Ο ΑΠΟΕΛ σε σχέση με πέρσι (φάκελος μεταγραφές)




Ξέρουμε ότι πολλοί φίλοι αγωνιούν για τον φετινό ΑΠΟΕΛ και διερώτονταν κατά πόσο η ομάδα θα είναι η ίδια ή καλύτερη σε σχέση με πέρσι.

Το μεγάλο στοίχημα είναι αν οι παίκτες που ήρθαν (και θα έρθουν – αφού μάλλον θα έχουμε ακόμα 2 μετεγγραφές – θα είναι καλύτεροι από αυτούς που έφυγαν). Είναι πολύ σημαντικό επίσης και το πώς οι παίκτες αυτοί θα «δέσουν» με τους υπόλοιπους μέσα στην ομάδα.

Τερματοφύλακες
Ο ΑΠΟΕΛ συνεχίζει με τους τερματοφύλακες που είχε και πέρσι. Χιώτης και Πάρτον αποτελούν εγγύηση ενώ ο Κίσσας (και ο Κωνσταντίνου όταν επανέλθει) είναι κάτι περισσότερο από καλοί για αναπληρωματικοί.

Δεξιοί Αμυντικοί
Πέρσι βασικός έπαιζε ο Πουρσαιτίδης στους περισσότερους αγώνες, ενώ όπου χρειάστηκε (και σε πολύ δύσκολα ματς) ο Σολωμού τα πήγε περίφημα! Ο Πούρσα αποχώρησε και στη θέση του ήρθε ο Μάριο Σέρτζιο. Πολύ δύσκολα θα καλυφθεί το πάθος και η τεχνική του Πουρσαιτίδη αν και ο Σέρτζιο φαίνεται πιο επιθετικογενής παίκτης με καλά κτυπήματα στα στημένα.

Αριστεροί Αμυντικοί
Πέρσι βασικός στη θέση αυτή ήταν ο Μποαβεντούρα (ο οποίος έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει και σαν στόπερ). Ο Μπόα έφυγε, η προετοιμασία τελείωσε και ακόμα δεν ήρθε κανένας! Η ομάδα προχωρά με τον Νεκτάριο Αλεξάνδρου που πέρσι ήταν η δεύτερη επιλογή για τη θέση αυτή ενώ στα υπόψη υπάρχει και ο Μάριος Ηλία. Ακόμα και αν καταφέρουμε να βρούμε καλύτερο παίκτη από τον Μπόα, (μέχρι αυτός να ενσωματωθεί με την υπόλοιπη ομάδα) θα πρέπει να παίξουμε στην Ευρώπη σαφώς αποδυναμωμένοι σε σχέση με πέρσι…

Κέντρο της άμυνας
Πέρσι, βασικοί έπαιζαν οι Ζόρζε (έφυγε) και Ολιβέιρα (είναι τραυματίας μέχρι και τον Οκτώβριο τουλάχιστον). Πολύ καλή λύση από τον πάγκο ήταν ο Κακά (έφυγε και αυτός). Στην ομάδα ήρθαν δύο νέα στόπερ. Ο δυναμικός Ζουέλα (ο οποίος μέχρι τώρα τουλάχιστον έδειξε καλά στοιχεία αλλά μάλλον δεν είναι ο αντι-Ζόρζε) και ο άσημος Μπόρδα ο οποίος δίνει ύψος στην άμυνα αλλά το βιογραφικό του δεν πείθει ότι κάνει για τον ΑΠΟΕΛ (ελπίζουμε φυσικά ο Ιβάν να δικαιωθεί στο τέλος). Όπως και να έχει, έχουμε πρόβλημα αφού έχουμε μόνο 2 στόπερ. Φανταστείτε να κτυπήσει ή να τιμωρηθεί κάποιος από αυτούς…

Αμυντικοί μέσοι
Νούνο Μοραίς και Χέλιο Πίντο αποτελούν τις σταθερές αξίες τις οποίες είχαμε και πέρσι όταν μεγαλουργήσαμε στην Ευρώπη. Καλό θα ήταν βέβαια να υπάρχει ακόμα μια αξιόπιστη λύση στη θέση αυτή αφού ο Σατσιάς (με τις δικές του δυνατότητες) είναι παροπλισμένος. Αν χρειαστεί ο Μοραίς μπορεί να πάει στο κέντρο της άμυνας αλλά θα αφήσει μεγάλη τρύπα στο κέντρο.

Μέσοι
Ο Έλτερ Σόουζα συνεχίζει και φέτος. Ο βασικός οργανωτής όμως της ομάδας, ο Μαρσίνιο έφυγε. Στη θέση του αποκτήθηκε ο Μπενανσούρ ο οποίος πιστεύω ότι θα είναι η αποκάλυψη του φετινού ΑΠΟΕΛ. Ο Μπένα δεν έχει την κοφτή ντρίπλα του Μαρσίνιο, όμως ζητά περισσότερο μπάλα, έχει φαρμακερή πάσα και σουτάρει σαφέστατα καλύτερα από τον προκάτοχό του.

Ακραίοι επιθετικοί
Πέρσι ο ΑΠΟΕΛ στηρίχτηκε στους  Μαντούκα, Χαραλαμπίδη και Τρισκόφσκι. Ο τελευταίος έφυγε και μαζί του πήρε ένα πολύ σημαντικό μέρος της τεχνικής δυνατότητας της ομάδας. Στη θέση του ήρθε ο Αλωνεύτης ο οποίος έχει αδιαμφισβήτητες αρετές και μπορεί να δώσει σημαντικές λύσεις. Στην ομάδα υπάρχει, όπως και πέρσι ο Ατόρνο, ενώ βοήθεια στο αριστερό άκρο μπορεί να δώσει και ο Αλεξάνδρου.

Επιθετικοί
Πέρσι είχαμε τους Αίλτον και Σολάρι, ενώ φέτος η ομάδα θα έχει και τον Μπουντιμίρ. Ο Κροάτης σίγουρα δεν είναι ο παίκτης killer που περιμέναμε, ο οποίος θα βάζει το εύκολο γκολ που μας έλειπε πέρσι. Έχει όμως άλλες αρετές (ύψος και πολύ καλή τεχνική κατάρτιση) τις οποίες αν ο Γιοβάνοβιτς εκμεταλλευτεί σωστά, μπορεί τα γκολ να έρχονται και από άλλους συμπαίκτες του…

Περιμένουμε ακόμα 2 μετεγγραφές οι οποίες, το πιθανότερο θα είναι στη θέση του αριστερού μπακ και σέντερ μπακ. Αν υπάρξει κάποια απρόσμενη αποχώρηση, μπορεί να έχουμε και 3η μετεγραφή…

1 σχόλιο: