτάς αν υπάρχουν αποελίστες με αρχίδια να μαρτυρήσουν εναντίων συν-οπαδών και κουρουφέξαλα;;;

    Δεν ντρέπεστε λίγο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Διαφωνείτε ... και μετά λυπάστε κιόλας για τα κακώς έχοντα.

    Με τέτοια μυαλά δεν γλυτώνουμε τα θύματα. Σήμερα οι δικοί μας ... αύριο οι δικοί σας ... σήμερα κάποιο συγγενικό πρόσωπο .. αύριο κάποιος αδελφός ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είστε τα γιουσουφάκια, τα τσογλάνια, οι μπράβοι και οι πουτάνες των πολιτικών κομμάτων. Πέρκι σκοτωθείτε να μην μείνει ούτε ένας Ομονοιάτης, ούτε ένας Αποελίστας.

    ΑΕΛ. Τα σύνορα μας είναι στη Χοιροκοιτία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγω περιμενω που το παρον blog να υιοθετήσει μια αντικειμενικη σταση πληροφορησης των φιλων του αποελ για να δω εμπρακτως οτι ΟΝΤΩΣ ενδιαφερεται για εξαλειψη της ιντριγκας μεταξυ των οπαδων.
    Θα δουμε.Εδω ειμαστε για να επισημαινουμε τα λαθη(αν υπαρχουν) της λογικης αυτουνου που γραφει τα κειμενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Kai meta theloume ektonwsi apo oles tis pleyvres. Apo tin anakoinwsi tis thiras 9

    “Για αυτούς τους ανθρώπους που μας έσωσαν εμείς θα κάνουμε πολλά γιατί το αξίζουν. Ελπίζουμε σύντομα να ελευθερωθούν από την άδικη κράτηση τους και να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Είναι απόφαση μας ότι θα κάνουμε «Επιτροπή αγώνα» για να αθωωθούν οι αθώοι σύντροφοι μας και μάλιστα θα ενεργήσουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ώστε να τιμηθούν ακόμη και από την πολιτεία για την αυτοθυσία τους.”

    “Εμείς ήμασταν εκεί για να παίξουμε μπάλα και άλλα αθλήματα όπως χόκεϊ επί χόρτου και μπέιζμπολ στο μεγάλο γήπεδο”

    ELEOS! exoun to thrasos na zitoun na min katigorithoun aytoi poy poy prospathisan na dolofonisoun ena antrwpo, epeidi den einai dikos tous (opws egine kai me tous allous paliotera) kai na dikaiologoun ta adikaiologista (hokey). ayto emeine twra, na tous timisi i politi (vlepe kivernisi xristofia). aytoi opws pane tha timisoun kai tous dolofonous twn Isaak kai Solomou.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. RE anthrope.Katalavenis oti i thira 9 mila toso anefthina oso anefthina mporis na milisis esi kai ego?To thema ine to ti kamnoun oi diikisis.
    Touti tin vlakodi anakinosi emporouse na tin fkaloyn kai oi opadoi tou pansifi (intalos toys laloyn ) i oi maxites tin ano.To thema ine to ti laloyn oi diioikisis.Kai tha doume POSO THELOUN LISI STO PROVLIMA.
    Ton Isaak kai ton solomou afiste toys ekso giati DEN ANIKI SE KOMMATA I OMADES RE GMT.SEVASMOS STIS MNIMES TON

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όταν θα βγάλουν έτσι βλακώδη ανακοίνωση ο ΠΑΝΣΥΦΙ και οι Μαχητές της Ανό, τότε να μας πεις τις μπούρδες που λές για τις διοικήσεις. Αυτό που κάνεις είναι να πας την συζήτηση αλλού, εκεί που σου συμφέρει.

    Η αλήθεια είναι μια και τόλμησε να την πεις: Η πιο κάφροι οπαδοί σήμερα στην Κύπρο είναι αυτοί της θύρας 9, και πρέπει να καταδικαστούν από όλη την Κύπρο.

    Άσε τις διοικήσεις και τα κουρουφέξαλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή