Η ΑΕΛ για τη λασπολογία της ομόνοιας!

"Μήπως η Ομόνοια έλπιζε ότι τα πολλά συνεχόμενα παιχνίδια ΑΕΛ-ΑΠΟΕΛ και τα ενδιάμεσα τους, θα προκαλούσαν φθορά και προβλήματα στις δύο ομάδες και θα αποκτούσε πλεονέκτημα έναντι των δύο για τη συνέχεια του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου; "

(Παραθέτουμε αυτούσια την ανακοίνωση της ΑΕΛ χωρίς δικά μας σχόλια…)


Δια της παρούσης η ΑΕΛ τοποθετείται για την αλλαγή ημερομηνίας του επαναληπτικού αγώνα Κυπέλλου με το ΑΠΟΕΛ και θέλει να βάλει τέλος στη λασπολογία και τα υπονοούμενα που προκαλεί η Ομόνοια με τις ανακοινώσεις της.
Η ΑΕΛ ήταν, είναι και θα συνεχίσει να είναι υπερασπιστής της διεξαγωγής των αθλητικών διοργανώσεων με ίσους όρους για όλες τις ομάδες και της εφαρμογής των κανόνων αθλητικής δεοντολογίας και σε καμία περίπτωση δεν δεχόμαστε μαθήματα fair play και δεοντολογίας από ομάδες που επαλειμμένα ενήργησαν χωρίς να τα λάβουν καν υπόψη τους.
Ξεκαθαρίζουμε ότι μετά τη κλήρωση του Κυπέλλου, η ΑΕΛ ανέλαβε πρωτοβουλία και ζήτησε από το ΑΠΟΕΛ να συναινέσει στο αίτημα μας για αλλαγή ημερομηνίας του επαναληπτικού αγώνα Κυπέλλου. Θεωρούμε αδιανόητο, παντελώς άδικο και ανθρωπίνως αδύνατο για μια ομάδα, να δώσει πέντε σημαντικούς αγώνες σε 15 μέρες και μάλιστα οι τρεις από αυτούς να είναι ντέρμπι ανάμεσα σε δύο ομάδες με πρωταγωνιστικούς στόχους.

Αν ο επαναληπτικός αγώνας του Κυπέλλου, διεξαγόταν τη 1η Φεβρουαρίου, θα ήταν εξοντωτικός για την ομάδα μας ενώ το ΑΠΟΕΛ δεν θα αποκόμιζε κανένα ουσιαστικό κέρδος ενόψει των ευρωπαϊκών του υποχρεώσεων. Για αυτό και η ΚΟΠ έγκρινε το κοινό μας αίτημα.
Μας προκαλεί μεγάλη απορία και μας προβληματίζει ο σκοπός των ανακοινώσεων της Ομόνοιας. Θεωρεί  σωστό και δεοντολογικό η Ομόνοια, σε δύο διοργανώσεις που όλες οι ομάδες πρέπει να αγωνίζονται  επί ίσοις όροις, δύο εκ των διεκδικητών των δύο στόχων, να αγωνιστούν σε πέντε σημαντικά παιχνίδια μέσα σε δεκαπέντε μέρες; Η Ομόνοια θα αποδεχόταν να παίξει τόσα παιχνίδια μέσα σε λίγες μέρες; Μήπως η Ομόνοια έλπιζε ότι τα πολλά συνεχόμενα παιχνίδια ΑΕΛ-ΑΠΟΕΛ και τα ενδιάμεσα τους, θα προκαλούσαν φθορά και προβλήματα στις δύο ομάδες και θα αποκτούσε πλεονέκτημα έναντι των δύο για τη συνέχεια του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου; Ποιά ζημιά προκάλεσε στην Ομόνοια η αλλαγή ημερομηνίας του επαναληπτικού;
Η απόφαση της ΚΟΠ να εγκρίνει το κοινό αίτημα ήταν απόλυτα σωστή και λογική καθώς η ενδεχόμενη διεξαγωγή του αγώνα τη 1η Φεβρουαρίου θα ήταν εξοντωτική για την ομάδα μας, δεν θα έδινε κανένα όφελος στην ομάδα που επάξια μας εκπροσωπεί στην Ευρώπη και θα ενίσχυε τη προκατάληψη, ότι οι διοργανώσεις δεν διεξάγονται επί ίσοις όροις.
Θεωρούμε λοιπόν, ότι η ανακοίνωση μας αυτή δίνει τις απαραίτητες εξηγήσεις σε όσους έχουν απορίες για την αλλαγή της ημερομηνίας. Ελπίζουμε ότι δεν χρειαστεί να αναλύσουμε τη δεοντολογία διεξαγωγής των διοργανώσεων επί ίσοις όροις και τη διαφάνεια του Κυπριακού ποδοσφαίρου.

2 σχόλια:

  1. Είναι ολοφάνερο πλέον, ότι οι χόχοι εδώ και χρόνια προσπαθούν να περάσουν την προπαγάνδα τους εναντίον του ΑΠΟΕΛ, με σκοπό να μειώνουν την ομάδα μας.

    Δυστυχώς, για αρκετά επίσης χρόνια, κατάφεραν να στρέψουν εναντίον μας και φιλικά - όμορα σωματεία όπως αυτά της Ανόρθωσης, του Απόλλωνα και της ΑΕΚ.

    Σ' αυτό βάλαμε κι εμείς το λιθαράκι μας, με την βλάκώση συμπεριφορά μας του τύπου "ΑΠΟΕΛ εναντίον όλων" και παρομοίου τύπου συμπεριφορές.

    ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΒΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΥΠΟΚΛΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ.

    Επιτέλους, οι οπαδοί μας, ας κάψουν το συγκεκριμένο πανό κι ας αλλάξουν συμπεριφορά. ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΦΙΛΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΗ ΣΩΜΑΤΕΙΑ...

    ΜΟΝΟΝ ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΠΟΥΜΕΡΑΓΚ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. oti ke na leei i omonoia emeis ts diksame ps san omada ps aksizoume kltr apo ekns ke peksame me tn kltri omada ts uefa an epezan ekn apo t proto emixrono itn na ts vln toulaxisto 1 me 2 emeis t pigame pli kltra ke anteksame t proto emigxrono ke dn ms t evalan t gaol ke ms t evln sto 2oro emigxrono afto eine p leme mia kipriaki omada eftase pla pio psila apo opia omada dn t katafere stn kipro

    ΑπάντησηΔιαγραφή