Το κοουτσάρισμα του Γιάννου στον αγώνα με τον Άρη




Ο μεγάλος Γιάννος Ιωάννου, ο παντοτινός αρχηγός, ο μίστερ Γγκολ κλήθηκε  από τη διοίκηση να κοουτσάρει την ομάδα στον αγώνα με τον Άρη, αντικαθιστώντας τον Πάολο Σέρτζιο που έφυγε άδοξα…
Ο ΑΠΟΕΛ με τον Γιάννο στον πάγκο του, ήταν μεν βελτιωμένος, δεν έπαιξε όμως (για ακόμα μια φορά) την μπάλα που θα ήθελαν οι φίλοι του. Το σημαντικότερο, όμως είναι ότι με 48 ώρες προπόνησης ο Γιάννος πέτυχε τη νίκη και έφερε το τρίποντο στην ομάδα.
Για να έρθει αυτή η (αγχωτική) νίκη ο Γιάννος Ιωάννου, έκανε τα αυτονόητα: έστησε την ομάδα όπως θα την έστηνε ο καθένας που παρακολούθησε φέτος όλους τους αγώνες του ΑΠΟΕΛ. Ξεκίνησε με το περσινό αμυντικό δίδυμο  Ολιβέιρα - Μπόρδα στην άμυνα, αφήνοντας στον πάγκο τον εκλεκτό του Πάολο Σέρτζιο, Αμορίν (ένα παίκτη για τον οποίο ο πρώην προπονητής μας είχε μια αδικαιολόγητη εμμονή, παρόλες τις γκέλες του, να τον βάζει να παίζει στόπερ). Στο κέντρο χρησιμοποίησε ότι καλύτερο διαθέτει το ρόστερ του ΑΠΟΕΛ σήμερα Μοραίς, Βινίσιους σαν κόφτες και Αλωνεύτη – Χαραλαμπίδη (στις σωστές τους θέσεις, αριστερά και δεξιά αντίστοιχα) ενώ στην επίθεση, χωρίς κλασσικό δεκάρι (το οποίο να μπορεί να εμπιστευτεί) ξεκίνησε με 2 επιθετικούς (Σέρινταν – Ίσμα).

Η ομάδα ήταν βελτιωμένη – σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια. Οι παίκτες έβαλαν δύναμη και πάθος και βρήκαμε κάποιες καλές ευκαιρίες (εκτός από το γκολ του Μοραίς). Σίγουρα, χρειαζόμαστε πολλή βελτίωση και ειδικά στο σκοράρισμα όπου φάνηκε (για πολλοστή φέτος φορά) ότι έχουμε χοντρό πρόβλημα!
Στα συν του Γιάννου η ψυχολογία που έδωσε στην ομάδα, το ανακάτεμα της τράμπουλας από τον πάγκο, οι οδηγίες του, καθώς και μερικές κομπίνες τις οποίες πρόλαβε να δείξει στις λίγες ώρες που προπονεί την ομάδα.

Είναι φανερό ότι η ομάδα πρέπει να βρει λύσεις στο σκοράρισμα και να μάθει να αξιοποιεί καλύτερα τα στημένα (και ειδικά τα πολλά κόρνερ που κέρδισε χτες).

Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι ο Γιάννος έδειξε μια (σχετική) ιδιαίτερη προτείμηση σε Κύπριους παίκτες αφού ξεκίνησε τον αγώνα με Χαραλαμπίδη και Αλωνεύτη ενώ στη συνέχεια έριξε στον αγώνα τους Σωτηρίου (πρώτη συμμετοχή στο πρωτάθλημα), Αλεξάνδρου και Σατσιά. (Μοναδική μου ένσταση είναι ότι στην τελευταία αλλαγή θα μπορούσε να βάλει στον αγώνα τον Αρτυματά αντί τον Σατσιά). Στον πάγκο της ομάδας επανήλθαν μετά από καιρό οι Άθως Σολομού και Αρτυματάς.

Δηλώσεις Γιάννου Ιωάννου μετά το παιχνίδι:

Για μας ήταν μια πολύ δύσκολη βδομάδα. Μετά το παιχνίδι, το άσχημο αποτέλεσμα της Πέμπτης, την αλλαγή. Εκεί που δώσαμε σημασία ήταν στην θέληση το πάθος, την διάθεση για να έρθει το κάλο αποτέλεσμα. Κυρίως στο ψυχολογικό κομμάτι. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος σε αυτό. Ειδικά στο ξεκίνημα του παιχνιδιού ήμασταν καταφανώς καλύτεροι. Με καλές κινήσεις που δείχνουν την ποιότητα των παικτών που έχουμε. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους παίκτες για την διάθεση που έδειξαν σε αυτόν τον αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου