ΤΕΛ(ΙΚ)ΟΣ 2009-10

Θυμάμαι, πέρσι τέτοιες μέρες (Μάιος 2009) το τέλος της ποδοσφαιρικής περιόδους 2008-2009 να βρίσκει την ομάδα μας άξια πρωταθλήτρια και όλους να δηλώνουν ότι έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο. Σε μια χρονιά μάλιστα που (ως συνήθως) αρκετοί αμφισβήτησαν τους πάντες. Και τι δεν άκουσαν οι παίκτες μας! Να θυμηθώ τον Ζεβλάκοφ που για 7 μήνες το φωνάζαμε «το νούμερο 21»; Το Πίντο που αρκετοί τον αποδοκίμαζαν ότι «βαρκέται να παίξει»; Το λεβέντη το Διονύση που άρχισε τη χρονιά ως αναπληρωματικός του Μορφή;……Ο Ιβάν και οι παίκτες όμως το …πίστεψαν. Με μια αξιοπρεπής εμφάνιση στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και κάνοντας τον αιώνιο μας αντίπαλο πελάτη. Το πίστεψαν και μας το έτριψαν στα μούτρα (και καλά μας έκαναν) φορώντας τα πορτοκαλιά μπλουζάκια «Εμείς το πιστέψαμε». Παρακολουθούσαμε ταυτόχρονα τα ρεζιλίκια στην Ανόρθωση: ενώ κατάφεραν μια από τις μεγαλύτερης επιτυχίες στην ιστορία του σωματείου τους, τη συμμετοχή στο CL (για την Ανόρθωση θεωρώ ότι η μεγαλύτερη επιτυχία ήταν το κατόρθωμα στην Τραπεζούντα γιατί τότε όλοι οι ΕΛΛΗΝΕΣ νιώσαμε και νιώθουμε περήφανοι) να τα έχουν κάνει μαντάρα. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ΄στη συνέντευξη τύπου του Ιβάν και του Τιμούρ, μετά το ΑΠΟΕΛ-Ανόρθωση στο ΓΣΠ για τα play-offs, τον Γιοβάνοβιτσς να στηρίζει τον Κετσάπαγια. Και ποιος ΑΠΟΕΛΙΣΤΑΣ δεν είπε τότε: «ρε… να μπούμεν ομίλους και δε μας νοιάζει ούτε το πρωτάθλημα ούτε το κύπελλο, να μπούμεν ομίλους και χαλάλι!»

Ήρθε ο Ιούνης, έγινε η κλήρωση, πήγαμε ΦΑΡΟΕ κερδίσαμε χαλαρά και τότε η κλήρωση έβγαλε τα αδέλφια μας από τη Σερβία. Και ποιος δεν βρήκε την κλήρωση δύσκολη και είπε «να περάσουμε την Παρτιζάν, να εξασφαλίσουμε τους ομίλους του Γιουρόπα και είμαστε μια χαρά». 29 Ιουλίου 2009: κατάμεστο το ΓΣΠ. Στο α΄ ημίχρονο ο Χιώτης πραγματοποιεί δύο σωτήριες αποκρούσεις, και το β΄ αρχίζει με το Μίρο να καρφώνει τους συμπατριώτες του. Και προς το τέλος ο… αριθμός 21 (ναι κύριοι ο Ζεβλάκοφ) να πραγματοποιεί ένα εντυπωσιακό επί τόπου άλμα και να καρφώνει για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα. Μία εβδομάδα μετά, παρά την ήττα με 1-0, παίρνουμε την πρόκριση μέσα στο καυτό Βελιγράδι με τους αδελφούς Σέρβους να χειροκροτούν. Και ποιος δεν πανηγύρισε τρελά τότε; Ήταν μέχρι εκείνη τη στιγμή η μεγαλύτερη επιτυχία της ομάδας μας στην Ευρώπη και είμαστε όλοι ευχαριστημένοι!

Έγινε και η επόμενη κλήρωση. Κοπενγχάγη! …σκούρα τα πράγματα. Έρχεται η ήττα στη Δανία και μια μικρή απογοήτευση σε όλους μας για το όνειρο των ομίλων. Δεν πειράζει είπαμε. Θα προσπαθήσουμε και ότι βγει. Τουλάχιστον μπήκαμε στους ομίλους του Γιουρόπα. Φτάνει η 26η του Αυγούστου. Το ΓΣΠ κατάμεστο και το σεντόνι να κουνάει στο κέντρο του γηπέδου (και ας έλεγαν κάποιοι ότι ήταν μίας χρήσης….).Το ξεκίνημα ονειρικό με τον Καμίλ να πετυχαίνει ένα πανέμορφο γκολ μετά από καταπληκτική μπαλιά του Μπίδη. Η συνέχεια… γνωστή (τρελαίνομαι μόνο και μόνο που θυμάμαι εκείνο το παιχνίδι). Το τέλος μας βρίσκει στους ομίλους του CL και τον Ιβάν να δακρύζει (και το σεντόνι να γίνεται πολλαπλής χρήσης!!). Πείτε μου ποιος προπονητής της σύγχρονης ιστορίας του ΑΠΟΕΛ δάκρυσε;

Μου φτάνουν μέχρι εδώ οι χαρές. Γιατί το είπα και εγώ… «να μπούμε ομίλους και δε θέλω τίποτα άλλο από την ομάδα». Τι και αν μας ειρωνεύτηκαν για εφιαλτικές Τετάρτες; Εφιαλτικές ήταν για αυτούς! Ο Θρύλος με ταξίδεψε στην Ευρώπη και μάλιστα εκτός έδρας είχε μόνο μια ήττα (2-1 από την Πόρτο). Στο Βιθέντε Καλτερόν και στο Στάμφορντ Μπριτζ στάθηκε στο ύψος του και μας έκανε περήφανους. Α… παρεμπιπτόντως θυμήθηκα και το ξεκίνημα στο Στάμφορντ Μπριτζ… ναι το νούμερο 21 που πια ήταν ο αγαπημένος μας Μάρτσιν (έστω με τα λάθη του) να σκοράρει και να μας στέλλει πιο πάνω και από τ’ αστέρια. Θυμήθηκα και το φιάσκο με τις ελληνικές σημαίες που στο τέλος μας έκανε ακόμα πιο περήφανους ΕΛΛΗΝΕΣ. Θυμάμαι να διαβάζω σε ελληνικά σάιτ τα σχόλια των αδελφών Ελλήνων να μας λένε «κρατάτε αδέλφια. Είμαστε όλοι ΑΠΟΕΛ!».

Ζούσαμε ένα όνειρο και δεν μας ένοιαζε. Και ποιος δεν πήγαινε κάθε πρωί περήφανος στη δουλειά τους γιατί ήταν ΑΠΟΕΛ. Κυρίως τις Τετάρτες και τις Πέμπτες. «Αν είναι όνειρο, ας μη ξυπνήσω» λέγαμε!

Τι και αν ξεκίνησε στραβά το πρωτάθλημα; Δεν πειράζει λέγαμε. Δεν μας νοιάζει αν είμαστε στο -7! Καταφέραμε όμως να το ανατρέψουμε και να είμαστε στο +5. Ίσως αυτό να ήταν που μας μπέρδεψε. Ξεχάσαμε τα λόγια μας και αρχίσαμε τη γκρίνια. Ναι, μπορεί να έκαναν (και έκαναν) λάθη οι διοικούντες και ο Ιβάν. Θα μου πεις για τις μετέγγραφες του Γεννάρη, το στήσιμο της ομάδας στο τάδε παιχνίδι, το χαμένο πέναλτι του Χρύση και και και ……. Και φτάσαμε στο Μάιο του 2010 να παίζουμε στον τελικό. Οκ, δεν τα καταφέραμε, δεν παίξαμε, δεν το αξίζαμε. Ο Απόλλωνας ήταν καλύτερος. Μπράβο του και συγχαρητήρια. Γιατί να κομπλεξάρουμε; Μήπως ο Αντσελότι όταν μας χειροκροτούσε και επαινούσε έπρεπε να νιώθει κομπλεξικός επειδή δεν μας κέρδισε;

Το ξέρω… θα μου πείτε προσπέρασα τις πίκρες από τις ήττες. Όχι φίλε μου, δεν τις προσπέρασα ούτε τις ξέχασα. Και να σου πω κάτι… είχε χρόνια να με πικράνει αυτή ο ομάδα. Και εγώ διαφώνησα με πολλές αποφάσεις και άσκησα κριτική (και θα έχω πάντα την άποψη μου). Και νου σου πω την αλήθεια φίλε μου; Άρχισα να γράφω αυτό το κείμενο γιατί σκέφτηκα να κάνω και εγώ την κριτική μου. Αλλά τώρα που πέρασαν οι μέρες και τα βλέπω πιο ήρεμα τα πράγματα δεν με νοιάζουν τα λάθη που έγιναν. Το μόνο που θέλω είναι να μην ξαναγίνουν τα ίδια λάθη. Γιατί λάθη θα γίνονται. Και ελπίζω αυτό να το καταλάβουν όλοι και κυρίως αυτοί που κατά την κυπριακή διάλεκτο «κοντοσυνάουνται» τούτες τις μέρες για την καρέκλα. Γιατί όπως έγραψα (http://apoelnews.blogspot.com/2009/09/blog-post_23.html) και πριν πολλούς μήνες (ίσως και να είναι επίκαιρο πάλι το ίδιο κείμενο… διαβάστε το) η ιστορία διδάσκει ότι πρέπει να διδασκόμαστε από τα λάθη μας!

Δεν ξέρω πως, αλλά θυμήθηκα τώρα το λεβέντη το Διονύση και την προσπάθεια του, τους τελευταίους μήνες για τη μικρή Μαρία (διαβάστε εδώ: «ΑΓΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ Ο ΧΙΩΤΗΣ»). Σάκη είσαι λεβέντης!

Όλα αυτά στη χρονιά 2009-2010 (τίποτα δεν είναι τυχαίο) που πολλοί την χαρακτήρισαν αποτυχημένη επειδή δεν πήραμε το πρωτάθλημα και ήμασταν φιναλίστ στο τελικό Κυπέλου.

Όχι φίλε μου, δεν νιώθω καμία αποτυχία. Και γιατί να νιώθω άλλωστε με όλα αυτά που συνέβηκαν αυτή τη χρονιά. Νιώθω περήφανος ΑΠΟΕΛΙΣΤΑΣ και ΕΛΛΗΝΑΣ! Και ευχαριστώ το Θρύλο που με ταξίδεψε...

Τελειώνοντας και επειδή φέτος έκλεισε τον κύκλο της μια ομάδα παικτών που μας χάρισαν αυτές τις χαρές, θέλω να πω ότι εμείς οι ΑΠΟΕΛΙΣΤΕΣ δεν είμαστε ούτε αχάριστοι αλλά και ούτε ξεχνάμε:

Σε ευχαριστούμε Μάρτσιν… δεν θα ξεχάσουμε τα γκολ με Παρτιζάν και Τσέλσι!

Σε ευχαριστούμε Καμίλ… δεν θα ξεχάσουμε το γκολ με Κοπενγχάγη!

Σε ευχαριστούμε Αλτίν… το πάθος σου για το ΑΠΟΕΛ μας, το εκτιμούμε ιδιαίτερα!

Σε ευχαριστούμε Αντρέα… όσο σου ζητήθηκε βοήθησες. Ίσως να μην έπρεπε να φύγεις.

Σε ευχαριστούμε Ζιάν… η προσπάθεια και η θέλησή σου (πάρα τον τραυματισμό) εκτιμήθηκε.

Σε ευχαριστούμε Μιχάλη (αν τελικά φύγεις)… η παρουσία σου για πολλά χρόνια ήταν συγκλονιστική. Ξέρουμε ότι είσαι ΑΠΟΕΛ από κούνια και ότι θα είσαι κοντά στην ομάδα που αγαπάς.

33 σχόλια:

  1. se efxaristoume breska, na paeis st anathema

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπραβο ρε λεβεντη . Ετσι βλεπω τζαι εγω τα πραματα . Αν θα εδιαλεγα μια στιγμη που τουτες ουλλες που εζησαμε θα εδιαλεγα την ισοφαριση με τιν Τσελσι στη αγγλια.τον πανικο που εγινε στην κερκιδα τζινη την ωρα τζαι το τι ενιωσαμε οσοι ημαστουν τζαμε δεν το αλλασω ουτε με το πρωταθλημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. se efxaristune mixali gia tis sotiries apokrusis me pegia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. se efxaristume mixali gia tis sotiries apokrusis me pegia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μα ποιος εισαι ρε καρακιοζη που εννα ειρωνευτεις τζιολας. τα οσα επροσφερε ο Μορφης δεν αναιρουντε ουτε με 10 εμφανισεις σκατα σαν τζινη με τιν Πεγεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μα ποιος εισαι εσυ ρε καραγκιοζη που εννα ειρωνευτης τον Μορφη? Φκαλε φαουσα. τα οσα επροσφερε δεν αναιρουντε ουτε με 10 εμφανισεις σκατα σαν τζινη με την Πεγεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. re 22:22 twra pou ena kameis 5 xronia na piaseis protathlima...ena se dw poso perifanos eisai

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 22.32 pantws 7 en tha kamoume en diko sas pronomio

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. polla kaloi pektes.. o sms,o morfis o kontis o satsias...o briskas....pou pame re

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. MARCIN ZEWLAKOW THANKS FOR THE MEMORIES

    EXTOS POU TO No21, eisoun pallikari,tziai epaggelmatias
    PAME GIA ALLA APOELARA M

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Se efxaristume paniko xatziliasi...den 8a ksexasume tis ili8ies kuventes su

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. xatziliaseis:tis korifeas tha elega diasilogikis diorganwseis

    dimosiografos:championsleague

    xatziliaseis:tis korifeas diasilogikis diorganwseis

    dimosiografos:champ

    xatziliaseis:league

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΑΝΕΛΑΒΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΟΥ ΚΥΡΙΕ ΙΒΑΝ...

    Το σημερινό άρθρο αποτελεί το πρώτο από μια σειρά δημοσιεύσεων που θα ασχολήθουν εξ ολοκλήρου με τον προπονητή της ομάδας μας. Αρκέτα από όσα θα γραφτούν αποτελούν μια ολοκληρώμενη άποψη για τον προπονητή μας η οποία αν και δημιουργήθηκε εδώ και καιρό, για το καλό της ομάδας, κρίναμε (κακώς όπως αποδείχθηκε) πως θα ήταν καλύτερα να περιμένουμε μέχρι το τέλος της σεζόν για να γράψουμε. Έχοντας ως καλύτερη και αδιαμφισβήτητη αποδειξη τον πρόσφατο τελικό, όπου ηττήθηκαμε για πολλοστή φόρα φέτος, είναι φανερό πλέον πως ο προπονητής μας δε λειτουργεί με καθαρό μυαλό και πράττει βάση των συναισθημάτων και της συμπάθειας που τρέφει για κάποιους ποδοσφαιριστές. Όπως όλα δείχνουν δεν μπορεί να κοουτσάρει την ομάδα ρεαλιστικά, αλλά ούτε και να λειτουργήσει ως ένας επαγγελματίας που έχει καθήκον πρώτα προς τους εργοδότες του, μετά στον κόσμο της ομάδας και τελευταίους τους ποδοσφαιριστές του.

    Ο Γιοβάνοβιτς φίλοι μου έχει συνδεθεί τόσο πολύ με κάποια απ’ τα «παιδιά του» (όπως χαρακτηρίζει τους ποδοσφαιριστές της ομάδας μας) που δεν μπορεί πλέον να στήσει την ομάδα με αντικειμενικά κριτήρια. Δεν εξηγείται αλλιώς η χρησιμοποίηση του Χρίστου Κόντη σε κάθε αγώνα της ομάδας σε τέτοιο βαθμό που ο παίκτης είναι ζωντανός νεκρός μέσα στο γήπεδο. Τα ίδια ισχύουν και για τους ΠουρσαΪτίδη, Μοράις και Χρύση ενώ για την περίπτωση του Κοσόφσκι τι να πούμε; Εδώ όλοκληρος ο ποδοσφαιρικός κόσμος της Κύπρου κατάλαβε εδώ και καιρό πως το παιδί τα δίνει όλα για 45-50 λέπτα γιατί δεν αντέχει άλλο, όμως ο προπονητής μας τον έχει μονίμως να αγωνίζεται για 80-90 λεπτά.

    Μπήκαμε στο ΓΣΖ για να πάρουμε ένα τρόπαιο που θα έσωζε τη χρονιά και οι μισοί παίκτες έδειχναν κουρασμένοι απ’ την προθέρμανση. Είχαμε πέντε Κύπριους ποδοσφαιριστές στον πάγκο ή εκτός αποστολής, και αγωνίστηκαν παίκτες οι οποίοι σήμερα είχαν κλειστά εισιτήρια χωρίς επιστροφή για τις πατρίδες τους. Αυτά φίλοι μου είναι «ποδοσφαιρικά εγκλήματα» τα οποία ίσως να περιμέναμε να κάνει ένας πρωτάρης προπονητής και όχι ο Γιοβάνοβιτς που γνωρίζει καλύτερα απ’ όλους τι εστί Κύπριος – ΑΠΟΕΛιστας από κούνια- ποδοσφαιριστής σε τελικό Κυπέλλου. Για μένα είναι εδώ που χάθηκε το παιχνίδι αφού παρά τα μακροπρόθεσμα προβλήματα της ομάδας που προήλθαν λόγο κακού προγραμματισμού και κούρασης, χθες σε ένα τελικό που τα δίνεις όλα για 90΄ λεπτά, παίρνεις το τρόπαιο και πάεις σπίτι να ξεκουραστείς, δεν δικαιολογείται ο προπονητής μας για τις επιλογές του.

    Σίγουρα μπορούμε να γίνουμε όλοι μετά Χριστόν προφήτες, όμως εκ πείρας και με οδηγό παλιότερους τελικούς φτάνουμε στο ασφαλές συμπέρασμα πως οι Νεκτάριος, Σατσιάς, Μ. Ηλία και ο Σολώμου (για τουλάχιστον ένα 25-λέπτο ως αλλαγή) θα είχαν καλύτερη συνεισφορά απ’ αυτούς που αν και προσπάθησαν δεν είχαν ούτε δυνάμεις αλλά ούτε και κίνητρο για να κάνουν την υπέρβαση. Γι αυτό και μόνο το γεγονός θα έπρεπε ο Γιοβάνοβιτς να αναλάβει την ευθύνη για την απώλεια του κυπέλλου αφού είναι δική του ευθύνη να «διαβάσει» τους ποδοσφαιριστές του στην προπόνηση, να διαλέξει την καλύτερη δυνατή εντεκάδα και να διαχειριστεί τον αγώνα με τέτοιο τρόπο που να φροντίσει να φέρει ένα θετικό αποτέλεσμα για την ομάδα και τον κόσμο της.

    Στον τελικό ο Γιοβάνοβιτς δήλωσε απών αφού ούτε σωστά παρέταξε την ομάδα, ούτε το σύστημα που επέλεξε έφερε αποτελέσματα αλλά ούτε και έκανε τις σωστές αλλαγές για να γυρίσει το παιχνίδι υπέρ μας. Με λίγα λόγια ο μεγάλος αποτυχημένος αυτού του τελικού ήταν ο κ. Ιβάν Γιοβάνοβιτς και γι’ αυτό το λόγο απαιτούμε να αναλάβει τις ευθύνες του, τουλάχιστον γι’ αυτό το παιχνίδι. Προς το παρόν δεν τον κρίνουμε ούτε για τον προγραμματισμό, ούτε για την κακή διαχείρηση του ρόστερ, ούτε για το αποτυχημένο «rotation» αλλά τον κρίνουμε για την απώλεια του φετινού κυπέλλου. Από αυτή εδώ τη στήλη θα επανέλθουμε τις επόμενες βδομάδες για τον προγραμματισμό, την ξεροκεφαλιά του προπονητή όσον αφορά τις μεταγραφές αλλά και για την επικείμενη γενική συνέλευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΟΜΑΔΑ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΗΝ ΚΑΝΑΤΕ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

    Μετά την απώλεια του πρωταθλήματος, ρίξαμε όλη την προσοχή στο κύπελλο, η κατάκτηση του οποίου θα καθησύχαζε για λίγο τους ευκολόπιστους οπαδούς. Και στο κύπελλο όμως φάνηκε ότι η ομάδα ήταν γυμνή αφού εκεί που έπρεπε να δείξει αν και τι αξίζει, ξέμεινε από δυνάμεις. Τα μεγάλα ζόρια τώρα αρχίζουν καθώς η ομάδα αυτή δεν μπορεί να πάει πουθενά. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων είναι γερασμένη και ξεζουμισμένη. Η αναποφασιστικότητα και η έλλειψη οράματος έφεραν τη περσινή ομάδα μοντέλο σε αυτή τη άθλια κατάσταση. Το ΑΠΟΕΛ, εξαιτίας σοβαρών λαθών, έμεινε πολύ πίσω. Η επόμενη μέρα είναι πολύ δύσκολη. Επαναπαύτηκαν όλοι στη δόξα των Ομίλων. Και όταν δεν πήγαινε καλά έβγαιναν στα ραδιόφωνα και στις τηλεοράσεις και μας έλεγαν ότι η ομάδα "τραβούσε κουπί" από τον 3ο προκριματικό γύρο, από το περασμένο καλοκαίρι. Ότι όταν οι άλλες ομάδες έπαιζαν μόνο σε πρωτάθλημα η δική μας "τραβούσε κουπί" στους Ομίλους. Τελικά αυτή δεν είναι ποδοσφαιρική ομάδα. Είναι ομάδα κωπηλασίας και κερδίζει επάξια το "Χρυσό κουπί της Χρονιάς"

    Το ΑΠΟΕΛ δεν μπόρεσε φέτος να τα βγάλει πέρα με το κρατικό παράρτημα και ούτε με τον Απόλλωνα μπόρεσε να κοντραριστεί. Με τα μυαλά, που "κουλιαντιρίζει" η διοίκηση, το ΑΠΟΕΛ, κινδυνεύει να μείνει, για πολλά χρόνια πολύ πίσω.

    Με τα λόγια και μάλιστα τα κενά, καθώς και τις αχρείαστες διακηρύξεις, δεν μπορείς να πας μπροστά. Δεν μπορείς τίποτε να κάνεις. Χρειάζεται όραμα, τόλμη, αποφασιστικότητα και βαθιά γνώση της μεταγραφικής αγοράς, που το ΑΠΟΕΛ δείχνει να μην έχει.

    Κρίμα για τον κόσμο, που είναι ο μόνος που δεν φταίει για το χάλι στο οποίο έχει περιέλθει η ομάδα. Και άλλα παλτά-δυστυχώς-να περιμένει ο κόσμος της ομάδας, γιατί δεν υπάρχουν οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις για καλά ψώνια...

    Κρύφτηκαν όλοι όσοι έλεγαν για πλήρες ΑΠΟΕΛ, για ομάδα που πήγε Ομίλους και μας έκανε περήφανους (η γνωστή κουραστική πιπίλα), για παίκτες καλύτερους από παίχτες της χοχο κτλ. Κρύφτηκαν όλοι όσοι μας αποκαλούσαν υπερβολικούς και αντιΑΠΟΕΛίστες όταν βλέπαμε και γράφαμε τι θα γινόταν. Μιλούσαμε για ανύπαρκτη διοίκηση, για ομάδα τελειωμένη, που έκλεισε ο κύκλος της, για μεταγραφές πατάτες, όλοι μηδενός εξαιρουμένου, για πρόεδρο που δεν μπορούσε να διαχειριστεί ομάδα εμβέλειας του ΑΠΟΕΛ. Κρύφτηκαν όλοι τώρα και πιπιλίζουν αναμνήσεις Ομίλων. Πού ήταν στον τελικό αλλά και όταν τους χρειάστηκε πραγματικά η ομάδα οι περιβόητες μεταγραφές μας; Πού ήταν ο Σικορά, ο Ζόρζε, ο Σκοπιανός, ο Μπρέσκα, ο Κουτσόπουλος, ο Μαρσίνιο; Πού ήταν και η εσωτερική μεταγραφή της διοίκησης εν ονόματι Παουλίστα; Θα μας απαντήσει κανείς αραγε;

    Μπορεί σε πολλούς να ακουστούν σκληρά όσα γράφονται πιο πάνω. Από περσι το Καλοκαίρι όμως από αυτή εδώ τη σελίδα φωνάζαμε και κρούαμε τον κώδωνα του κινδύνου μπας και συγκινηθεί κανείς να ενισχύσει ουσιαστικά την ομάδα. Φωνάζαμε και τον Γενάρη σε πιο έντονο ύφος. Φωνή βοώντος όμως. Και ύποπτη η ανυπαρξία της διοίκησης. Θα συνεχίσουμε κύριοι να φωνάζουμε σε ακόμα πιο έντονο ύφος για το καλό του ΑΠΟΕΛ. Όσοι είναι στην διοίκηση για προσωπικά τους συμφέροντα να πάρουν δρόμο. Όσοι παίχτες παίζουν ντέρμπι με κατεβασμένα σώβρακα να πάρουν δρόμο. Όσοι νομίζουν ότι θα αφήσουμε τον ΑΠΟΕΛ ανοχύρωτο στις ορέξεις του καθενός ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους. Ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ είναι η ασπίδα του και ποτέ δεν βρέθηκε ηττημένος.

    ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΝΙΚΗΘΗΚΑΜΕ ΠΟΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΟΜΑΔΑ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΗΝ ΚΑΝΑΤΕ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ!!

    Χατζιηλιασής...Πιο βλάκας άνθρωπος δεν γινεται!!!!

    Ιβαν είπε ότι στο ποδόσφαιρο μετρά το σήμερα και όχι το χτες και συμφωνώ απόλυτα!! Κάποιοι ακόμα ζουν στο δικό τοςυ φανταστικό και ροζ κόσμο όπως φαίνεται γιατ αυτό και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε...

    Όσοι έμειναν ακόμα στο όνειρο των ομίλων καλά κάνουν να Ξ Υ Π Ν Η Σ Ο Υ Ν ΓΡΗΓΟΡΑ γιατί με κάτι τέτοια μυαλά κολλημένα στο παρελθόν φτάσαμε στα χάλια και τη μιζέρια που φτάσαμε σήμερα. Τι να κάνω ρε τους ομίλους όταν με κερδίζει 3 φορές το παράρτημα του ακέλ με τα σώβρακα κατεβασμένα και της κάνω δώρο το πρωτάθλημα και κατάντησα μια ομάδα της σειράς στο β γύρο και στο κύπελλο????

    Να βράσω τους ομίλους όταν μετά θα πρέπει να ντρεπόμαστε να κυκλοφορούμε επειδή τα παικτάκια μας(ΟΛΟΙ ΠΛΗΝ ΧΙΩΤΗ) έπαιξαν σαν κοτούλες με χοχό και μας έκαναν ρεζίλι.

    Ποιος ζεβλάκωφ ρε???????????
    Αυτός που έκανε φέτος 5897462138 επιθετικά φάουλ και βγήκε 954612348 φορές οφσάιτ ενω την μπάλα ακουστά την έχει???????????

    Ποίος μορφής ρε??????????????
    Αυτός που πήγαμε στη Πέγεια και του έκαναν 4 σουτ και έφαγε τα 5????????????

    Ποίος παουλίστα ρε??????????????
    Αυτός που έπαιρνε 300χιλίαρικα και μας κοροίδευε???????????

    Ποίος Αντρέας ρε???????????????
    Αυτός που με την μπάλα είναι 3α ξαδέρφια και μέχρι να ξεκινήσει να τρέχει οι υπόλοιποι επέστρεφαν??????????

    Ο καθένας ό,τι θέλει και ό,τι του καπνίσει γράφει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τυφλή υποταγή στο κόμμα από τους λαγούς

    Στις 9/5, παραμονή της εορτής τους οι λαγοί γιόρτασαν το κάλπικο τους πρωτάθλημα που ήρθε με τις ευλογίες της σημερινής καθαρόαιμης Ακελικής κυβέρνησης (άσχετα αν μερικοί κομπάρσοι καρεκλοκένταυροι θέλουν και το πουλημένο ΔΗΚΟ μέρος της κυβέρνησης).

    Σε αυτή τη γιορτή λοιπόν έπεσαν επιτέλους και οι μάσκες από τους οπαδούς στο Βόρειο Πέταλο αφού με εμφαντικό τρόπο εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς το κόμμα, σκεπάζοντας την κερκίδα τους με ένα κόκκινο πανί που είχε μέσα το σήμα του ΑΚΕΛ. Οι λαγοί στη Βόρεια γνωρίζουν καλά ότι χωρίς το κόμμα δεν έχουν υπόθεση και έξυπνα προωθούν την κομματικοποίηση του ποδοσφαίρου αφού αυτό τους βολεύει στο έπακρο. Οι δήθεν επαναστάτες κομμουνιστές που στεγάζει το Βόρειο Πέταλο προσκυνάνε την κυβέρνηση και το σάπιο κατεστημένο ξέροντας ότι μόνο με την βοήθεια των κυβερνητικών μηχανισμών και των εκατομμυρίων του Μιλτή θα μπορούσαν να πανηγυρίσουν τρόπαιο εκτός από το φούτσαλ.

    Σε αυτή την πράξη ευγνωμοσύνης της θύρας εννιά δεν αναφέρθηκε κανένας δημοσιογράφος. Είναι δυνατόν κύριοι εσείς οι παsh αντικειμενικοί δημοσιογράφοι που τάχα κατακρίνεται την κομματικοποίηση του ποδοσφαίρου να μην αναφέρεστε καν στην πράξη αυτή;; Και εδώ δεν μιλάμε για κάποιο μεμονωμένο περιστατικό, η μια μικρή σημαία που αναρτήθηκε αλλά για ένα πανί που κάλυψε όλους τους γελοίους που βρέθηκαν εκεί. Είσαστε για κλάματα και τίποτε περισσότερο.

    Πέρσι βάφτηκε πορτοκαλί το Βόρειο Πέταλο, φέτος το έβαψαν από μόνοι τους κόκκινο ενώ κατά τα άλλα είναι πράσινο. Πολύχρωμο μπουρδέλο η κερκίδα σας ρε αχάπαροι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Champions League omilous or Cyprus League? Fetos pios protimouse na pianame protathlima ke na apoklinomaste apo tin Partizan? Min ta theloume ola. Den imaste i Barcelona pou ta pezei ola se 3 tamplo mexri telos. Fetos ime polly efxaristimenos me tin epytixia ton omilon.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. OLOI OI EPIKRITES KALOUNTAI NA KLEISOUN SEASON STO PANW DIAZWMA TIS DYTIKHS

    DESMEYOMAI NA TOYS GKREMMOTSAKKISW

    A.K

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Apantisi pros ton Thio pou egrapse auto to keimeno:

    Opws vlepeis pou ta sxolia i vlakeia en anikiti..oi axaparoi, oi axaristoi ke genika anthropoi pou katalavoun pou mappa osa egw katalavo pou piriniki den prokeite na swpasoun pote.

    Den iparxei pragmatikos apoelistas pou den eniose deos apo osa egrapses.. Gia tous xouligkan tou pliktrologiou ke tous mourinio tou kanape exo na tous po na sinexisoun na kathonte anapautika ston kanape tous ke na kanoun midenistiki kritiki. Oso ke na prospathoun den tha tous perasei.

    Omos egw, esi kai oi ipoloipoi PERIFANOI APOELISTES tha ta poume stin kerkida kai sta taksidia tou thrilou pou tha mas afikoun apentarous ke fetos.

    THRILE THEE TAKSIDEPSE MAS. DEN KSENERONOUME POTE


    ALEKOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αλέκο μαζί σου

    Δεν υπάρχει ΑΠΟΕΛίστας που να μην συγκηνήθηκε.

    Όσο για τους υπόλιπους, ρε κοπέλια, πίσω στο μαντρί σας. Άιντε στα κατεχόμενα

    ΑΠΟΕΛ ΑΠΟΕΛ ΑΠΟΕΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ρε τουρκοκύπριοι κανή. είσαστε ούλοι πολλά πελοί του keyboard. Άτε είπετε ότι σας ήπαν να πείτε, εδίξετε την "πελάρα σας", "εφοηθήκαμε" σας, άτε χόχοι μου στο θκιάολο τωρά. εκεί στην Αγκυρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. xatziliaseis:tis korifeas tha elega diasilogikis diorganwseis

    dimosiografos:championsleague

    xatziliaseis:tis korifeas diasilogikis diorganwseis

    dimosiografos:champ

    xatziliaseis:league

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΟΜΑΔΑ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΗΝ ΚΑΝΑΤΕ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

    Μετά την απώλεια του πρωταθλήματος, ρίξαμε όλη την προσοχή στο κύπελλο, η κατάκτηση του οποίου θα καθησύχαζε για λίγο τους ευκολόπιστους οπαδούς. Και στο κύπελλο όμως φάνηκε ότι η ομάδα ήταν γυμνή αφού εκεί που έπρεπε να δείξει αν και τι αξίζει, ξέμεινε από δυνάμεις. Τα μεγάλα ζόρια τώρα αρχίζουν καθώς η ομάδα αυτή δεν μπορεί να πάει πουθενά. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων είναι γερασμένη και ξεζουμισμένη. Η αναποφασιστικότητα και η έλλειψη οράματος έφεραν τη περσινή ομάδα μοντέλο σε αυτή τη άθλια κατάσταση. Το ΑΠΟΕΛ, εξαιτίας σοβαρών λαθών, έμεινε πολύ πίσω. Η επόμενη μέρα είναι πολύ δύσκολη. Επαναπαύτηκαν όλοι στη δόξα των Ομίλων. Και όταν δεν πήγαινε καλά έβγαιναν στα ραδιόφωνα και στις τηλεοράσεις και μας έλεγαν ότι η ομάδα "τραβούσε κουπί" από τον 3ο προκριματικό γύρο, από το περασμένο καλοκαίρι. Ότι όταν οι άλλες ομάδες έπαιζαν μόνο σε πρωτάθλημα η δική μας "τραβούσε κουπί" στους Ομίλους. Τελικά αυτή δεν είναι ποδοσφαιρική ομάδα. Είναι ομάδα κωπηλασίας και κερδίζει επάξια το "Χρυσό κουπί της Χρονιάς"

    Το ΑΠΟΕΛ δεν μπόρεσε φέτος να τα βγάλει πέρα με το κρατικό παράρτημα και ούτε με τον Απόλλωνα μπόρεσε να κοντραριστεί. Με τα μυαλά, που "κουλιαντιρίζει" η διοίκηση, το ΑΠΟΕΛ, κινδυνεύει να μείνει, για πολλά χρόνια πολύ πίσω.

    Με τα λόγια και μάλιστα τα κενά, καθώς και τις αχρείαστες διακηρύξεις, δεν μπορείς να πας μπροστά. Δεν μπορείς τίποτε να κάνεις. Χρειάζεται όραμα, τόλμη, αποφασιστικότητα και βαθιά γνώση της μεταγραφικής αγοράς, που το ΑΠΟΕΛ δείχνει να μην έχει.

    Κρίμα για τον κόσμο, που είναι ο μόνος που δεν φταίει για το χάλι στο οποίο έχει περιέλθει η ομάδα. Και άλλα παλτά-δυστυχώς-να περιμένει ο κόσμος της ομάδας, γιατί δεν υπάρχουν οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις για καλά ψώνια...

    Κρύφτηκαν όλοι όσοι έλεγαν για πλήρες ΑΠΟΕΛ, για ομάδα που πήγε Ομίλους και μας έκανε περήφανους (η γνωστή κουραστική πιπίλα), για παίκτες καλύτερους από παίχτες της χοχο κτλ. Κρύφτηκαν όλοι όσοι μας αποκαλούσαν υπερβολικούς και αντιΑΠΟΕΛίστες όταν βλέπαμε και γράφαμε τι θα γινόταν. Μιλούσαμε για ανύπαρκτη διοίκηση, για ομάδα τελειωμένη, που έκλεισε ο κύκλος της, για μεταγραφές πατάτες, όλοι μηδενός εξαιρουμένου, για πρόεδρο που δεν μπορούσε να διαχειριστεί ομάδα εμβέλειας του ΑΠΟΕΛ. Κρύφτηκαν όλοι τώρα και πιπιλίζουν αναμνήσεις Ομίλων. Πού ήταν στον τελικό αλλά και όταν τους χρειάστηκε πραγματικά η ομάδα οι περιβόητες μεταγραφές μας; Πού ήταν ο Σικορά, ο Ζόρζε, ο Σκοπιανός, ο Μπρέσκα, ο Κουτσόπουλος, ο Μαρσίνιο; Πού ήταν και η εσωτερική μεταγραφή της διοίκησης εν ονόματι Παουλίστα; Θα μας απαντήσει κανείς αραγε;

    Μπορεί σε πολλούς να ακουστούν σκληρά όσα γράφονται πιο πάνω. Από περσι το Καλοκαίρι όμως από αυτή εδώ τη σελίδα φωνάζαμε και κρούαμε τον κώδωνα του κινδύνου μπας και συγκινηθεί κανείς να ενισχύσει ουσιαστικά την ομάδα. Φωνάζαμε και τον Γενάρη σε πιο έντονο ύφος. Φωνή βοώντος όμως. Και ύποπτη η ανυπαρξία της διοίκησης. Θα συνεχίσουμε κύριοι να φωνάζουμε σε ακόμα πιο έντονο ύφος για το καλό του ΑΠΟΕΛ. Όσοι είναι στην διοίκηση για προσωπικά τους συμφέροντα να πάρουν δρόμο. Όσοι παίχτες παίζουν ντέρμπι με κατεβασμένα σώβρακα να πάρουν δρόμο. Όσοι νομίζουν ότι θα αφήσουμε τον ΑΠΟΕΛ ανοχύρωτο στις ορέξεις του καθενός ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους. Ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ είναι η ασπίδα του και ποτέ δεν βρέθηκε ηττημένος.

    ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΝΙΚΗΘΗΚΑΜΕ ΠΟΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΟΜΑΔΑ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΗΝ ΚΑΝΑΤΕ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ!!

    Χατζιηλιασής...Πιο βλάκας άνθρωπος δεν γινεται!!!!

    Ιβαν είπε ότι στο ποδόσφαιρο μετρά το σήμερα και όχι το χτες και συμφωνώ απόλυτα!! Κάποιοι ακόμα ζουν στο δικό τοςυ φανταστικό και ροζ κόσμο όπως φαίνεται γιατ αυτό και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε...

    Όσοι έμειναν ακόμα στο όνειρο των ομίλων καλά κάνουν να Ξ Υ Π Ν Η Σ Ο Υ Ν ΓΡΗΓΟΡΑ γιατί με κάτι τέτοια μυαλά κολλημένα στο παρελθόν φτάσαμε στα χάλια και τη μιζέρια που φτάσαμε σήμερα. Τι να κάνω ρε τους ομίλους όταν με κερδίζει 3 φορές το παράρτημα του ακέλ με τα σώβρακα κατεβασμένα και της κάνω δώρο το πρωτάθλημα και κατάντησα μια ομάδα της σειράς στο β γύρο και στο κύπελλο????

    Να βράσω τους ομίλους όταν μετά θα πρέπει να ντρεπόμαστε να κυκλοφορούμε επειδή τα παικτάκια μας(ΟΛΟΙ ΠΛΗΝ ΧΙΩΤΗ) έπαιξαν σαν κοτούλες με χοχό και μας έκαναν ρεζίλι.

    Ποιος ζεβλάκωφ ρε???????????
    Αυτός που έκανε φέτος 5897462138 επιθετικά φάουλ και βγήκε 954612348 φορές οφσάιτ ενω την μπάλα ακουστά την έχει???????????

    Ποίος μορφής ρε??????????????
    Αυτός που πήγαμε στη Πέγεια και του έκαναν 4 σουτ και έφαγε τα 5????????????

    Ποίος παουλίστα ρε??????????????
    Αυτός που έπαιρνε 300χιλίαρικα και μας κοροίδευε???????????

    Ποίος Αντρέας ρε???????????????
    Αυτός που με την μπάλα είναι 3α ξαδέρφια και μέχρι να ξεκινήσει να τρέχει οι υπόλοιποι επέστρεφαν??????????

    Ο καθένας ό,τι θέλει και ό,τι του καπνίσει γράφει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Επειδή δε θέλω να μπω στη διαδικασία (και ούτε έχω την ανάγκη να το κάνω) να δικαιολογήσω τα γραφόμενά μου, θέλω να πω απλά ότι:
    1. αυτές είναι οι απόψεις μου και το πως νιώθω σας ΑΠΟΕΛΙΣΤΑΣ (και από ότι φαίνεται και αρκετοί άλλοι)
    2. αν κάποιος διαφωνεί, μπορεί να το θέσει απλά και σε νορμάλ πλαίσια χωρίς μηδενισμούς, ειρωνείες και βρισιές. Καλύτερα θα ήταν να γράψει την άποψή του και να μας την στείλει να τη δημοσιεύσουμε.
    3. αν κάποιος πάλι δε μπορεί να χωνέψει τι γράφουμε ας μη μας διαβάζει.
    4. και αν κάποιος...βρίσκει όλα λάθος και τίποτα καλό σε τούτην την ομάδα (που δεν είναι μόνο ποδοσφαιρική ομάδα για μας)ας... αλλάξει ομάδα.
    5. δεν έχουμε πρόβλημα να σχολιάζουν και οπαδοί άλλων ομάδων, φτάνει να το δηλώνουν (δηλαδή να μην κρύβονται!) και να γράφουν χωρίς να βρίζουν και να προκαλούν
    6. οποιαδήποτε σχόλια περιέχουν βρισιές θα σβήνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @ΑΝΕΛΑΒΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΟΥ ΚΥΡΙΕ ΙΒΑΝ...

    Φίλε θα ήταν καλύτερο να δήλωνες καταρχήν έστω κάποιο ψευδόνυμο για αναφορά και διάλογο.

    Όσο για τον τελικό και το ότι θα σωζόταν η χρονιά, ίσως αυτό όμως και να αποπροσανατόλιζε απο τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν φέτος. Αφού έτσι ήρθαν τα πράγματα ας το δούμε και ως ευκαιρία για σοβαρή εξέταση των καταστάσεων και ανανέωση χωρίς συναισθηματισμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @Αλέκος: φίλε μου εμείς θα είμαστε εκεί και του χρόνου ανανεώνοντας το διαρκείας. θα είμαι εκεί και για καλόπιστη κριτική σε όλους. Βεβιασμένες κινήσεις (όπως να φύγει ο Ιβαν) είναι ερασιτεχνισμοί και οπαδιλίκια. Μήπως ο Φέρκιουσον πιάνει κάθε χρόνο πρωτάθλημα; Μόνο σε σκοτεινές δεκαετίες γινόταν αυτό.

    @ΟΜΑΔΑ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΗΝ ΚΑΝΑΤΕ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ!!
    νομίζω σου απάντησε ο φίλος 00:49 "Fetos pios protimouse na pianame protathlima ke na apoklinomaste apo tin Partizan?"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ελεος πλεον. Ποση αχαριστια. Εν αντρεπεστε ρε?
    ΑΣΣΙΧΤΙΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή