Ψυχραιμία Σύντροφοι! Τα ψυχολογικά είναι πολλά και η βλακεία ανίκητη: μια απάντηση στον Γιάννο Κατσουρίδη




Σε άρθρο του στην εφημερίδα Φιλελεύθερος (7 Δεκ. 2014) ο υιός Κατσουρίδης δημοσίευσε άρθρο με τίτλο «Το ποδόσφαιρο όζει σαπίλα».
Αφού δηλώνει φανατικός ποδοσφαιρόφιλος και οπαδός της Ομόνοιας (υπογράφει το άρθρο σαν «μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ») μας δηλώνει ότι στο παρελθόν υποστήριζε και τον Ολυμπιακό Πειραιώς.
Δεν τον υποστηρίζει πλέον, όπως μας εξηγεί  λόγω της διαφθοράς, της παράγκας και του αθέμιτου ανταγωνισμού που η ομάδα του Πειραιά – η κατά τα άλλα λαϊκότερη ομάδα της Ελλάδας, επέβαλε στο ποδόσφαιρο.
«Όπως και να παίξει αυτή η ομάδα, σε όποιο γήπεδο και να παίξει, με όποιο αντίπαλο  και να αγωνιστεί τα τελευταία 15-20 χρόνια,  λίγο πολύ ξέρουμε το αποτέλεσμα» [Σημ: Εύχομαι πάντως ο υιός Κατσουδίδης να μην θεώρησε δεδομένο και το αποτέλεσμα του τελευταίου ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ όπου ο Ολυμπιακός έχασε με 1-2, και να πόνταρε τα λεφτά του υπέρ του ΟΣΦΠ!]

Η δακρύβρεχτη εισαγωγή περιλάμβανε και άλλες ατάκες όπως «Κάπως έτσι έκτισε την παντοδυναμία του [ο Ολυμπιακός] και συμμετέχει στο Champions League και «καμαρώνουν» οι οπαδοί του – … εγώ τέτοια ομάδα δεν την θέλω…» , και κάποιες άλλες συναισθηματικές αναφορές ότι αυτός υποστήριζε τον Ολυμπιακό που ήταν ομάδα της φτωχολογιάς ενώ κάνει και αναφορά στον Νίκο Γόδα που εκτελέστηκε κατά τον εμφύλιο φορώντας τη φανέλα του Ολυμπιακού.  Η αναφορά σε Champions League μας κτύπησε καμπανάκι! Τι γυρεύει άραγε η αλεπού στο παζάρι; Γιατί ένας δηλωμένος φανατικός Ομονοιάτης πιάνει στο στόμα του (με πίκρα) την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση στην οποία η ομαδούλα του, ούτε στα πιο τρελά του όνειρα δεν μπορεί να συμμετάσχει;

Η απάντηση είναι απλή: Το κόμπλεξ κατωτερότητας που του έχει δημιουργηθεί!
Και φυσικά (και ο ίδιος έξυπνος σαν την αλεπού του παζαριού) οδηγεί τη συζήτηση εκεί που θέλει  - στο κυπριακό πρωτάθλημα παραλληλίζοντας τον Ολυμπιακό Πειραιώς με τον ΑΠΟΕΛ (τον οποίο φωτογραφίζει αλλά το όνομα του δεν τολμά να πει ξεκάθαρα). Καλεί όλες τις ομάδες που αδικούνται να συνασπιστούν και να εξυγιάνουν την ΚΟΠ που κατάντησε παραγκούπολη και καταλήγει με ένα υστερόγραφο κατά του ρατσισμού που παραπέμπει στην υπόθεση «Ποτέ».

Αφού ο ίδιος  είναι λαϊκός τύπος και υποστηρίζει πάντα το δίκαιο, το fair play και την φτωχολογιά, ας μας απαντήσει, γιατί υποστήριζε την Ομόνοια όταν φορτωνόταν εκατομμύρια από τον Κυβερνητικό εργολάβο,  τινάζοντας τις τιμές του παζαριού και το fair play στον αέρα; Γιατί ήταν στο γήπεδο και επικροτούσε τους παικταράδες δισεκατομμυρίων που μάζεψε ο Μιλτής; Μήπως επειδή είχε την ψευδαίσθηση ότι θα γινόταν η δική του ομάδα Ολυμπιακός Πειραιώς με συμμετοχές στο Champions League και όταν δεν τα κατάφερε κατέληξε όπως την άλλη παροιμία του Αισώπου με την αλεπού και το σταφύλι; («Εγώ τέτοια ομάδα – αφού δεν μπορώ να την έχω – δεν την θέλω και δεν με εκφράζει»).

Τι έχει να μας πει για το κατεστημένο που οδήγησε στη χρυσή δεκαετεία της «κατατρεγμένης»  κατά τα άλλα Ομόνοιας;

Τελειώνω με ένα σχόλιο για το ρατσιστικό περιστατικό με τον Ποτέ.
Ξεκαθαρίζω ότι ήμουν στο γήπεδο και δεν αντιλήφθηκα το παραμικρό – χωρίς να αποκλείω κάποιοι ανεγκέφαλοι οπαδοί μας να προκάλεσαν τον παίκτη της Ομόνοιας. Καταδικάζω κάθε μορφή ρατσισμού! Όπως καταδικάζω και κάθε μορφή ηλιθιότητας (βλέπε αντιδράσεις Ποτέ να παριστάνει τη μαϊμού και δηλώσεις εκπροσώπου της Ομόνοιας να μεγαλοποιεί το γεγονός και να μιλά για 15.000 κόσμο που πιθήκιζε στο γήπεδο).
Ας κάνουμε υπομονή σύντροφοι!
Τα ψυχολογικά είναι πολλά και η βλακεία ανίκητη!

1 σχόλιο:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή