Περί ευρωπαϊκών επιτυχιών



Ποδοσφαιρική γεωγραφία
Ένα από τα καλά του ποδοσφαίρου – και ειδικότερα των ευρωπαϊκών αγώνων - είναι ότι εκτός από τις αγωνιστικές συγκινήσεις μαθαίνει στους φιλάθλους όλου του κόσμου και ποδοσφαιρική γεωγραφία.
Πάρτε για παράδειγμα τον ΑΠΟΕΛ. Πέρσι με τις μεγάλες επιτυχίες που είχε στο Champions League έμαθε για αυτόν (και για την Κύπρο) όλος ο κόσμος. - μέχρι και από τη Βραζιλία παράγγελναν φανέλες του ΑΠΟΕΛ όταν η ομάδα έφτασε στους 8. Μέσα από τους αγώνες και την πορεία του ο ΑΠΟΕΛ επέβαλε τον εαυτό του και την Κύπρο στο χάρτη της ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Φετινές εκπλήξεις
Είναι ακόμα πολύ νωρίς για να δούμε αν κάποια άσημη ομάδα κάνει και φέτος το θαύμα σε κάποια από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις όπως το έκανε πέρσι ο ΑΠΟΕΛ.
Από τις πρώτες αγωνιστικές για τα προκριματικά του Champions League πάντως, υπάρχει μια ομάδα που μας αναγκάζει να στρέψουμε τη προσοχή μας προς αυτήν. Πρόκειται για την μικρή και άσημη Ντουντελάνζ που προέρχεται από το (μικρότερο ακόμα και από την Κύπρο) Λουξεμβούργο. Η πρωταθλήτρια Λουξεμβούργου που λέτε, άφησε εκτός διοργάνωσης την πρωταθλήτρια Αυστρίας, ομάδα της Red Bull και των εκατομμυρίων, Σάλτσμπουρκ!  

Μνήμες Ομόνοιας
Μερικοί θα αναρωτιόνται  τι μας έπιασε και ασχολούμαστε με τις Ντουντελάνζ (της οποίας το όνομα παραδεχόμαστε ότι πρώτη φορά ακούσαμε και εμείς) και με την Σάλτσμουρκ. Η απάντηση είναι απλή: Αν την Ντουντελάντζ την ακούσαμε πρώτη φορά, την Σάλτσμπουρκ την γνωρίζουμε πολύ καλά, όχι μόνο επειδή είναι πρωταθλήτρια Αυστρίας ούτε επειδή έχει σαν χορηγό της το γνωστό ισοτονικό ποτό Red Bull. Την ξέρουμε καλά αφού, πολύ πρόσφατα, αγωνίστηκε με την Ομόνοια. Και τις δύο φορές η κυπριακή ομάδα, με όνειρα, ανεβασμένους προϋπολογισμούς και φανταχτερές μεταγραφές πήγαινε για να πιάσει τον κόκκινο ταύρο από τα κέρατα. Και τις δύο φορές όμως κατέληξε  στο καναβάτσο.

Η ομάδα από το Λουξεμβούργο έδειξε αυτό που και ο ΑΠΟΕΛ δίδασκε πέρσι στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις: Οι επιτυχίες, ειδικά στην Ευρώπη, δεν γίνονται (μόνο) με λεφτά, ηχηρά ονόματα και ανόητες δηλώσεις αλλά με πειθαρχία, πάθος και στρατηγική!

ΘΡΥΛΕ ΘΕΕ ΤΑΞΙΔΕΨΕ ΜΑΣ ΜΑΚΡΥΑ (όπως και πέρσι)…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου