ANTI-FA του γλυκού νερού…

Συχνά γινόμαστε μάρτυρες συνθημάτων, πανό, φανελών κτλ οπαδών της ομόνοιας με την αντιφασιστική ένδειξη ANTI-FA (anti fascism).

Επειδή οι καημένοι δεν ξέρουν ή δεν θέλουν να θυμούνται την ιστορία τους, θα τους την θυμίσουμε εμείς και μάλιστα αντιγράφοντας τα λόγια ενός δικού τους, ενός μέλους της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, του Λ. Σκαλιστή:

"Θυμούμαι πολύ καλά ότι το ΑΚΕΛ εμπόδιζε το δημοσιογραφικό του όργανο, την Χαραυγή, να μιλά και να γράφει για τους «μαύρους» συνταγματάρχες της Αθήνας, για να μην τους προκαλούν, όπως έλεγε ο μακαρίτης Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Παπαϊωάννου και ο υπεύθυνος της επαγρύπνησης, μακαρίτης Γιάννης Κατσουρίδης.


Εκεί που θα έγραφε η Χαραυγή για τους πραξικοπηματίες της Ελλάδας, έπρεπε να ήταν αρκετά προσεκτική και, παρόλες τις οδηγίες του καθοδηγητικού πυρήνα του ΑΚΕΛ, εξαιτίας της ύπαρξης γνήσιων δημοκρατικών πατριωτών συντακτών της, παρέβαιναν τις εντολές του και δημοσίευαν κριτικές αυστηρές για τη χούντα των Αθηνών και το ρόλο της στην Κύπρο.


Ορισμένα άλλα βασικά δεδομένα αποδεικνύουν ότι το ΑΚΕΛ δεν αγωνίστηκε ενάντια στην κύρια αιτία για το πραξικόπημα στην Κύπρο, δηλαδή την χούντα των Αθηνών που τα πλοκάμια της έφταναν στην Κύπρο, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις συνεργάστηκε μαζί της.


Στο μητρώο της «Ομόνοιας», το πρώτο μέλος ήταν ο Ασλανίδης [Υπουργός Αθλητισμού της Χούντας], ένας από τους πρωτεργάτες του πραξικοπήματος στην Ελλάδα. Η φωτογραφία του ήταν αναρτημένη στους τοίχους της Ομόνοιας. Όταν ήρθε ο δικτάτορας Παπαδόπουλος στην Κύπρο, οι πρώτοι που πήγαν στη δεξίωση του Προεδρικού ήταν η ηγεσία του ΑΚΕΛ, ενώ άλλοι πολιτικοί παράγοντες απέφυγαν να πάρουν μέρος. Όταν εγίνοντο διαδηλώσεις από μέρους των ομάδων Λυσσαρίδη ενάντια στην χούντα, ο επαγρυπνητής του ΑΚΕΛ μακαρίτης Κατσουρίδης, από μέρους της ηγεσίας του ΑΚΕΛ έδιδε οδηγίες να παν τα στελέχη της επαγρύπνησης να διαλύσουν τη διαδήλωση, γιατί είναι προβοκάτσια που στήνει ο γιατρός, ενώ τότε οι αγωνιστές έτρωγαν ξύλο από χουντικούς, κι αυτό δείχνει ότι έπαιζαν οι επαγρυπνιστές του ΑΚΕΛ το παιχνίδι των χουντικών."

Λ. Σκαλιστής (πρώην μέλος ΚΕ ΑΚΕΛ), «Οι προσωπικές μου ματυρίες για τον ρόλο του ΑΚΕΛ στο πραξικόπημα του 1974″, 1988.

Με απλά λόγια, όχι μόνο δεν αντιστάθηκαν στον φασισμό όταν έπρεπε, αλλά προσκύνησαν ότι πιο αντιδημοκρατικό και ότι πιο φασιστικό παρουσιάστηκε μπροστά τους στην σύγχρονη ιστορία! Τα έκαναν πλακάκια (επειδή έτσι βόλευε) με την Χούντα των Αθηνών! Ναι, με αυτούς που έστρεψαν τα τάνκς στο Προεδρικό, αυτούς που έκαναν πραξικόπημα και ανέτρεψαν τον Μακάριο!

ΥΓ: Για το άλλο σύμβολο τους, τον Che (Ernesto Guevara), θα επανέλθω σύντομα για να τους αποδείξω γιατί ΔΕΝ δικαιούνται να τον επικαλούνται…

19 σχόλια:

  1. Έτσι! Βγάλτε τα όλα στη φόρα. Η ιστορία είναι εκεί και δεν ξεγράφεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O Che ine morfi epanastasis.kamia sxesi me ta akelikou8kia!oute istoria exoun,oute tipota!ine rifkia!
    Btw kai episima telos o mario breska!epitelous!ine kini sinenesi ara glitosame kai kapia lefta!:D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. re paidia je na 3eroun oti kamnoun la8os ta kommounia je na 3eroun pia ine h ali8kia den prokite na thn paradektoun POTEEEE!!!! adikos kopos...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ καλό άρθρο!
    περιμένουμε κιάλλα τέτοια και ειδικά αυτό με τον Τσε. :)

    tom cy Είτε το παραδέχονται είτε όχι η αλήθεια πρέπει να λέγετε!

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Α! Να δηλώσω και την χαρά μου που φεύγει ο πασhis από την ομάδα!

    «Η Εταιρεία ΑΠΟΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΤΔ ανακοινώνει τη λύση συνεργασίας κοινή συναινέσει με τον ποδοσφαιριστή Mario Breska.
    Η Εταιρεία ευχαριστεί τον ποδοσφαιριστή για τις υπηρεσίες του και του εύχεται κάθε επαγγελματική επιτυχία.»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. olokliro to dimosievma apo to protathlima.com:

    Toυς τελευταίους μήνες κυκλοφορεί στα ποδοσφαιρικά στέκια, οτι ο Αριάν Μπεκιάϊ, μπήκε στη "μαύρη λίστα" της Ανόρθωσης, επειδή φέρεται να είχε μειωμένη απόδοση στον αγώνα με την Ομόνοια στο "Αντώνης Παπαδόπουλος" (έχασε 1-3 η Κυρία).

    Μάλιστα οι ...σεναριογράφοι προχώρησαν και ένα βήμα παρακάτω, λέγοντας οτι μερικές μέρες μετά τον αγώνα πήγε στην τράπεζα και εξαργύρωσε μια επιταγή, η οποία (σύμφωνα πάντα με τους σεναριογράφους) αποτέλεσε το "δώρο" κάποιων για να έχει μειωμένη απόδοση!

    Ο Αλβανός διεθνής πορτιέρο, σε σημερινή του συνέντευξη στην εφημερίδα "Sport Day" σχολιάζει όλα αυτά τα σενάρια. "Προκαλώ αν είναι άντρας (σ.σ. αυτός που δήθεν κρατά ή είδε τέτοια επιταγή) να βγεί να τη δώσει στη δημοσιότητα. Δεν μιλάω με αλήτες, όλα είναι ανοησίες. Δεν ξέρω ποια συμφέροντα εξυπηρετούν".

    Ο Αριάν Μπεκιάϊ, μεταξύ άλλων στην τρισέλιδη συνέντευξη του, δηλώνει πως δεν φεύγει απο την Ανόρθωση, επειδή δεν είναι στα πλάνα του προπονητή Γκιγιέρμο Όγιος. Αναφέρεται στις συζητήσεις που είχε με τον Αργεντινό προπονητή:

    "Επισήμως μου ανάφεραν οτι δεν είμαι στα πλάνα του προπονητή. Όμως, ο ίδιος δεν μου είπε κάτι τέτοιο. Οι δικαιολογίες που μου είπαν είναι αστείες. Μετέφεραν τις ευθύνες ο ένας στον άλλο. Είχα δυο συζητήσεις με τον προπονητή. Στη μία μου είπε οτι θα έλθει ένας Σλοβάκος (σ.σ. προφανώς εννοούσε τον Κόζατσικ) που δεν ήταν δική του επιλογή και στην δεύτερη συζήτηση μου είπε για ένα Αργεντινό (σ.σ. προφανώς εννοούσε τον Αρκουέγιο) που ήταν δική του επιλογή".

    vevea afto to 3erame oloi(ke me ton della), alla na pou vgike kati sthn fora, parolo pou ime sigouros oti den 8a proxorrisei allo to 8ema...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. pantws gia ton della pou isxioun ta idia anarotieme pws kataferan na ton ''ri3oun'', afou eperne peripou 600000 evrw sthn ano(skeftite posa tou edwsan gia na ton ''ri3oun''!!!) ke ine ke evrwpaikos prwtathlitths to 2004 me thn ellada ke enas kata3iomenos pektis!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Βιβλία τύπου Σκαλιστή, δεν διδάσκονται στις κατασκηνώσεις της εδον, δεν συζητιούνται στα πηγαδάκια της πεο, δεν αναφέρονται καν στις ενδοακελικες συζητήσεις, αγνοούνται και παραμερίζονται επιδεικτικά από τα ακελοκρατούμενα ΜΜΕ (plus, astra, χαραυγη κλπ).
    Ε ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ?!!!!

    Οσο για την οικειοποίηση του ονόματος του Τσε από τους χοχους, αλλα και το καπέλωμα του από τους δήθεν αριστερούς νέοκυπριους θα τα πούμε όταν επανέλθεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Sotos 79 γιατί ρωτάς για τον Μπίδη; Άκουσες κάτι;

    APOEL ULTRAS 1979 νομίζω δεν είναι απόσπασμα από βιβλίο αλλά από κάποια συνέντευξη του Σκαλιστή που δημοσιεύτηκε σε εφημερίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. btw to plus exei to o proedros ths ael! Efien to akel pou mesa! Oi pws kamnei diafora

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Να θυμίσουμε επίσης ότι κερνούσαν και γλυκό καρυδάκι στους πραξικοπηματίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Zeus en akousa kt! apla jai emena erotisanme j en e3era!! giauto rt!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλα ρε γελιοι, εσεις δηλαδη επιρριπτετε ευθυνες στην Χουντα του Γ.Παπαδοπουλου για το πραξικόπημα? Οι χουντικοι προδωσαν την Κυπρο ή μηπως οι σημερινοι δημοκρατες και τεως αξιωματικοι της κυβερνησης Ιωαννιδη ?
    Διαβαστε και λιγο ιστορια και αστε τις παρλαπιπες για τους χοχους.
    Εγω ειμαι Απολλωνιστας σταρχιδια μας και για τους 2 σας αλλα η Θυρα9 ειναι κατα του akel, Πως εσεις αναφερεστε στο akel για να κραξετε την θυρα9? αλλανταλλον αληλουγια...

    Μαθαμε αλλονα.. αποελιστες αντιφα και αντιχουντικοι.. μαλιστα.
    οτι χορευκω παιζε μου δηλαδη.
    φανταζομαι καλα οτι ειστε συναγερμικα κοπροσκυλλα. και αδιαβαστοι και ανιστορητοι και ανιδεοι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή