Τα σενάρια πρόκρισης στους 16 του Champions League

Αναλυτικά, το ΑΠΟΕΛ προκρίνεται στους 16 εάν:

1) Κάνει μία νίκη στα επόμενα δύο παιχνίδια. Με 11 βαθμούς η Πόρτο δεν μπορεί να τον φτάσει, ακόμη και με δύο νίκες στα τελευταία δύο παιχνίδια.

2) Κάνει δύο ισοπαλίες κόντρα σε Ζενίτ και Σαχτάρ. Με 10 βαθμούς, ο ΑΠΟΕΛ περνάει και η άλλη θέση θα κριθεί ανάμεσα στην Πόρτο και την Ζενίτ στην τελευταία αγωνιστική.

3) Η Πόρτο δεν πάρει έξι βαθμούς στα τελευταία δύο παιχνίδια. Ακόμη κι αν ο ΑΠΟΕΛ χάσει και τα δύο ματς που του απομένουν, οι Πορτογάλοι θα πρέπει να πάρουν δύο νίκες για να ξεπεράσουν την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα, ο ΑΠΟΕΛ είναι στους "16".

Πέρα από αυτά τα τρία σενάρια, ο ΑΠΟΕΛ μπορεί να προκριθεί και με ισοπαλία κόντρα στη Ζενίτ. Σε αυτήν την περίπτωση, ο κυπριακός σύλλογος θα μείνει πάνω από τη Ζενίτ στη βαθμολογία και θα θέλει απλά μία νίκη της Πόρτο επί των Ρώσων στο "Ντραγκάο" για να είναι αδιάφορος στο δικό του ματς κόντρα στη Σαχτάρ στο "ΓΣΠ".

Επίσης, με μία μόνο ισοπαλία κόντρα στη Σαχτάρ, ο ΑΠΟΕΛ θα φτάσει στους 9 βαθμούς, με τη Ζενίτ να έχει 10. Ο σύλλογος του Γιοβάνοβιτς σε αυτήν την περίπτωση δεν θέλει με τίποτα η Πόρτο να πάρει τη νίκη στην τελευταία αγωνιστική κόντρα στους Ρώσους.

Όπως γίνεται κατανοητό, η νίκη του ΑΠΟΕΛ επί της Πόρτο ήταν η αρχή για την πρώτη πρόκριση κυπριακής ομάδας στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Με λίγη σοβαρότητα και πολλή... τρέλα και ενθουσιασμό, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα γράψει το όνομά της με "χρυσά" γράμματα στην ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου...

5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (23 Νοεμβρίου 2011)
Ζενίτ-ΑΠΟΕΛ
Σαχτάρ-Πόρτο
6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (6 Δεκεμβρίου 2011)
Πόρτο-Ζενίτ
ΑΠΟΕΛ-Σαχτάρ

(Από το contra.gr)


Το αφιέρωμα του Eurosport στην πορεία του ΑΠΟΕΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου