Οι Έλληνες και οι Γαλάτες (με αφορμή τη νίκη του ΑΠΟΕΛ επί της Πόρτο)Με αφορμή τη νέα μεγαλειώδη επιτυχία του ΑΠΟΕΛ στην Ευρώπη, λάβαμε το πιο κάτω μήνυμα από κάποιο Ελλαδίτη αναγνώστη:
Οι Έλληνες μοιάζουν πάρα πολύ με τους Γαλάτες όπως περιγράφονται στο comic Asterix & Ovelix . Μαλώνουν συνέχεια , κάνουν πολύ χαβαλέ , ξέρουν όλοι τα πάντα , γουστάρουν να περνάνε καλά , δεν αντέχουν την κακοφωνία και άλλα .

Η μεγαλύτερη ομοιότητα με τους Γαλάτες (του comic) όμως όπως την αντιλήφθηκα διαβάζοντας την πρόσφατη αλλά και παλιότερη ιστορία είναι η συμπεριφορά τους όταν πολεμούν . Δεν βλέπουν την ώρα να ορμήξουν , δεν τους νοιάζει πόσοι είναι οι αντίπαλοι , συναγωνίζονται ποιος θα πολεμήσει πρώτος και καλύτερα , και πάντα (είτε νικούν είτε χάνουν) δίνουν ένα καλό μάθημα στους αντιπάλους τους .

Η μεγαλύτερη διαφορά τώρα των Ελλήνων με τους Γαλάτες (του comic ενοείται) είναι ότι οι πρώτοι δεν πίνουν μαγικό ζωμό . Δεν τον χρειάζονται γιατί όταν ήταν μικροί βγήκαν από Ελληνίδα μήτρα. Ευχαριστώ για την μεγάλη χαρά που μου δώσατε αδέρφια!!!!

Ελλαδίτης Έλληνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου