Ο απολογισμός ενός αποκλεισμού


Τελείωσε και ο επαναληπτικός αγώνας με την Μάριμπορ και ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε να αποκλειστεί με δύο ισοπαλίας από μια υποδεέστερή του ομάδα (η Μάριμπορ ήταν πιο αδύνατη από τον ΑΠΟΕΛ και στα χαρτιά αλλά και μέσα στο γήπεδο).

Οι αγώνες με την Μάριμπορ ήταν οι σημαντικότεροι της χρονιάς αφού αν περνούσαμε από αυτούς θα κερδίζαμε κάποια εκατομμύρια που θα μας επέτρεπαν να ισοσκελίσουμε τον φετινό προϋπολογισμό και θα μας έδιναν και την ευκαιρία να διεκδικήσουμε θέση στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League.
Ήμασταν οι «δυνατοί» αλλά δεν τα καταφέραμε… Για την αποτυχία υπάρχουν λόγοι. Κάποιοι από αυτούς είναι η ατυχία (αφού ο ΑΠΟΕΛ με λίγη τύχη θα μπορούσε να σκοράρει ένα ακόμα γκολ και να περάσει) και η διαιτησία (δεν θέλουμε να ασχολούμαστε με αυτούς τους κυρίους, αλλά ένα πέναλτι θα το σφύριζε υπέρ μας ακόμα και ο Χριστόφιας αν ήταν διαιτητής)!

Υπάρχει ακόμα ένας λόγος, όμως, για τον οποίο αποτύχαμε. Αυτός ο λόγος είναι ο κυριότερος και καλά κάνουμε να τον κατανοήσουμε και να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Ο λόγος αυτός ονομάζεται ΑΝΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ! Παρόλα τα πανηγύρια ότι φέτος ολοκληρώσαμε νωρίς το ρόστερ μας, στο τέλος φάνηκε ότι ο προγραμματισμός και η στελέχωση δεν ήταν σωστή αφού ακόμα (μετά το κακό) θα ενσωματωθεί στην ομάδα ένας ακραίος αριστερός αμυντικός ενώ ακόμα ψάχνουμε και για ένα επιθετικό γκολτζή… Ψάχνουμε επίσης τους παίκτες που θα φύγουν από την ομάδα για να εγγραφούν οι πιο πάνω.
Η Μάριμπορ ήταν σίγουρα πιο έτοιμη αφού έπαιξε και ευρωπαϊκά και παιχνίδια πρωταθλήματος πριν από εμάς. Αυτό το γνωρίζαμε πολύ καλά. Εμείς τι είχαμε για να ετοιμαστούμε; Μόνο κάποια προγραμματισμένα φιλικά. Τι κάναμε σε αυτά; Αντί να προσπαθήσουμε να μοντάρουμε μια βασική εντεκάδα που θα δεθεί μεταξύ της, κάναμε αλλαγές αβέρτα λες και βρισκόμασταν σε δοκιμαστικά επιλογής ποδοσφαιριστών και η βασική εντεκάδα που αντιμετώπισε τελικά την Μάριμπορ δεν αγωνίστηκε ποτέ μαζί προηγούμενος…

Μαζί με την ανετοιμότητα θα προσθέσω και την επιπολαιότητα  (μη σοβαρότητα  αν προτιμάτε) που διακατείχε φετινές αποφάσεις της Εταιρείας όπως η ανακοίνωση πρόσληψης ενός προπονητή που εκ των υστέρων ανακαλύψαμε ότι δεν έχει δίπλωμα,  οι ανακοινώσεις ανανέωσης παικτών οι οποίοι λίγο μετά αποδεσμευτήκαν (με χοντρές αποζημιώσεις), η ανακοίνωση παίκτη ότι αποχωρεί και μετά από λίγο η υπογραφή νέου συμβολαίου, οι ανανεώσεις που δεν έπρεπε να γίνουν και οι αποδεσμεύσεις που στοίχησαν  εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ…
Έχουμε ακόμα μια ευκαιρία για είσοδο στους ομίλους του Europa League (με πολύ λιγότερα χρήματα αυτή τη φορά). Ας σώσουμε ότι σώζεται… Ας σοβαρευτούμε επιτέλους! Ας τα δώσουμε όλα για να πάρουμε τουλάχιστον αυτή την πρόκριση για να απαλύνουμε λίγο τις πληγές μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου