Απολογισμός αγωνιστικής περιόδου 2011-2012


Τώρα που όλα τελείωσαν, είναι η ώρα να κάνουμε ένα απολογισμό της ομάδας για την χρονιά που μας πέρασε για να δούμε κατά πόσο αυτή ήταν επιτυχημένη ή όχι.
Super Cup
Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας μας ξεκίνησαν με τον αγώνα για το Super Cup (όπου παίζαμε σαν πρωταθλητές) απέναντι στην κυπελλούχο Ομόνοια. Το ιστορικό – τελευταίο στην καριέρα του – γκολ του Χρίστου Κόντη, έδωσε στον ΑΠΟΕΛ τον τρίτο σε σημασία τίτλο στις εγχώριες διοργανώσεις. Η παρουσία της ομάδας μας σε αυτό τον θεσμό (ο οποίος συνοψίζεται σε ένα μόνο παιχνίδι) κρίνεται επιτυχημένη αφού η κούπα του Super Cup μπήκε στη βιτρίνα του ΑΠΟΕΛ.

Κύπελλο Κύπρου
Ο ΑΠΟΕΛ, σε αυτό τον θεσμό, όχι απλά δεν κατάφερε να διακριθεί αλλά έφυγε πολύ νωρίς αποκλειόμενος από την ΑΕΛ. Κανείς δεν στεναχωρήθηκε ιδιαίτερα από τον αποκλεισμό αφού η ομάδα, εκείνη την περίοδο, είχε πολύ πιο μεγάλους στόχους σε Ευρώπη και Κυπριακό Πρωτάθλημα. Εκ των πραγμάτων πάντως, η παρουσία μας στον θεσμό του Κυπέλλου Κύπρου ήταν αποτυχημένη…


Πρωτάθλημα Κύπρου
Όταν ο ΑΠΟΕΛ δεν παίρνει πρωτάθλημα, εξ ορισμού ισοδυναμεί με αποτυχία, ειδικά φέτος που η ομάδα μας ήταν η καλύτερη και η ποιοτικότερη του πρωταθλήματος (και το έδειξε αυτό τόσο στην Ευρώπη όσο και σε κάποια παιχνίδια στο εγχώριο πρωτάθλημα). Με αυτό δεν θέλω σε καμία περίπτωση να υποβαθμίσω την αξία της ΑΕΛ η οποία δίκαια κατέκτησε τον τίτλο αφού έδειξε αρετές στις οποίες εμείς δυστυχώς υστερήσαμε (παιχνίδι τακτικής, δύναμη, θέληση). Η απογοήτευση γίνεται ακόμα μεγαλύτερη όταν συνειδητοποιούμε ότι ο τίτλος χάθηκε στις λεπτομέρειες και ότι με κάποιες μικρές διορθωτικές κινήσεις θα μπορούσαμε να κάνουμε το περιβόητο και πολυπόθητο back2back! Την αποτυχία στο πρωτάθλημα απαλύνει κάπως η έξοδος της ομάδας στο Europa League της επόμενης χρονιάς…

Champions League
Στον θεσμό αυτό, ο ΑΠΟΕΛ δεν έκανε απλά υπερβάσεις! Έκανε θαύματα! Κατάφερε να κάνει την Ευρώπη να παραμιλά και όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο να τον υμνεί! Ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε να κάνει κάτι που μάλλον δεν θα καταφέρει ποτέ ξανά καμιά άλλη κυπριακή ομάδα. Έφτασε στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης αφού πρώτα «έκλεισε σπίτια» σε Αλβανία, Σλοβακία, Πολωνία, Ουκρανία, Πορτογαλία, Ρωσία, Γαλλία και έπεσε με ψηλά το κεφάλι απέναντι στην τεράστια Ρεάλ Μαδρίτης μέσα στην Ισπανική πρωτεύουσα. Η παρουσία του ΑΠΟΕΛ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, κρίνεται, όχι απλά πετυχημένη αλλά ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ αφού κατάφερε να ανεβάσει τις ποδοσφαιρικές (αλλά και τις οικονομικές) μετοχές του στα ύψη!

Γενικός απολογισμός
Ο γενικός απολογισμός της περιόδου 2011-2012, δεν μπορεί παρά να έχει θετικό πρόσημο αφού, μπορεί να χάθηκε το πρωτάθλημα, με την πορεία όμως στο Champions League ενισχύθηκε αφάνταστα τόσο το προφίλ του ΑΠΟΕΛ (βλέπε διασημότητα στο εξωτερικό αλλά και κατάταξη στη βαθμολογία της UEFA) όσο και τα οικονομικά της ομάδας.

Με σωστή διαχείριση των πιο πάνω, μπορεί – και πρέπει – να κτιστεί η νέα αυτοκρατορία του ΑΠΟΕΛ που θα σαρώνει στη Κύπρο και θα κάνει την Ευρώπη να υποκλίνεται!

ΥΓ: Ας όψονται οι ανεγκέφαλοι οπαδοί μας που για να ικανοποιήσουν τα βλακώδη τους ένστικτα ανάβουν φωτοβολίδες και ρίχνουν κροτίδες, τιμωρώντας την ομάδα με πρόστιμα και με παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου